Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Lenne olyan cég vagy magánszemély, aki megengedné, hogy besegítsek neki a munkában ingyen? fórum

Lenne olyan cég vagy magánszemély, aki megengedné, hogy besegítsek neki a munkában ingyen? (beszélgetős fórum)

1 2 3
43. 3fd432567f (válaszként erre: 41. - Detty1983)
2011. nov. 21. 10:29
Pontosan! Na látod, megy ez... ha titkárnőnek jelentkezel, leírod, hogy te olyan hiperszuper kapcsolatépítő vagy, hogy fészbúkon is 100000 ismerősöd van, és mindenkivel olyan jól kijössz,hogy csudirózsaszín a világ :) És hihetetlenül jól tudsz hallgatni, lojális vagy a céghez, és nem vagy pletykás(ugye,titkárnő bizalmi pozi,sok infót megtud a cégről,amit más nem), és hogy te mennyire tudsz gyorsan gépelni, az meg már egyenesen szédítő ;)
2011. nov. 21. 10:29
Sokszor látok olyan álláshirdetést is, amelynél csak egy e-mail cím van megadva és semmi más, tehát se cégnév, se telefonszám. Ebben az esetben mi alapján kutakodjak az adott cég után?
41. detty1983 (válaszként erre: 40. - 3fd432567f)
2011. nov. 21. 10:28
Mondjuk, ha egy titkárnői állást pályázok meg, akkor írjam azt, hogy szabadidőmben szívesen szervezkedek, telefonálgatok, próbálok kapcsolatokat teremteni. Persze, nem ilyen formában és nem ilyen szavakkal. De a lényege a dolognak, ha jól értem, hogy végülis írjam le, hogy miért én vagyok a megfelelő ember az adott pozícióra, mik azok a tulajdonságok, amelyek bennem megtalálhatóak és amelyet leginkább kamatoztatni tudnék az adott munkakörben.
2011. nov. 21. 10:22

A motivációs levél személyre szabása pedig: a pozileírásban mindig szerepel, hogy mik az elvárások, becsületesség, lojalitás, megbízhatóság, stb...na, akkor motlevélben szépen kifejted, hogy azért vagy alkalmas a pozira, mert a leírt feltételeknek megfelelsz. Becsületes, megbízható vagy, 5 éve pénzzel dolgozol, sosem volt hiányod, főnököd nagyobb összegeket is rád bízott, ilyenek...így lesz egyedi. Ha egyik az IT tudásod emeli ki, akkor motlevélben azt fényezed. Ha a másik állás az emberi oldalt emeli ki, azt fényezed...

És könyörgök, ne ilyen általános hobbikat írj,hogy "mozi, filmek,színház,könyv"...milyen filmek,milyen könyvek, ha már ez a hobbid...

39. detty1983 (válaszként erre: 38. - 3fd432567f)
2011. nov. 21. 10:20
Köszönöm szépen, hogy felajánlottad a segítséged. Ha nem gond, élni fogok vele. Akkor megpróbálok néhány személyre, illetve cégre szabott motivációs levelet írni és megfogadni az itteni tanácsokat. Máris sokkal jobban érzem magam, hogy segítséget kaptam tőletek, ez is tudja motiválni az embert.
2011. nov. 21. 10:16

Detti. Nézd át/nézzük át a cv-det/motivációs leveledet, ha gondolod. Nem általános dolgokat kell bele írni, nem egy Europassot összecsapni- legyen egyéni, ez a lényeg...és nem kell félni az állásinterjútól, a HR-esek nem istenek, mi is csak emberek vagyunk,csináljuk a munkánkat. Toborzunk. És azért kérdezünk rá arra, amit titkolni akarsz, hogy kijöjjön, és megtudjuk. És azért hívunk be AC-ra, hogy megtudjuk, hogy csapatban hogy dolgozol- nem azért, hogy nyilvánosan beégessünk mások előtt. Ne azt írd a motivációs levélbe, hogy "szorgalmas vagyok megbízható blablabla szeretek olvasni nagyon akarok Önöknél dolgozni", hanem "ÉN VAGYOK A LEGJOBB, mert korábbi cégemnél így és így felfuttattam a céget, ilyen-olyan újításokat vezettem be, egy új vállalati rendszert (informatikai) megtanultam x hét alatt, és profin is alkalmazom...kollégáim csak ajánlani tudnak. Hobbim is a szakma: ilyen és ilyen gazdasági könyveket, folyóiratokat olvasok...

