Laparoszkópia...tud nekem valaki mesélni róla? (tudásbázis)
még az altatást sem tudom elképzelni...
olyan tipikus "lélegezz nagyot, számolj el x-ig", mint a tv-ben?
és aztán se kép, se hang?
remélem, a végére is diagnosztikus marad :)
persze addig még van egy ciklusunk, hogy "bizonyítsuk". nincs rá szükségünk :)
igazán még semmit nem mondott, csak hogy április/májusban megműtene... valójában "csak" körülnézni tervez :) átjárhatóság, meg ilyenek...
nagyjából tudom, hogy mi történik a lapar alatt... inkább az érdekel, hogy ki hogyan éli/élte meg.
a legnagyobb gondom, hogy egyszerűen azt a helyzetet nem tudom elképzelni, hogy engem felvágnak... hogy ott fekszem totál kiszolgáltatottan.
sziasztok!
2 hete nálam is szóba került a lapar... kicsit aggódom, bár még pontosan nem volt szó róla, hogy mi is lenne.
Sziasztok? sehol senki?
Azt akarom kérdezni,hogy a lapar után mikor kezdtetek ujra dolgozni?
Sziasztok!
Nekem kedden csinálták meg,40 perces volt a műtét ,rendbe vagyok csak még kicsit húzódik a hasamnál/köldökömnél/ a varat,de holnap kiszedik.Elég jól birtam.
Szia!
Igen, kétszer is. Egyiket este, másikat reggel.:(
egy ájszakát voltam bent. de ehhez nekem kellett vállalni otthon a felkészítést. előző nap hashajtó, koplalás, és borotvákozás.
reggel kellett bemennem 7-re és másnap 11-kor már itthon is voltam. a zárójelentést varratszedéskor kaptam meg.
beöntést nem, hashajtót kaptam előző nap. ennem sem volt szabad előző nap reggel óta.
komolyan az volt az egyik legrosszabb, hogy éheztem:(
Sziasztok!
Ti kaptatok beöntést a mütét előtt?
Sziasztok.
Részletesen eltudná nekem mondani valaki hogy megy ez a lapo. mütét mert nagyon be vagyok rinyálva!
Köszönöm!Nekünk a inszem. előtt sikerült spontán.
Bár nálunk a férjem eredményei voltak nagyon rosszak.
Meglátod nemsokára már te is érezheted milyen a karjaidban tartani a saját kismanótokat!
Addig meg kapscolódj ki és pihenj sokat!
Teljesen igazad van, de itt ez a szokás. Azzal indokolta a doki, hogy sokkal kevesebb az az ember, akinek indokolt elvégezni a lapart, ezért nem ezzel kezdik, csak 3-4 sikertelen inszem után. Annak idején én is azzal mentem oda, hogy akkor küldjön el átjárhatósági vizsgálatra. És így jártam.
Nem baj az inszem sem, hiszen már tudjuk, hogy reagálok a stimulálásra és esélyem is lehetett volna rá, hogy sikerül...így legalább rengeteg eredményem megvan, amit kérnek a lombikhoz, nem sok mindent kell még beszerezni. És tudjuk, hogy nem fog túl sokba kerülni a lombik, mert kevés gyógyszer is eredményt hoz.
Köszönöm a szurkolást:)
De akkor ez egy kicsit jó hír is,hiszen ezen tudnak segíteni.Nem?
Azt nem értem miért nem ezzel a vizsgálattal kezdik a kivizsgálásokat.
Hiszen akkor nem inszem.-mel kezditek ti sem.Mennyi idegeskedédt,csalódást megspórolhettál volna./a pénzről nem is beszélve/.
Nagyon szurkolok nektek,hogy sikerüljöna lombik!!
Szia!
Köszönöm az érdeklődést. Hát sajnos nem tudok jó hírrel szolgálni, mert mindkét petevezetőm el van záródva:(((( A jó hír, hogy minden más szervem ép, így a petefészkek és a méhem is teljesen alkalmas arra, hogy babánk legyen.
Maga a seb valóban nem nagy dolog, csak a gáz miatt fáj a rekeszizmom, és az altatást nagyon nehezen bírtam, utána vagy 5 órán keresztül hánytam.
A naplómban írtam róla részletesen.
Mára már összeszedtem magam, megyünk lombikra.
Augusztus 28-ára jegyeztek elő.
De legalább most már tudjuk, mi a teendő:)
További ajánlott fórumok:
- Ha hasi műtét (nem laparoszkópia) során távolítják el a méhet, meddig nem szabad felkelni?
- Babát akarok hisztero- és laparoszkópiai után!
- Mi a menete az epekő eltávolításának endoszkóppal az epeútból, laparoszkóppal, műtéttel?
- Terhesség alatt ciszta miatti laparoszkópia
- Mik a tapasztalatok a laparoszkópos epeműtétről?
- A Jégkorszak óriásai nevezetű kiállításról tudna nekem valaki mesélni, aki megnézte már?