Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Almás párolt csirkemell sült burgonyával recept

Almás párolt csirkemell sült burgonyával recept

Az Almás párolt csirkemell sült burgonyával hozzávalói:
(2 személyre)

1 egész csirkemell
2-3 alma
6 szem közepes burgonya
étolaj



Az Almás párolt csirkemell sült burgonyával elkészítési módja:
A csirkemellet kicsontozom, egyforma hosszúkás darabokra vágom. Az almákat meghámozom, szeletekre vágom. A burgonyát héjában félig megfőzöm, kihűtöm, hasábokra szeletelem. A wokot felmelegítem, beleöntök 2-3 evőkanálnyi étolajat, amikor kellően forró, beledobom a csirkemell csíkokat és addig sütöm-párolom, amíg kifehérednek. Ekkor hozzáadom az almát és tovább együtt pirítom őket. Picit megsózom és amikor az alma már nem nyers, de nem is nagyom puha, leveszem. Ezalatt a sütőben egy kisebb tepsiben elkészül a sült burgonya, melyhez kiolajoztam egy tepsit, beletettem a félig főtt és szeletekre vágott burgonyát, nagyon kevés olajjal még megszórtam és forró sütőben - néha óvatosan megkeverve - készre sütöttem.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az almás párolt csirkemell sült burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook