Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Leskelődő békák yorkshire pudinggal, salátával recept

Leskelődő békák yorkshire pudinggal, salátával recept

A Leskelődő békák yorkshire pudinggal, salátával hozzávalói:
(4 személyre)

A húsgombóchoz:

25 dkg darált hús
kevés vöröshagyma krém
kevés fokhagyma krém

bors
őrölt paprika

A yorkshire pudinghoz:

30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej

olaj

Bármilyen friss saláta.


A Leskelődő békák yorkshire pudinggal, salátával elkészítési módja:
A húsgombócokhoz a húst a fűszerekkel ízesítem, és 12 diónyi gombócot formálok belőle. Félreteszem. A yorkshire puding hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítek (az olaj nem bele kell!) és legalább 1 óra hosszat állni hagyom. Az olajat egy serpenyőbe, vagy közepes méretű tepsibe öntöm, felforrósítom és a húsgombócok mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Ezután óvatosan ráöntöm a puding masszáját és előmelegített 200 fokos sütőben szép barnáspirosra sütöm. (Legközelebb kicsivel nagyobb tepsit használok, hogy a tészta vékonyabb és hólyagos legyen, de így is nagyon finom volt:) Tálalásnál salátát és ketchupot kínálunk hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A leskelődő békák yorkshire pudinggal, salátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook