Kutyások ide! (beszélgetés)
Sziasztok!Tanácsokat várok.Kutyusom szájába veszi az ürüléket(macskaalomból kiveszi,és a sajátját is).Lehet tenni valamit,hogy ne csinálja?Mert rászóltam már erőteljesen,de nem veszi a lapot.
Előre is köszönöm a tanácsokat.
Szia!
A 4 kutyámból 2 menhelyi, a 3. is talált, utcáról befogadott.
At egyik menhelyi felnőtt volt, mikor hoztuk, teljesen jól nevelhető és annyira hálás, hogy elképzelhetetlen.
Nyugodtan hozz menhelyről, és ne félj a felnőttől sem!
Egyébként a menhelyen kölykök is vannak:)
Azt még egyszer nem hoznék. Ha menhely, akkor felnőtt:)
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Március 4-én születtek nálunk kiskutyák keverék szülőktől és most a kölyköknek keresek gondos gazdikat. A szülők képei az adatlapomon meg lehet nézni. A kölykök féregtelenítve vannak, és természetesen ajándékba adjuk őket.
1 fiú és 4 lány.
A fiú az egy az egyben az anyjára ütött a lányok feketék, németjuhász rajzolatokkal.
Pest megyében lakunk Monor mellett.
Bárki tud segíteni megköszönöm.
hello,
szerintem ne félj az örökbefogadástól, ezek a kutyák többnyire sokkal ragaszkodóbbak mint a szerencsésebb társaik, ezenkívül a menhelyen is sokszor vannak kiskutyák, tehát ez nem lehet gond ha nem akarsz felnőtt kutyát. Érdemes a rákeresni a neten, hogy honnan milyen állatokat lehet elvinni. Pl itt:
Sziasztok,
lenne egy klasszikus kérdésem, szerintetek mi jobb, kutyát venni, vagy örökbefogadni egyet? Tudom, hogy az örökbefogadás sokat segít az állatnak és a menhelynek is, de ugyanakkor egy már felnőtt kutya lehet, hogy nem nevelhető annyira mint egy kölyök. Visszavinni a menhelyre nagyon kellemetlen lehet, ezt szeretném mindenképp elkerülni. Aki fogadott már örökbe adhatna néhány tippet és egy kis biztatást, különben kénytelen leszek új kutyát venni...
:) csak azért gondoltam, mert semmi olyat nem produkál, ami azt feltételezné, hogy ő a vezér :)
viszont nem szerettem volna "megcsonkítani" lelkiismeret furdalásom lenne...
ezért gondoltam, h esetleg van rá valami más módszer
Azért nagyjából lehetett érteni. :)
Ivartalaníttasd, semmi nem ígér 100%-os eredményt, de ha kiürülnek a hormonok, vsz. neki is jobb lesz!
azt hiszem nem írtam elég világosan le a kérdésemet. Valóban kangörcse van, de senkit és semmit nem molesztál. egészen egyszerűen csak lefekszik, az oldalára.. ám ettől folyamatosan minden cuccos. kb olyan mint amikor tüzel a lány, és összeken mindent.
szóval, nem akar ő domináns lenni, sőt, elvonul jóóó messzire..
más helyzetekben sem harcias, inkább konfliktuskerülő.
Szerintem is dominancia állhat a háttérben.
Nekem a 4 kilós lánykutyám szokott "főnöki nyilatkozatot" tenni a 60 kilós nyakában.
Ha Maci fekszik, felkapaszkodik a hátára és megmutatja ki a főnök.
Gondolom Maci jókat mosolyog rajta, mert nem zavarja.
Velünk, vendégekkel nem csinálja, a többi kutyánkkal sem.
Úgy érted, kangörcsözik? Az lehet domináns viselkedés is, attól függ, min-kin csinálja.
Ha zavar, ivartalanítsd, de semmiképp ne gyártass vele kiskutyákat!
Úgy érted, kangörcsözik? Ez lehet domináns viselkedés is, attól függ, hol, min, kin csinálja.
Ha zavar, ivartalanítsd!
Rengeteg előnye van és meghosszabbították a Zöld Zebrás akciót április végéig, itt a remek alkalom.
Semmiképp ne gyártass vele kiskutyákat...
Csajok, van egy kellemetlen kérdésem, fiú kutyusgazdik remélem tudtok válaszolni...
A kutyámnak elég gyakran vannak "problémái"... tudom hogy ez természetes, de van erre valami megoldás? Ha keresek neki barátnőt, akkor ez az állapot ritkul?
Az elég gyakori azt jelenti, hogy van úgy hogy kétnaponta, van hogy négynaponta, de hogy minden héten van, az tuti... Lakásban lakik, szinte egész nap itthon vagyok, szóval látom.
Van erre valami megoldás? Vagy kell erre egyáltalán valami megoldás?
Előre is köszönöm a választ.
Akkor jó! :)
Igen, éljen!!! Fickó kutyám engem is értesített! :)
Minden a legnagyobb rendben! :)
Megkapták az első 500 kg kaját a menhely lakói! :)
Köszi! :) Az lemaradt, hogy remélem Veled is minden rendben!!!
Az kár, de automatikusan történhetett. :(
Szóval:
MINDENKI!
Fogadjatok örökbe virtuálisan kutyát, ezzel segítsétek az igazi gazdihoz jutásban!!! Nem kerül semmibe, a Szentendrei Árvácska honlapján keressétek a linket!
:))) Örülök, hogy van utánpótlás! Meg annak is, hogy jól vagytok!
Annak kevésbé, hogy kimoderálták a linket, amit feltettem... de igazuk van tulajdonképpen. Ez reklám, még ha állatmenhelyé is. Akit érdekel, a szentendrei Árvácska honlapján megtalálja úgyis.
Szia, naná, hogy emléxem! :)))
Köszi, megvagyunk!
Nem vagyunk a jólneveltség mintaképei (kutyák, főleg), de mindenki elégedett mindennel és mindenkivel.
Baltazár már uszkár fazont hord, tiszta apukája! Olyan iszonyatosan ragaszkodó puszigyár is és hörcsög, mint egy schnauzer, szóval cuki.
Gyerekek közül a kisebb lett nagyon kutyás, ő igazi utánpótlás. :)
Jé, még van, aki emlékszik rám? :) Hát szia! Hogy vannak a két- és négylábú kis nevelgetni valóid?
Hm, nem vagyok fb-felhasználó, úgyhogy nem tudok mit mondani... Csak a menhely honlapján láttam meg a linket, és igyekszem mindenkit rávenni, hogy legyen kutyatartó, legalább virtuálisan. ;)
Szia, persze, kedves Elveszett Lélek! ;)
Fura, mert én beállítottam a heti automatikus örökbefogadást, mégsem működik. :(
Szia! Mi két vizslával utaztunk tavaly nyaralni Horvátországba, az út kb. 8 óra volt. Éjszaka utaztunk, egyszer szálltak ki éjjel, de akkor sem miattuk álltunk meg.
Normál esetben simán ki kell hogy bírja minden további nélkül a 3 órás utat, de mivel hosszabb útra nem vittétek még, ha nyugtalannak látjátok, vagy hányingere van, esetleg hány, akkor álljatok meg többször vele, kicsit sétáljatok, levegőzzetek, de ha lefekszik, és alszik, akkor felesleges megállni, nyugodtan folytassátok az utat, ne aggódj!
Rakd be neki hátra a kis takaróját amin aludni szokott, legyen nálatok egy itatótál, víz, ha megálltok, és kiszálltok, itasd meg.
Tulajdonképpen semmi különösebb felkészültséget nem igényel a dolog, takarója, megszokott 1-2 játék, ennyi.
És ami fontos, hogy bárhová viszed, akár a világ végére is elmegy, ha a gazdi ott van.
Nálunk például egyik kutyát sem viselte meg a környezetváltozás, ott voltak velünk, abszolút nem voltak nyugatalanok, semmi gond nem volt.
Ne aggódj, semmi gond nem lesz!!!
Sziasztok!
Szeretném megtudni milyen dolgokra figyeljek ha kutyával utazunk. Két hét múlva elutazunk Balatonra 3-4 napra. Az út kb.3 óra lesz.Hányszor kell megállni vele milyen szabályok vannak autóban utaztatásra? Szeptemberben örökbefogadtunk egy foxterriert és most utazunk vele először. Amúgy eddig nem tapasztaltam semmi gondot igaz max 10 percet autózunk ha megyünk a kutyasuliba. Egyterű kombi autónk van és szeretnénk ha hátul a csomagtartóban utazna ahol egyébként is szokott.
Ami még érdekelne hogy a kutyák hogyan bírják a környezetváltozást? Lehet belőle gond?
Előre is köszönöm a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!