Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kukoricával töltött csirkemell recept

Kukoricával töltött csirkemell recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 352 kcal

A Kukoricával töltött csirkemell hozzávalói:
2 csirkemell

őrölt bors
ételízesítő por
4 dkg vaj vagy margarin
20 dkg fagyasztott kukorica
3 tojás
fél csokor metélőhagyma
a sütéshez: 3-4 ek olaj


A Kukoricával töltött csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk. Az így kapott 4 filét lapjában bevágjuk, majd enyhén kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés ételízesítővel meghintjük és félretesszük. A vajon a kukoricát addig pároljuk, amíg a leve el nem fő, majd a felvert tojásokat ráöntjük. Enyhén megsózzuk, kocsonyásodásig sütjük. A húsra halmozzuk, fölaprított metélőhagymával meghintjük, a húst fölhajtjuk, és hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, azután közepes lánggal kb. 25 percig sütjük.

Idényben földarabolt paprikát és paradicsomot is szórhatunk köré, sőt még pikánsabb, ha a sütés félidejében 2-3 cikkekre vágott almát dobunk mellé. Ezek megsülve köretként szolgálhatnak a pecsenyéhez.
Burgonyapüré illik hozzá.
A töltött csirkemellet hidegen is tálalhatjuk, ilyenkor majonézzel ízesített, kockákra vágott almát kínálunk hozzá, de franciasalátával is finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A kukoricával töltött csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook