Krízishelyzetbe került Erőss Zsolt és társa. Mi a véleményetek? (beszélgetés)
Én azt gondolom, hogy a halálnak rendelt ideje van .... és nem csupán a véletlenek szerencsétlen összjátéka. De ez már egy másik téma lenne.
Természetesen elismerem, hogy a hétköznapi életben az a felfogás a mérvadó, amit leírtál.
Lyaaa, idővel mindenkinek nullára csökken a túlélési esélye, mert mint tudjuk sz élet nemi úton terjedő minden esetben halálos kimenetelű betegség.
de attől még kabbe!
I CAN NEVER DIE!
Én nem mondtam, hogy ő hős. A te hsz-edre reagáltam. Te kérdezted, hogy ha felmész, hős leszel-e ....
De ha úgy nézed, bizonyos szempontból lehet hős. Ha csak azt nézed, hogy az amputációja után milyen gyorsan talpra állt, megtanult protézissel járni, futni, hegyet mászni .... az erőnlétét a csúcsra tornázta, edzette a béka segge alól .... és közben hányszor kellett legyőznie önmagát, a fájdalmat, a gyengeséget .... igen, szerintem ezt pl. lehet hősiesnek nevezni ..... de lehet csodálni az elszántságát, kitartását, elkötelezettségét, a racionalitását, az életigenlését ..... ez önmagában csodálni való teljesítmény.
Nem, hősnek semmiképp.
Nekem ő inkább fanatikus és őrűlt.
Neked is igazat adok. Viszont van nem egy és nem kettő sportoló akinél megállapítják, hogy baj van a szívével. A legtöbben a versenyszerű sportot befejezik, és nem kísértik a sorsot, bármennyire is az volt az álmuk, hogy még többet elérjenek.
Nekem inkább felelőtlen embernek tűnik, mint hősnek.
eszemben sincs meggyőzni.
máshogy gondolkodsz, érzel, esélytelen próbálkozás lenne.
ugyanmár. mindenkinek ugyanakkora az esélye meghalni. ez az esély a tudomány mai állása szerint 100%.
(de azért szerecc, ugye?:P)
"a hegymászónak ugyanannyi esélye van meghalni, mint bárki másnak ...."
Ez azért nem így van. Nem véletlen, hogy pl. egy átlag baleset- és élet, vagy utasbiztosítás külön kiemelve az extrém sportokat nem vállal kockázatot. De elárulom, egy nem extrém sport esetében sem nyújt fedezetet, ha valaki versenyszerűen űzi, erre külön, és magasabb díjú konstrukciók vannak.
Ja, tudom, csak sokan írják, hogy maga ellen vívta ki a sorsot,és nem láttam, hogy bárki állítaná a közegéből az ellenkezőjét.
Minden ilyen túránál benne van a pakliban, hogy nem jön vissza, gondolom.
Hát hagy pártolják, kinek ez jön le ebből az eseményből, kinek az.
Szerintem a család, se sajnálatra, se megvetésre nem apellál vadidegenek részéről.
nem érteni összefüggés...
mondom arányait tekintve.
és simán bele lehet pusztulni a közlekedésbe is. sokkal többen megteszik, mint a hegymászásba. igaz, nem arányosan ahhoz képest
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Ismerős vagy rokon, aki a devizahitel miatt utcára került
- Ki hogyan bírja még fizetni hiteleit a gyengülő forint miatt? Veszélybe került e a házad, kocsid?
- Hogyan kerültem a pokolba
- Hogy vészelitek át életetek krízishelyzeteit?