Minket nem a nyálgépek érdekelnek, a sokbeszédneksokazalja- típusúakat levágjuk egyből, hanem azok, akik TUDNAK is. Hidd el, egy jó antréval már sokkal könnyebben mész interjúra..

ott meg már csak beszélgetni kell, mint egy ismerőssel...mert az az interjú,egy beszélgetés...

37. de Luca (válaszként erre: 27. - Michelle.r)
2011. nov. 21. 10:13

Tulajdonképpen egyáltalán nem érdekel, milyen képesítésük van, ha hiányzik belőlük a gyakorlat, humánum, az élet és emberek iránti alázat. Ha valaki soha nem dolgozott a ranglétra alján, soha nem is fogja tudni, hogy a gépezet az ott lévőktől működik.

Bár a ki kinek a kicsodája témát nem én dobtam fel, de azért megjegyezném, hogy kapitalizmus ide vagy oda, az összes munkahelyemet úgy szereztem meg, hogy valakik látták a szorgalmamat és kitartásomat, és elhívtak a következő céghez. Ha tetszik, ha nem, ez még mindig így működik.

Azt hittem, érthető, amikor a katonaságot írtam, hogy nem a motoros fókára gondolok és az "agyoniskolázott" parancsnokokra, hanem a fegyelemre, az egymás melletti kiállásra, korrektségre.

36. detty1983 (válaszként erre: 33. - 3fd432567f)
2011. nov. 21. 10:12
Köszönöm szépen a segítséget.
35. detty1983 (válaszként erre: 30. - 3fd432567f)
2011. nov. 21. 10:09

Ok, de igen is vannak ilyen-olyan típusú emberek. Vannak magabiztos, laza emberek, akik valószínű max. néhány hónap alatt találnak munkát és vannak önbizalomhiánnyal küzdők, akik görcsösen mennek az állásinterjúra, akiknek valószínű sokkal nehezebb lesz melót találni. Mit tegyek, ha én a második csoportba tartozom? Ássam el magam? Ez nem úgy működik, hogy felkelek egyik nap és kész, mostantól magabiztos leszek.


Nem a világot hibáztatom, ne értsetek félre, csak ezt látom. Értem én, hogy nagyon sok ember pályázik egy adott állásra és azt fogják felvenni, aki a legjobban el tudja adni magát. De én sajnos nem ilyen vagyok.

Ezért szeretném ezt az ingyen munkát, hogy bebizonyítsam, hogy bár nem vagyok önmagát jól eladó típus, de a munkámat mégis megfelelően el tudnám végezni.

Hogy miből fogok megélni? Az jó kérdés. Azt tudom, hogy ha itthon ülök akkor sincs pénzem és, ha ingyen dolgoznék, akkor sem lenne. Akkor a kettő közül a második tűnik jobb megoldásnak. Az is lehet, hogy a munkám során olyan kapcsolatokra tennék szert, amely elősegítené, hogy találjak egy fizető állást is, vagy esetleg a cég felismerné az értékeimet és alkalmazna előbb-utóbb. Nem tudom, ilyesmiben bízom.

34. michelle.r (válaszként erre: 31. - Detty1983)
2011. nov. 21. 10:08

El akarod hitetni velem, hogy mind az ezer helyről, ahová pályáztál, tudtad is, hogy mit csinálnak, mit várnak, mire pályázol?


Itt egy profi H.R-res (felvetted vele a kapcsolatot egyébként, mert pár hozzászólással korábban felajánlotta, hogy segít?), vagy megcáfol vagy megerősít, de nekem az a véleményem, hogy ez az egyik legsúlyosabb hiba, amikor válogatás nélkül küldözgeted az önéletrajzodat.

Simán megtörténhet, hogy többször ugyanarra, ugyanahhoz a céghez más és más pozícióra. Amiből azonnal leszűrik, hogy tök mindegy mit, csak legyen munka és fizetés.


