Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban recept

Csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban recept

A Csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban hozzávalói:
50 dkg csirkemellfilé,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 kis üveg vagy konzerv kukorica,
1 csomag friss vagy fagyasztott kapor
3 dl főzőtejszín,
bazsalikom,
majoranna,
ételízesítő,
só,
bors,
olaj,
köretnek rizs


A Csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fűszerezzük bazsalikommal, majorannával, sóval, borssal, ételízesítővel. Lefedjük és megpároljuk. Ha a hús megpuhult, elfőzzük a levét. Ezután ebeleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és egyszer megrottyantyjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és egy kis ételízesítőt, és újra megrottyantyjuk. Köretnek rizst készítünk. Jó étvágyat hozzá!

Sűrithetjük keményitővel ha túl folyós a mártás.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook