Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lelki vagy szervi hogyishívjákok fórum

Lelki vagy szervi hogyishívjákok (beszélgetős fórum)


1 2
dec. 3. 22:25

Köszönöm a könyvajánlást! :)


Nos, ahogy záródnak ki a szervi betegségek, úgy nyugszik a lelkem is. Akaratlanul is belelovaltam magam a meglévő nyavajáimból a csak fejben létezőkbe.


A zsibbadásos panaszom valóban gerinc eredetű, gyógytorna és gyógymasszázs az ellenszere.


Még van egy fura baloldali szurkáló érzés az oldalamban, azon vagy segítenek a fentiek, amennyiben izom, vagy lát valamit az uh, esetleg az már tényleg csak a fejemben létezik.


Nagyon jó fej a háziorvosom, mindig diplomatikus, ugyanakkor megnyugtat. Ez is sokat segít. De az utóbbi hónapokban annyi mindennel kerestem már fel, melyek fele nem létező betegség volt, pl pánikroham, amit én csináltam magamnak azzal, h a nyelőcsőbe szorult levegő miatti mellkasfeszülést kissé túlaggódtam. De megnyugtatott, h nincs szó semmi komolyról, ez csak egy légbuborék...Szép lassan gyógyul, gyógyítom, gyógyítjátoj a lelkem :)

38. Lávli (válaszként erre: 37. - PaulA66)
dec. 3. 08:53
Bookline-nál van. De szerintem máshol is.
37. PaulA66 (válaszként erre: 36. - Guruljka)
dec. 3. 08:21
Csak hogy lehet hozzájutni? Szinte reménytelennek tűnik... Neked tényleg nagy szerencséd volt!
dec. 2. 02:34

[link]


Nagy szerencsémre ezt a könyvet épp akkor olvastam, amikor szükség volt erre.

Ha sikerül megvenni, érdekes és nem nagyon orvosi szövegű, tanulságos olvasmány.

35. PaulA66 (válaszként erre: 34. - Guruljka)
dec. 1. 19:53

Elhiszem.


Akkor hárman már vagyunk, akik egyetértünk.

34. Guruljka (válaszként erre: 27. - PaulA66)
dec. 1. 19:44

Nem járok terapeutához.

Az orvosi kivizsgálással, a szervi okok kizárásával teljesen egyetértek.

dec. 1. 09:36
Az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek.
32. Lávli (válaszként erre: 31. - PaulA66)
dec. 1. 08:58

Azért, mert teljesen etikátlan és hiteltelen lenne. A nyugati orvoslás a mért vizsgálati értékeken alapul.

Most képzeld el: "azt gondolom, hogy ön rákos, mert magas a trombocita száma és fáj a hasa, ezért elküldöm ultrahangra, aztán majd meglatjuk."

Szerencsétlen beteg magánkivül lesz, éjszaka elviszi a mentő infarktus gyanúval, és hogy Happy end legyen a történet, nem hal meg, és a további vizsgálatok kideritik, hogy vesegyulladása van. Én biztos, hogy az Orvosi Kamarához fordulnék a beteg helyében.

Orvos és beteg érdeke nem ez.

Ne magyarázkodjon, ne feltételezgessen egy orvos, elég a "zárjuk ki a szervi okokat", és legyenek is kizárva tisztességesen.

31. PaulA66 (válaszként erre: 30. - Lávli)
dec. 1. 08:03

Értelek én...


Csak azt nem tudom megérteni, hogy az orvos miért "nem engedheti meg magának" nem a feltételezésekbe bocsátkozást, hanem azt, hogy az eljárásához magyarázatot kapcsol. A saját jól felfogott érdekében is, de még inkább a betege érdekében.

30. Lávli (válaszként erre: 29. - PaulA66)
dec. 1. 07:41

Annyi magyarázat bőven elég, hogy "kizárjuk a szervi okot". Ha csak egy mondattal is többet mondanának: "Önnek a feltételezéseim szerint lelki problémák okozzák a bajt", máris kivívnák a betegük ellenérzését és kevésbé lehetne velük együttműködni.

Amúgy meg egy orvos nem is engedheti meg magának, hogy feltételezésekbe bocsátkozzon a beteg felé.

29. PaulA66 (válaszként erre: 28. - Lávli)
dec. 1. 07:34

Én nem rovom fel, egy beteg türelmetlen...

Ki lehetne ezt védeni azzal, hogy a háziorvos elmondja pár szóban, hogy mire jó ez a Ponciustól Pilátusig való küldözgetés. Csak erre - többnyire - "nincs idő".

28. Lávli (válaszként erre: 27. - PaulA66)
dec. 1. 07:08

Én is így gondolom, le is írtam :)

Egyébként a jó háziorvosok is a szervi okok kivizsgálásával kezdik, hogy ki lehessen zárni azokat.

A bizalmatlan, rosszhiszemű beteg mondja ilyenkor, hogy "össze-vissza küldözget az az idióta, maga se tudja, mit csináljon, nem ért hozzá ... Én meg csak itt szenvedek ... " 🤔

27. PaulA66 (válaszként erre: 24. - Guruljka)
dec. 1. 05:04

Ezért szokták JÓ terapeuták azzal kezdeni, hogy mielőtt "belecsapnának" a "tudatalattiba", megkérik a páciensüket, hogy vizsgáltassa meg magát alaposan. Hogy a szervi betegségek tüneteit a maguk helyén lehessen számon tartani.

...Mert, ugye, mi emberek egyszerre vagyunk test, lélek és szellem...

(Krhm-krhm - lehet kötözködni, ha valaki másképp gondolja.)

dec. 1. 01:26

Sziasztok!


Egy fokkal talán jobban vagyok, próbálom nyugtatgatni magam, több kevesebb sikerrel.


Mivel én megállás nélkül produkálok tüneteket, most éppen bal oldali hátfájdalom, derékbántalmak... Uhh rohadtul unom, és a felfázás sem gyógyulgat rendesen, ezért kértem időpontokat a megfelelő orvosokhoz és masszőrhöz is.


Valami csak kiderül :)


Egyébként a derekam, gerincem kisgyerekes anyukaként nem tudom megfelelően kímélni, mindig akad szituáció, amikor nem elég leguggolni mellé, hanem fel kelk emelni vagy cipelni kell az utcán ha elesik vagy elfárad, úgyh ez hosszadalmas gyógyulás lesz.


Viszont sok erőt adtak a hozzászólásaitok, lélekben sokkal jobban vagyok.


Alakul ez majd...

A titkos, névnélküli blogba belevágok, még szedem össze a gondolatokat.


Jönnek-mennek, hullámzanak az érzelmeim, de bízom benne, hogy lassan minden a helyére kerül.

25. VendrinerPiroska (válaszként erre: 1. - Esőerdő)
nov. 29. 20:16
Sajnos nagyon is lehetséges, hogy a kikészülés komoly testi tüneteket okozzon. Legyengíti az immunrendszert, beállnak az izmok tõle és még ezer meg egy hozadéka van. Nálam egy nagyon feszült és fájdalmas idõszak után megjelent egy olyan autoimmun betegség, Ami miatt majdnem elvesztettem a vastagbelem.
nov. 29. 19:38
A legfurább tünetek is lehetnek pszichoszomatikusak.
23. Enissa (válaszként erre: 1. - Esőerdő)
nov. 29. 17:42
Szia! A psziché tud ilyeneket produkálni. Javaslom, ha van türelmed, időd, olvasd el Dr. Máté Gábor (magyar születésű kanadai orvos) A test lázadása című könyvét. Sok kérdésedre válaszra találsz benne.
22. Hibiscus. (válaszként erre: 21. - Esőerdő)
nov. 29. 13:38
A gyengeség érzete a karban és a zsiborgás, zsibbadás gerincproblémára utal.
nov. 29. 13:23

Való igaz, az idegbecsípódés, a beállt hát, derék nem pszichés, de vajon az a zsibogó gyengeségérzet a karomban? Nos, ez masszázs után el szokott múlni, de sajnos mindig visszatér, ugyanúgy, fájdalom nélkül.


Szív eredetű gondom biztosan nincs, ezt már kivizsgáltattam többször is.Valahol ott tartunk, hogy a meglévő és valós, talán nem is annyira súlyos, gyulladásos betegséget nagyítom fel pszichésen azáltal, hogy állandóan azt figyelem, mikor milyen bajom van, majd ráparázok?El tudom képzelni magamról, de így leírva durván hangzik. Próbálom tudomásul venni.Az, h bármilyen lelki terápia felednivaló dolgokkal zaklatna fel, ezzel nem feltétlenül értenék egyet. Ha így belegondolok, lehet csak azk a dolgok képesek felkavarni, amik nincsenek lezárva nincsenek feldolgozva, tehát muszáj valamilyen módon helyre tenni.


S a másik dolog pedig az, h lehet, egyszerűbb bemesélni a tünetek pszichés eredetét mint kivizsgáltatni... Valahol bennem a félsz ettől is.

20. srcrss (válaszként erre: 18. - Sikerbox)
nov. 29. 12:04
Ha nem jönnek a felszínre, akkor a tudatalattiban maradnak, és tovább rombolnak, nem tűnnek el.
19. szőkelédi (válaszként erre: 18. - Sikerbox)
nov. 29. 11:53

"Szerintem veszélyes pszichológushoz fordulni, mert az "okosok" csak felkavarnak benend mindent és még rosszabb,"

Az agykontroll szerinted nem hoz fel dolgokat?🤔

18. Sikerbox (válaszként erre: 1. - Esőerdő)
nov. 29. 11:38

Ami azt illeti, a cipekedés és annak tünetei valós dolgok. Teháét ha nem kíméled magad még komolyabb lehet és ez nem pszichológus, hanem idegsebészeti dolog. le kellene választani minden más beképzelt betegségről. El kellene olvasnod egy "Agykontrolt", mert neked ott a gond, hogy (példa: képzeld el, fel kell mosni mondjuk az előszobát és van ott egy-két-három folt ami az istennek sem jön fel) az agyadban lehetnek valós, vcagy képzelt itt fáj, ott fáj dolgok és nem tudod kitörölni. Nincsenek ismerősök, barátok akik elvihetnének egy nagy kirándulásra, egy hangulatos közös kakapcsolódásra? Olyan dolgok kellenek, melyek (segítenek felmosni a foltokat) takarítják a lerakódásokat az agyadban.

Tudod sokan miért nem menekülnek meg az infarktus elől. Mert fáj egy szúrás a szív körül, vagy zsabbad a balkar, nyomás van a mellkasban és nem a mentőt, orvost hívják először, hanem az agy kétségbe esik és még nagyobb hatással van a szívre, ez okozza az olyan sokkot, mely halálhoz vezet. Aki olyankor nem arra gondol, hoyg jaj, most meghalok, annak sokkal nagyobb az esélye a túléléshez.

Szerintem veszélyes pszichológushoz fordulni, mert az "okosok" csak felkavarnak benend mindent és még rosszabb, taláén olyan dolgok is előjöhetnek, amkiket régen feledni kellene. INkább törekedj mindenféle olyan eseményt találni, ami törli az agyadból a pocsék, rossz érzéseket, amelyek több félék és persze a test több részén előjönnek. Hidd el megszűnik rengeteg rossz érzés.

nov. 29. 10:35

Köszönöm Mindenkinek, aki írt!


Valóban jobb, ha az ember beszél erről.


Egyszer azt mondták, olyan vagyok, mint egy, nagy klotyó, csak gyűlik és gyűlik bennem a sz@r amíg már lehúzni sem tudom. Na ilyenkor kell kiadni. Csak ezt a végét nem ilyen szépen mondta :)))


És igen, még nem fáj a testem mert még nem fáj a lelkem, csupán háborog...Igazán jó lenne pszichomókushoz menni, szerintem nem ciki. Tudom is, kihez fordulnék, de dajnos nagyon messze praktizál tőlem. Tervben van, de előbb megpróbálom kiírni magamból, tényleg el kellene engednem, de hajlamosabb vagyok eltemetni magamban és forrongni miatta. Vagy éppen elfojtani, és akkor ébredek arra éjszaka, h belülről emészt, fojtogat és mar, egésznap csendben van, aztán ilyen alattomosan támad, mint a gyomorsav.


Az utolsó sorig igaz Lávli cikke, belátom, csak kérdés van-e olyan orvos, aki ezt türelemmel képes kezelni, márha hozzá fordulnék. Én még nem kezdtem el a dokitúrát bár volt az a holtpont, na jó megyek... De hova...?


Aztán ha mégis elindultam, a háziorvosom mindenféle vizsgálat után mindig megnyugtatott, h nincs velem semmi baj.


Volt, h én is azt hittem, szívrohamom lesz.


De a gyomorsav marta a nyelőcsövem, az okozta a feszítő érzést a mellkasban. Erre jött a pánikroham, éjjel. De ezen már túl vagyok.Csak újabb és újabb nyavajákat produkálok..a semmiből. Ennek szeretnék véget vetni.

16. globus (válaszként erre: 3. - Filcike)
nov. 29. 10:13

Így igaz. Csak nehéz elfogadtatni, hogy pszichológushoz kellene menni, az emberek többsége felháborodik, hogy "ő nem bolond", mivel panaszait ténylegesen megéli.

Ismerősöm képtelen volt kiszakadni rákfóbiájából, tüdő-gyomor- nyelőcső, hasnyálmirigy, ha egy kicsit puffadt, már rohant ultrahangra, laborba, kisírt teljes mellkasi, hasi CT-t, biztosan nem látják, hát hülyék ezek, vakok... :D Aztán teherbe esett, szült, évek óta semmi baja.

15. PaulA66 (válaszként erre: 11. - Esőerdő)
nov. 29. 10:01
Én sem szeretném részletezni azt, amit átéltem... Annyit azért, mert lehet, hogy segít egy picit, elmondok: a férjem hipochonder volt, nyugodjon békében; a halála után tudtam meg én is, hogy olyan rémálmai voltak, amik mindenkit halálba kergettek volna. (Soha nem beszélt róla. Csak mindig beteg volt; halálos beteg; a leletei pedig, mert járta az orvosokat: mint egy 20 évesnek! 70 évesen halt meg, "tragikus hirtelenséggel".)
nov. 29. 09:35
Szerintem meg itt vagy bárhol akár egy titkos naplóban névtelenül, arctalanul írd ki ami nyomaszt, hátha megkönnyebbülsz. Mindent írj le. Hátha segít vagy elkezdődik valami "gyógyulás". Azt, hogy a szeretett személy halálához vagy valami családi tragédia utánhoz' kötöd a nyavalyákat számomra mindenképpen arra erősít rá, hogy bizony lelkieredetűek a gondjaid.
13. srcrss
nov. 29. 09:28
Ismerős.
12. PaulA66 (válaszként erre: 11. - Esőerdő)
nov. 29. 06:43

Lávli cikkében benne van minden.

Azon meg, hogy "beáll" a derekad néha, én nem csodálkoznék, ha 30 kilós teherrel lépcsőzgetsz...

11. Esőerdő (válaszként erre: 10. - PaulA66)
nov. 29. 06:14

Lehet. A magamat illető érzéseimet nehéz helyretennem.


Hisztinek hiszti, meg~rzem a család álláspontját, hisz nyafogok olykor, panaszkodtam is, de már nem igazán teszem, mert konkrét fájdalom nincs.


Idegesítő lehettem, h naponta álltam elő újabb fura tünetekkel...szóval inkább nem részletezem senkinek.Egyébként a refluxot állandó gombócérzettel a torkomban a fül-orr-gégész diagnosztizálta.


A hátam sem fáj, hanem beáll. Érzem, hogy valami nem stimmel, de ennyi. Néha remeg, máskor zsibbad a karom, de csak az egyik és mindig ugyanott.Nincs fájdalmam, hanem zavaró, aggasztó tünetek.

10. PaulA66 (válaszként erre: 1. - Esőerdő)
nov. 29. 06:00

Nem hiszem, hogy "csak" hiszti. (Feltételezem, hogy a családod is tudja, hogy nem "csak" az. Feltételezem, hogy a családod elsősorban Téged nyugtatgatna azzal, hogy "csak" - és talán magukat is -, hiszen az nagy baj mindenkinek, ha az anyunak itt-fáj-ott-fáj folyamatosan...)

Szerintem Te most gyászolsz, azért jöttek elő ezek a testi tünetek.

(Nemrég halt meg nekem is valaki a családban, tudom, mit beszélek.)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook