Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges-mustáros csirkemell recept

Zöldséges-mustáros csirkemell recept

A Zöldséges-mustáros csirkemell hozzávalói:
2-3 csirkemell,
mustár,
margarin a sütéshez,
1 db közepes méretű hagyma,
2-3 sárgarépa,
30 dkg zöldborsó,
30 dkg morzsolt csemegekukorica,
30 dkg gomba,
1-2 dl tejföl,
ételízesítő


A Zöldséges-mustáros csirkemell elkészítési módja:
A kicsontozott csirkemelleket szeletekre vágjuk, egyenként vastagon bekenjünk mustárral, egy tálban egymásra helyezzük, majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap a húst egy serpenyőben margarinnal megpirítjuk, de nem sokáig, épp csak addig, míg a színe megváltozik. Ezután a húsokat egy margarinnal kikent tepsibe tesszük. A serpenyőbe, amiben a húsokat sütöttük, beleteszünk 1 db felvágott hagymát, kicsit megpirítjuk, ezután teszünk bele borsót, felkockázott sárgarépát, és felszeletelt gombát. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, majd adunk hozzá 1-2 evőkanál ételízesítőt. Fedővel lefedjük, és kb. 10 percig pároljuk. Ezután hagyjuk kihűlni, majd rátesszük a tepsiben lévő húsra. Ezután teszünk rá főtt morzsolt kukoricát, úgy, hogy a húst ellepje, majd egy kis tejfölt a tetejére.
Alufóliával letakarjuk, és forró sütőbe rakjuk. Kb.3/4óra múlva kész, ha a hús omlósra sül.



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. márc. 1. 20:18
A zöldséges-mustáros csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook