Krumplistészta vagy krumplifőzelék segítenétek? (tudásbázis)
Lisztet, néhány tojást tojást, vizet összekeversz és kinyújtod nagyon vékonyra.
Majd mikor kissé megszikkadt akkora kockákra vágod és vízben kifőzöd.
Ezt hozzá kevered a már kész paprikás krumplihoz és egy kicsit még pirítod.
De én a helyedben inkább boltban vennék tésztát, nem kell a nyújtással bajlódnod.
milyen rendes krumplit? nem értem a kérdést :)
Elkészítem a rendes paprikáskrumplit, ha kész, összetöröm (én teljesen, de van, aki hagy benne krumplidarabokat). A megfőzött tésztát leszűröm, ráteszem az összetört paprikáskrumplira és összekeverem. Annyi, hogy én ilyenkor picit több vízben csinálom a paprikáskrumplit, tehát annyi víz, hogy pont ellepje a víz a krumplit+egy fél pohárka.
ja, persze, összekeverem :)
Tojás nem kell.
Pörkölt alap. Mikor a hagyma megpárolódott a tűzről lehúzva bele a piros paprikát, hogy meg ne égjen. Utána rögtön mehet bele a krumpli, amit felöntesz annyi vízzel, hogy ellepje. Ezt követően ízesíted sóval kevés borssal , ételízesítővel valamint szoktam belenyomni egy kevés csípős piros aranyat.
Illetve ilyenkor beleteszed a kolbászt vagy virslit is, ha egyáltalán teszel bele. /Én nem szoktam. / Néha átkevered főlés közben. Mikor elforr a leve, addigra a krumpli is megfő és ebédelhettek :-)))
Én így készítem.
Tányéron én is összenyomkodom. Ma azt ettem. :))))
Az én anyám akkor akad ki, mikor a forró teát szürcsölöm. :D
Nekem sem.
Sőt a paprikáskrumplit, csak 4 felé vágott krumplival eszem meg, a rizseshúst utálom, de külön külön oké. :)
Én sem szoktam hozzá.
Pl a meggymártás, főtt hússal undorító, de a rántott camambert áfonyamártással, karamellmártással az ízlik. :D
További ajánlott fórumok:
- Férj vagy Szerelem segítenétek?
- Kell a krumplifőzelék alá hagymát pirítani?
- Lidl-ben dolgozók, vagy exdolgozók segítenétek?
- Vonattal, vonattal való utazással, vagy csak a közlekedéssel kapcsolatos mesét keresek. Anyukák, óvónénik légyszi segítenétek? (Nem Thomas!)
- Kft. tulajdonosok vagy hozzáértők, segítenétek?
- Ma is krumplistésztát ettem!🙂