Az egyetemet pedig tényleg többen végzik el, mint kellene :(.

33. 3fd432567f (válaszként erre: 31. - Detty1983)
2011. nov. 21. 10:07

Vezetői székbe nem ültetnek egyből akárkit, ha pedig igen, akkor kkv-ről van szó (kis-vagy középvállalkozás),ami nálunk familiáris módon működnek-sajnos. Sok kiválasztási folyamatban vettem részt, és főleg a felsővezetői pozíciókra TAPASZTALT, érett embereket keresnek, akik 40 év felett vannak, és még a vezetői asszisztenst is olyant vesznek fel, akiknek legalább 5-8 év tapasztalatuk van, nem pedig "csinosakfiatalokszépek".

A sok helyre elküldted a CV-det pedig ne hangoztasd, hanem inkább minőségi helyekre jelentkezz, cégre szabott levéllel, hidd el, levágjuk a "tucat- motivációs levelet", legalább egy kicsit írd át, és 1 hét múlva, ha nincs válasz, HÍVD FEL a céget, hogy küldtél pályázatot, érdeklődsz, megkapták -e , hol tart a kiválasztási folyamat, mikor várhatsz választ, és az elutasító válaszról is szeretnél értesítést...ne légy passzív, hívd fel őket!! Sokszor a cv beragad egyébként spamszűrőbe...és legalább ha telefonon megzaklatod, akkor BIZTOS megnézi a cv-det még egyszer...

32. michelle.r (válaszként erre: 30. - 3fd432567f)
2011. nov. 21. 10:04
Pontosan erről beszélek.
31. detty1983 (válaszként erre: 27. - Michelle.r)
2011. nov. 21. 10:02

Nem tudom, hogy így van-e. De látom azt, hogy ezer helyre elküldtem már az önéletrajzom és a kísérőlevelem és még csak vissza sem hívtak, nem is reagáltak. Ebből gondolom, hogy ezekre a helyekre meg vannak már az emberkék, gondolom a dolgozók vagy főnökök ismerőseik, rokonai, csak követelmény, hogy hirdessék meg az állást. Jobb ötletem nincs.


Az pedig igaz, hogy sokan elvégzik az egyetemet és azt hiszik, ők mindent, mindenkinél jobban tudnak. Pl. volt olyan üzletkötő, aki meg akarta nekem mondani a boltban, hogy mi az amit tutira el tudok adni. Fogalma sem volt a helyi viszonyokról, a helyi emberek igényéről, anyagi lehetőségeiről, de ő állította és tudta, hogy amit ő kínál az tuti siker. Nem lett az, még mindig ott rohad a boltban. Ennyit erről! Szerintem minden egyes friss diplomásnak meg kellene adni a lehetőséget, hogy kijárja a ranglétrákat, megtapasztalja, hogy mi, hogy működik a gyakorlatban és csak utána vezetői székbe ültetni.

2011. nov. 21. 10:01

Amúgy, érdekes módon, én sem nyaltam be sehol, de mégis, havonta megkeres kb. egy cég, hogy dolgozzak náluk- és nincs fenn egyetlen oldalon sem az önéletrajzom, még mielőtt...ja, és "senki" vagyok, mert nem ismerek senkit...csak látják LinkedIn-en a profilom, és megkeresnek...és attól, hogy 22 éves vagyok, el tudom dönteni, hogy egy adott munkára ki alkalmas, és ki nem, van diplomám, nappali tagozatot úgy végeztem el fősulin, hogy végig dolgoztam mellette, és 2 idegen nyelven beszélek folyékonyan. Tehát, így el lehet helyezkedni, anélkül, hogy benyalnál, és nem tartom magam-és mások sem tartanak- nagyképűnek.

úgyhogy, ezt felejtsd el, hogy csak a nyalógépeknek lesz a mai világban állása....

Amúgy, meg, ha ezt tartod magadról, akkor bevonzod, hogy sosem lesz állásod, ez egyfajta önigazolás, hogy azért nincs munkám, mert gonoszak a cégek...nem szabad ezt csinálni!!!!

29. mkriszti81 (válaszként erre: 1. - Detty1983)
2011. nov. 21. 09:57
Biztos kivitelezhető, de Te miből akarsz megélni, ha pénzt nem kérsz a munkádért cserébe???
28. michelle.r (válaszként erre: 26. - Detty1983)
2011. nov. 21. 09:57

"Miért van az, hogy manapság csak a benyalós, hízelgős, magukat eladni tudó embereknek van esélyük a munkaerőpiacon, meg persze annak, akinek van ismerőse? Ha én nem ilyen vagyok, akkor esélyem sincs?

Pedig lehet, hogy sokkal jobb munkaerő lennék, mert sokkal inkább bennem van a tenni akarás, a megfelelési kényszer, vágyom arra, hogy elismerjék a munkám, amit teszek. De erre esélyt sem ad senki, hogy mindezeket bebizonyítsam."


Erre gondoltam. Hogy "beszoptad" ezt a szánalmas önigazolást. Ha nem lépsz ezen túl, véged van.


Ha ezt gondolod, teljesen feleslegesen írod a leveleket.

27. michelle.r (válaszként erre: 25. - De Luca)
2011. nov. 21. 09:55

Ezek a kretén metrosexuálisok azért általában beszélnek egy-két nyelven és van egy MBA képesítésük. Ez persze még nem garancia arra, hogy érti is a dolgát.


De az egy elképesztő baromság, hogy az számít, kinek a kicsodája vagy, mert a kapitalizmusban élünk, ahol az dönti el, jó vezető vagy-e vagy sem, hogy a mérleg pozitív számot mutat-e vagy sem. Ha nem, repülsz, még akkor a tulajdonos unokaöccse vagy. Kivéve, ha pénzmosoda, mert akkor azért jár a dícséret :)). De ha nem, akkor mész az elnöki tanácsba, borsos fizetésért, de tuti, hogy nem vezetsz céget.


Félév sorkatonai szolgálat? Minek, hogy a nyolc általánost végzett őrmester végre kiélhesse a kisebbségi komplexusait a diplomásokon? A bátyámmal egy fogkefével pucoltatta ki a wc-t. Ez szerinted mennyiben járult hozzá a tesóm lelki fejlődéséhez?

26. detty1983 (válaszként erre: 24. - Michelle.r)
2011. nov. 21. 09:52
Miért írod ezt? Mire gondolsz?
25. de Luca (válaszként erre: 20. - Michelle.r)
2011. nov. 21. 09:50
Ezek az emberek - akik nem felejtették el, honnan jöttek - sajnos egyre kevesebben vannak. Ők azok, akik meg is dolgoztak azért, amijük van. Mostanában már nem szokás kijárni a szamárlétrát, huszonéves nyikhajok ülnek vezető pozíciókban a kretén metroszexuális frizurájukkal és ők döntenek mások sorsa felett. Na nekik kéne egy kis alázat, de minimum félév sorkatonai szolgálat, ha jobb nem akad.
24. michelle.r (válaszként erre: 21. - Detty1983)
2011. nov. 21. 09:49

Ezzel a hozzáállással biztos, hogy nem jutsz egyről a kettőre :((


Ezer példát tudnék neked mondani arra, hogy ez nincs így, de minek? Látom már eldöntötted.

23. michelle.r (válaszként erre: 15. - Detty1983)
2011. nov. 21. 09:48

De nem csak úgy bele a semmi közepébe. És nem derüljön ki a levélből, hogy egy formalevél, amit rajta kívül még tucatnyian megkapnak.


Találd ki, hol képzeled el magad, tudd meg a vezető nevét, a cégről tudakozódj, legalább azt, amit a honlapon ők kommunikálnak. És legyen elszántság abban a levélben. Ne "munkáért" kuncsorogj, mert te fogod főzni a kávét még a takarítónőnek is, hanem ajánld fel, hogy aszisztens leszel azon a területen, ahol később működni szeretnél. Ennek lesz csak haszna a későbbiekben.


kérjük a folyamatos beszámolód, hol tart az ügy!

22. Lysiantus (válaszként erre: 1. - Detty1983)
2011. nov. 21. 09:47

Szia!

