Kreatívok klubja (beszélgetés)
szép lett :)
az drága?
bocsi,az elgépeléseknél..
ahol írtam,hogy fólia,vagy sütőpapír kell alá,úgy értettem,hogy a két réteg közé,az anyag alá,hogy a ragasztó ne üssön át..
Szia, mondom én, ha nem baj.
Vennek kell kifejezetten textilhez való deku ragasztót. Utána ugyanúgy csinálj mindent, mint a rendes dekunál, csak a végén, ha megszáradt a mű, akkor ki kell vasalni. Így lesz majd vízálló. A vasalóval 3-4 percig kell vasalni a mintát.
Szia!
Szükség ban hozzá egy jó kis puha ecsetre,és és textil decoupage ragasztóra..
ez a ragasztó kicsit zselés állagő,de vízzel higgítható..
egy picit nehezebb vele dolgozni,főleg így textilre(azért fára és jó sima felületre könnyebb..bár gyakorlás kérdése)
nos,a lényeg,hogy a mintázni kívánt anyag alá tegyél egy sütőpapírt,vagy alufóliát..ha van esetleg vastagabb sima kartonpapírod azt is aláteheted(mintegy stabil felület)
a minta alatt felviszed a ragasztót,majd rá a mintát,aztán egy sütőpapír segítségével szépen levasalod(fixálod)
fontos,csak a felsőrétegét használd,ha pl,szalvétával szeretnél dolgozni..
Majd a mintára újrajön egy-két réteg ragasztó..
mikor teljesen megszárad,akkor lehet vasalni,szintén sütőpapírral fedve..
majd megkeresem a videót..:)
Sziasztook !
Gondoltam benézek, most van pár percem:) Eléggé hideg van ott kint majd du megyek a boltba is addig meg itt bent teszek, veszek, már hólapátolás sincs, uh, csak itt bent van némi munka:) Már várom a hétvégét Én is belevágok az ajándékgyártásba:) és feltöltök pár munkát is! Bár nincs sok, mivel ha csinálok valamit, azt, ált. el is ajándékozom:) ha ünnep van, ha nincs:D :D Tudjátok meglepetés apró örömök az életben :)
Épp nézegettem,itt igazi művészek vannak,gyönyörű
dolgokat csináltok!
Szia Anna!
Az jó lenne, ha nyitnál egy naplót,és tennél fel képeket az eddigi munkáidból. Mi meg majd jól szólunk hozzá! :))))
Legalábbis, mi csak így szoktuk :))
sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást,imádok varrni és hímezni,ez a hobbim és most a munkám is mivel mn-i vagyok készítgetek ezt azt de még nem profin csinálom így nehezebb eladni a dolgokat.
majd egyszer,ha odáig eljutok csak ezzel szeretnék foglalkozni
minden jó ötletnek örülök
látom itt már egy összeszokott kis közösség van
Szia Nóri :))
Részleteznéd nekem a dedósnak,hogy konkrétan,és pontosan mit is vegyek ha ruhára akarok dekuzni?
Mi tök melegbe vagyunk :) csak -14 fok volt reggel! :))
Sziasztok!
Ili!Szerintem mindegyik kép fanatasztikus..nekem pl,nagyon tetszik az arcos is..
Mayci!A szitakötőket én is imádom..
velük szoktam fogadni az új olvasókat..:)
Évi!Még mindig csak ezt tudom írni..nagyon bírlak!!
Ila!csak -18..?brrr..nálunk is ennyi volt reggel..
Én este készítettem egy dekus pólót..olyan cukika..ha volt kolléganőim látnák rávágnák.."tiszta Nóris.."
ők minden dolgomra,ezt mondták..:)
bár nem igazán értettem,hogy mire értik..kedves,bájos,vagy tipikus..?:O
Szép napot nektek!
... nekem is már alakul a fejemben, előkészítettem ezt-azt hozzá. :)
... és csak nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a dekuppot is újra elő kellene vennem. :)
Itt is -15 van. Hideg volt hajnalban, pedig vastag harisnya, nadrág, vastag zokni... meg fölül is csomó cucc, még így is éreztem... De már átvedlettem... munkahelyen nem bírnám ki nadrágban, beteg leszek tőle. :))
Szép napot nektek!
Nálunk javul az idő. Ma már "csak" -18 fok van. Ez pontosan 5-tel melegebb a tegnapinál.
Királylány időpontban még nem egyeztünk meg, de volt szó a március végéről vagy az április elejéről. Meg arról is volt szó hogy húsvéti, vagy tavaszi legyen e az ajándék, de szerintem ezt nem is kell kikötni, hisz húsvét is tavasszal van, úgyhogy bármelyik téma lehet. Nekem gondolatban már összeállt a kép, illetve az egyiket már el is kezdtem készíteni. Többet nem árulok el!
Jó reggelt, kreatív Leányok! :o))
Jó hideg napra virradtunk (vagy még nem virradtunk) ismét. :)
Tegnap megvarrtam a sztreccs pamut felsőmet... viszi a gép szépen, nem lesz gond. :)
Egyeztünk meg már időpontban, hogy meddig kell postázni?
Tiszta lázban vagyok, hétvégén nagy ajándék alkotós projektben leszek. Aprócskám nem lesz itthon, valami Juventusos buliba megy Pécsre, így teljesen enyém a hétvége. Még talán egy uszodát is beiktatok. :)
Nah, lejtek reggelit készíteni az ifjúságnak, aztán irány az edzőterem és váááár a munka (más is várhatna, de hát ezt bebuktam... megint. :D) :))
Mosolygós, szép napot Nektek! :)
Sziasztok :)
Ugyan nem árulom el,hogy kinek készítek, de jó lenne, ha mindenki benézne a naplómba,és jelezné,hogy milyen típusú képet szeretne, ha kapna :)))
Sziasztok!!
Meg jöttem alig vártam, hogy itt legyek: O az igen 1 hét alatt függővé váltam volna?? :D :D
Csajok ma dolgoztam kicsit kifáradtam a hétvégén talán lesz kis időm és felpakolom a cuccokat, amiket csináltam:)
ok
pedig komolyan gondoltam :)
de az orgonafát a legkönnyebb megcsinálni szóval azt szívesen bárkinek elkészítem aki szeretné.