Kreatívok klubja (beszélgetés)
Bábfejhez, állatok vagy más formák formázásához.
Fűrészporból és tapétaragasztóból sűrű masszát keverünk. Olyan sűrűt, hogy az formázható legyen. Ha bábfejet készítünk, cérnaspulnit tegyünk a nyak helyére. Szobahőmérsékleten hagyjuk száradni. Száradás után pl temperával festhető.
Főzött lisztgyurma
Ha esetleg valaki szokott a gyerekével gyurmázni, ez nem ragad úgy a gyerek kezéhez mint a nyers lisztgyurma)
Felfőzünk 6 dl vizet, 4 kanál sót, 3 kanál olajat, 2 kanál borkősavat. Ha felforrt, beleszórunk fél kg lisztet. 1-2 percig keverjük, majd lezárjuk. Ha langyosra hűlt, kicsit átgyúrjuk és már használható is. Befóliázva néhány napig eltartható. (Színezni is lehet.) Mondjuk ez elég nagy adag, otthonra szerintem a negyede is elég egyszer.
Én ha marad,vagy több gyümölcslevest főzők,akkor abból szoktam gyümölcsszószt készíteni,csak persze jobban besűrítem..
imádom a sülthusi-gyümölcs kombót!:)
Én is pudingporral csinálom a gyümi leveseket és a gyümis szószokat is na. De hókiflit még nem próbáltam úgy. De ki fogom próbálni, most amúgy is nagyon időszerű. Nemcsak a hó miatt, hanem mert nekem is jön haza vasárnap a gyermekem 3 napra, úgyhogy szerintem én is a konyhában fogom ez idő alatt tölteni időm nagy részét, meg úgy is felcuccolom amikor utazik vissza.
Ma vettem szalvétákat, valami gyönyörűségeseket. Még csak valami cucc kell amire majd rádekuzom, de hát kabátot is a gombnál kezdek vásárolni.:))
Amúgy ma pont láttam egy katalógusban dekuzott húsvéti tojásokat is, tök jól néztek ki. Lehet hogy csinálok majd tojásfára kifújt dekuzott tojásokat ha itt lesz az ideje.
Nekem már nem kell tetkó, mert aztán meg megaszalódik, ammeg csúnyácska lenne. :)))
Annyira tavaszi hangulatom van napok óta... asszem beteg vagyok... vagy illllyesmi! :)))
Azt hiszem sütnöm kellene valamit meglepit holnapra aprókámnak az útra. :) Hókiflit talán, ahhoz minden van otthon. :) ... hókiflinél (ha süttök) a liszthez öntsetek egy zacskó vaníliás pudingport... húúú, meg haaa... fincsi lesz tőle. :)) (Saját ötlet, de tudom, hogy fél év múlva már teli lesz vele a net... ahogy sok-sok-sok éve a pudingporos gyümölcslevesemmel. :o))
Nekem meg dolgozni :))
Ugyan lehetne a derekamra dekuzni? :DDD
pörögtök ám csajszik !
Tetkó: nekem rózsám van, de nem publikus :-O ezer meg egy éves, huh most utánaszámoltam 20..... (öreg vagyok...) mér a lányom is tudja mondani : tetkó :-O (1,5 éves... )Pesten 2 db tetkószalon volt még csak akkor....
még akartam valamit írni, de elfelejtettem és mennem kell kupit csinálni :-O
... háááát... legyen... :))))
... melyik vászon? Sztreccses pamutot vettem, az 1.600 Ft körül volt egy méter, de szépséges. :)
:O
szóval..akkor mégis igaz,vannak földönkívüliek..
Elmehetnél egy életmód-tanácsadó szerzetnek..:)
Publikus mivel foglalkozol,hol dolgozol?Vagy már említetted?
4-kor kelek, aztán vásárlás, reggeli és tízórai készítés, hja... és magamat is összekészítem, fél 6-kor indulok, mert 6-kor nyit az edzőterem. Pénteken - mint pl. ma - délután járok, mert akkor kolléganővel megyek, de így is 4-kor kelek. Ez nem az edzőterem miatt alakult ki.
Amikor aprókák voltak a Bébik, mindig így keltem, itthon, aztán vásárlás, tízórai, reggeli készítés, esetleg ebédfőzés (ha előző nap elmaradt), felöltözés, smink, és a legszebb mosollyal kelteni a gyerekeket. Nem tudtam volna, hogy úgy rázom ki őket az ágyból, amikor már indulni kell, aztán kapkodva rohanás... az nem én vagyok. Nálunk a reggeli volt a főétkezés, akkor voltunk együtt mind, szóval nyugiban és mosolygósan kellett irányítani, hiszen meghatározza aztán az egész napot. :) ... ekkortól kelek így ... általában... lassan tizenhúsz éve. :)
Ma veszek még sztreccspamutot, mer' jááár nekem egy új edzőtermi naci és egy hastáncos gyakorló nadrág is... azééé' mer' jó voltam, és nem kicsit, tehát ami jár, az jááár! :DD Majd hétvégén lefotózom ezeket is. :)
Bébikém holnap juventus találkozóra megy Pécsre... aaaaannyira bírom a nagy rajongását. Szeretem az olyan embereket, akik képesek lelkesedni, szívből örülni.... AZtán márciusban megy Torinóba Juventus + nemtom milyen meccsre. A Juventus sportcsarnokok kb. egy éve adták át, vagy még annyi se, nem tudom... emlékszem, hogy ült a gyermek a tv előtt, hogy hjaaajjjj, majd egyszer az életben szeretne oda eljutni, és megnézni... Ééééés lááám, alig telt el kis idő, és ott lesz. Mondtam neki, hogy most azééé' nekem is kívánhatna valamit, hátha az is teljesül! ;)))
Nah.... szómenésem volt. :) Derűs, szép pénteket Nektek! :)