Látom kaptál sok hasznos ötletet. Javasolnám, hogy próbálkozz Önkéntes Centrumnál, Családsegítőnél, civilszervezeteknél. A google kiadja neked a hozzád közel esőket. Biztosan örülnének bárhol egy önkéntesnek.

2011. nov. 21. 09:45

Miért van az, hogy manapság csak a benyalós, hízelgős, magukat eladni tudó embereknek van esélyük a munkaerőpiacon, meg persze annak, akinek van ismerőse? Ha én nem ilyen vagyok, akkor esélyem sincs?

Pedig lehet, hogy sokkal jobb munkaerő lennék, mert sokkal inkább bennem van a tenni akarás, a megfelelési kényszer, vágyom arra, hogy elismerjék a munkám, amit teszek. De erre esélyt sem ad senki, hogy mindezeket bebizonyítsam.

20. michelle.r (válaszként erre: 17. - De Luca)
2011. nov. 21. 09:44

Nem törvényszerű. Van egy barátom, éttermet akart nyitni, de még csak nem is vendéglátós, fogalma sem volt róla, hogy kell csinálni. Volt egy étterem, ahová nagyon sokat jártunk, megkérdezte a tulajt, néha bejöhetne-e dolgozni, bármit megcsinál, sőt kifejezetten szeretne még a fekete mosogatóban is dolgozni, pénzt nem kér, csak gyakorlatot akar szerezni. A fickónak tetszett az ötlet. Fél évet sem volt ott, amikor meghalt az üzlettárs és a tulajdonos a barátomnak ajánlotta fel az üzletrészt. Azóta Bécsben van saját étterme.


Abban nagyon igazad van, hogy aki úgy áll oda, hogy itt vagyok, én vagyok az akiben a cipőtöket törölgethetitek, azzal meg is teszik.


De vannak még normális emberek, akik nem felejtették el, hogy honnan jöttet, ők hogy kezdték, akik értékelni fogják, hogy nem otthon hőbörög, hogy nincs munka, ötezer pályázatot elküldött, már azt sem tudja "mire lőtt", de be sem hívják, hanem proaktív módon kézbe veszi a dolgokat.

Csak erre szabad fókuszálni, és akkor sikerülni fog.

2011. nov. 21. 09:42

drukkolok, példaértékű a hozzáállásod!!


és tényleg tuningold az önbizalmad! semmi kis emberek úgy eladják magukat, mint a fene...te se becsüld le magad, mert akkor mások se fognak értékelni...

18. detty1983 (válaszként erre: 17. - De Luca)
2011. nov. 21. 09:41
Ez igaz, tudom, hogy így van. De ha csak itthon ülök és folyamatosan csak az elutasításokat fogom kapni a cégektől, akkor úgy érzem, hogy még lentebb lesz az önbizalmam, a béke segge alatt. Kellenek számomra a pozitív megerősítések, illetve, hogy elfoglaljam magam, hogy lássam, hogy hasznos, amit csinálok. Talán akkor majd jobban bízom magamban, nem tudom.
2011. nov. 21. 09:39

Emberileg dicséretes a hozzáállásod, de azért tudj róla, ha valaki ennyire alázatos (és ezt most jó értelemben mondom), akkor azt könnyen kihasználják. Az ilyen emberek szoktak a kollégák helyett túlórázni, az érdemeiket pedig sosem ismerik el, nehogy elbízzák magukat és kinyíljon a csipájuk.

Sokkal több önbizalommal állj a dolgokhoz, légy tisztában a képességeiddel, és tudd, hogy hol a helyed (ami lehet, hogy feljebb van, mint gondolod)

16. detty1983 (válaszként erre: 14. - 3fd432567f)
2011. nov. 21. 09:29
Igen, ezt én is így tudom. Sajnos!
2011. nov. 21. 09:28
Köszönöm szépen a biztató szavakat, jól esnek, tényleg. Ezt fogom tenni, írok levelet néhány cégnek. Aztán meglátjuk mit lépnek.
14. 3fd432567f (válaszként erre: 12. - Gne2)
2011. nov. 21. 09:27
Gyakornoki pozícióhoz szükség van aktív hallgatói jogviszonyra, ez mindenhol kitétel, sajnos...
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook