Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kozmetikumok összetételének magyarázata fórum

Kozmetikumok összetételének magyarázata (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kozmetikumok összetételének magyarázata

1 2 3 4 5 6 7
148. eb673dfdcb (válaszként erre: 146. - Veronika27)
2009. máj. 26. 17:45
Ki a bánat ez a Levente?.....Nagyon egy kis szarjankónak tűnik má' megen egy idióta..:))) Hajrá Vera:)
147. levente21 (válaszként erre: 146. - Veronika27)
2009. máj. 18. 17:01

Sejtettem :)

De kapcsolódott az Én általam elkezdett menethez.

Ahonnan Én rendelek ott nincsen ilyen megkülönböztetés tökkmindegy, hogy mennyit rendelek 2000 Ft-ért kihozzák. (magam is vidékre szoktam rendelni a csomagot)

146. Veronika27 (válaszként erre: 145. - Levente21)
2009. máj. 18. 16:23

Én nem neked írtam, amit írtam.

A netes vásárlással nekem annyi a gondom, hogy elég jó postaköltséget rányomnak vidékre.

145. levente21 (válaszként erre: 144. - Veronika27)
2009. máj. 18. 12:03

Én nem feltételeztem, hogy ezt gondolod. A asszzzem a 3. hozzászólás után történt egy fordulat. Mint ha magadra vetted volna amit írtam. (jelzem, akihez szóltam egy kukkot sem írt, pedig jó lenne az Ő álláspontját is tudni)

Teljesen igazad van azzal kapcsolatban, hogy nem lehet a vásárláskor kiszűrni ennyi sok anyag közűl mi a jó és mi nem (pláne hogy angolúl/latinúl vannak feltüntetve)Én ezért tértem át a netes vásárlásra ott mindent le tudok csekkolni és még házhoz is hozzák. Lehet, hogy kényelmes vagyok. Nekem bevált.

144. Veronika27 (válaszként erre: 142. - Timyke26)
2009. máj. 18. 11:36

Hol mondtam én olyat, hogy nem létezik az, amiről itt szó van?

Sőt, nekem is megvan a Testápoló kislexikon, amit Vali is ajánl az oldalán, forgattam is, de lehetetlenség ennyi káros dolgot bemagolni és kiszűrni a termékekből, ha venni szeretnék valamit a drogériában.

2009. máj. 18. 10:55

Egy ideje már az élelmiszerek esetében nyilvánosságra kerültek dolgok( nem minden,de sok minden). Egyre több embert látok úgy vásárolni,hogy megnézi a címkét mielőtt megveszi, és nem is mindíg teszi bele utána a kosarába azt a terméket. Ezek mára egyértelmű dolgok. Tudjuk,hogy meg kell nézni,és tudjuk hogy mit kell nézni.

A kozmetika ipar esetében ez még nem kapott nagy nyilvánosságot. De már már kezdik egyre többen pedzegetni. Csak hát túl nagy érdekek rejlenek mögötte, ezért Nekem legalábbis meggyőződésem,hogy soha nem kerül majd egy az egyben nyilvánosságra mi mindent tesznek bele a termékekbe. Lesz majd 1-1 összetevő,amit felkapnak,erre az emberek azt nem veszik meg, de megveszik a másikat,amiben ugyanúgy benne van,csak esetleg kicsit másabb néven.

Mindenesetre a nem tudás nem mentesít. Az információ rendelkezésre áll,csak utána kell járni. És aki azt gondolja,hogy "ez engem nem érint, mert én egészséges vagyok", arra csak annyit, hogy minden beteg ember előtte egészséges volt..... :-)

142. timyke26 (válaszként erre: 133. - Veronika27)
2009. máj. 18. 10:49
Neked van olyan közvetlen ismerősöd,aki pestisben halt meg? Nem? Akkor az már nem is létezik? :-)
2009. máj. 18. 10:29

Nem jártam utánna.

Jelenleg egy tényre és információkra tudok támaszkodni.

Tény) Saját bőrőmn tapasztaltam egy két változást amit egyértelműen annak tulajdonítok, hogy váltottam tiszta termékekre. Figyeltem, hogy lesz e változás. Pontosan azért mert, mint az első hozzászólásomban írtam szkeptikus voltam (allergia, korpa)

Információ) A neten elérhetőek olyan kutatások, cikkek, könyvek amelyeket olyan többnyire orvosok kutatók alkottak. Dr. Ládi Szabolcs, prof. Samuel Epstein (Irt egy könyvet ami pont a kozmetikai gyártókat és a hatóanyagokat viszgálja. Nyáron fog megjelenni magyarúl is) Érdemes utánna nézni.

2009. máj. 15. 18:55
Nekem sikerült egy hipoallergén többtízezres krémtől bárányhimlős image-t öltenem... szóval se a pénz, se az összetevők nem jelentenek semmit. A novagyokon egy bőrgyógyász írt erről, pl. nem szabad váltogatni gyakran a krémeket, a stílus rovatban olvastam. Amúgy tény, hogy a legegyszerűbb szerek a leghatásosabbak...
139. a1baa7edcc (válaszként erre: 137. - Levente21)
2009. máj. 15. 16:46
Csak az igen-t es nem-et tudja ertelmezni, lasd a hsz-ed utani kerdest...
138. Veronika27 (válaszként erre: 137. - Levente21)
2009. máj. 15. 16:36
Egyszerű eldöntendő elég lenne.
2009. máj. 15. 15:25
Erre a kérdésre milyen választ szeretnél kapni?
136. Veronika27 (válaszként erre: 135. - A1baa7edcc)
2009. máj. 15. 14:36
Úgy értem, akit személyesen ismertél és meg is mondták, hogy konkrétan ettől halt meg.
135. a1baa7edcc (válaszként erre: 133. - Veronika27)
2009. máj. 15. 14:34
Kozvetve vagy kozvetlenul?
134. levente21 (válaszként erre: 130. - Levente21)
2009. máj. 15. 14:28
No comment
133. Veronika27 (válaszként erre: 132. - A1baa7edcc)
2009. máj. 15. 14:27
És tudsz olyat az ismeretségi körödbe, aki ebbe halt bele?
132. a1baa7edcc (válaszként erre: 131. - Veronika27)
2009. máj. 15. 14:17

Talan az, hogy kismillio fele kozmetikumot magukra kennek az emberek es tobbnyire egesz eletukben, nem csak egy hetig.

Ehhez sok logika kell, nem? :D

131. Veronika27 (válaszként erre: 130. - Levente21)
2009. máj. 15. 14:15

"1 db termék soha nem tartalmaz annyit, hogy a határérék felett legyen."

Akkor meg mi a gond vele?:D

130. levente21 (válaszként erre: 126. - Veronika27)
2009. máj. 15. 10:12

Gondolj bele, hogy miért is tenne. Rafináltan van megoldva.

1) Minden termék hátoldalán fel van tüntetve mennyiségi sorrendben, hogy minlyen hatóanyagok alkotják a terméket. 1 db termék soha nem tartalmaz annyit, hogy a határérék felett legyen. Az ANTSZ egyesével viszgálja be a termékeket. Ha viszont összeadjuk az össze használt termékben lévő mennyiséget és ehez atz is hozzá adjuk, hogy évtizedekik használjuk öket ..........

2) A legnagyobb adóbevételet ezek a cégek jelentik az államnak. Kell ezt tovább folytatnom?

Levente

129. levente21 (válaszként erre: 125. - Veronika27)
2009. máj. 15. 10:02

A cikkíró "erakozmetikus". Nem kérdőjelezem meg a szaktudását. Azomban mielőtt ilyentémában nyilatkozik, mint szakember érdemes lett volna utánna nézni. Itt a hangsúly a szakemberen van. Tudom, hogy ez itt egy fórum. Ez rendben is van, ha magánemberként nyilatkozik. Ezért szeretem a fórumokat mert rengeteg értelmes beszélgetés zajlik. Ellenben ha valaki úgy nyilatkozik meg mint egy szakma képviselője, azt (sajnos) hajlamosabbak az emberek kételekedés nélkül elfogadni.

Levente

128. Veronika27 (válaszként erre: 127. - Bné Zsazsa)
2009. máj. 14. 09:57
Priviben írnál nekem róla? Az ára is érdekelne.
127. Bné Zsazsa (válaszként erre: 121. - Veronika27)
2009. máj. 14. 08:31
Halihó! Jobb mint gondoltam! Harmadik kenéseknél tartunk, mindenki meg van elégedve. Üdv.
2009. máj. 13. 21:24
Egyébként meg elég elkeserítő, hogy az ÁNTSZ is tud róla és nem tesznek ellene eleget...
2009. máj. 13. 21:23
Ki volt az a szakember?
2009. máj. 13. 13:28

Az is. De nem ez itt a fontos. Egészen két évvel ezelőttig sajnos nem is tudtam erről az egészről semmit. Ugyan azt gondoltam mindenki, hogy ha forgalomba engedik akkor nem lehet gáz. Akkor találkoztam a Valival. Mondott egy két dolgot ami teljesen ledöbbentett és kétkedve fogadtam. Makacs ember lévén eldöntöttem, hogy utánna járok. Ekkor találtam rá az ANTSZ oldalára is, megy egy csomó olyan oldalra ami független forrásból megerősítette. Hazamentem és minden "szart" kihaigáltam.

Ezért döbbentett meg a cikk. Egy laikus embertöl nem lepett volna meg. De egy szakembertől......

üdv,

Levente

123. Veronika27 (válaszként erre: 122. - Levente21)
2009. máj. 13. 13:13

Azért akkoris furcsa, hogy rá van írva a dobozára (és nem csak hátul az összetevőknél), hogy triclosan van benne, mindez az elején.

Gondolom Antal Vali fan vagy :))

2009. máj. 13. 13:09

Helló,

Ez gongolom költői kérdés volt. :)

Szerinted mennyi ellenörzést kap egy gyártó évente. Ezen túl ma magyarországon a kiszabható birság mértéke pár tizmilló forint. Mekkor fogralmat bonyolit az adott márka? Bőven belefér a bünti is. :((

Most ajánlották nekem:

Ez egy független angolnyelvű oldal gyártóra és termékre is rá lehet keresni 1 - 10 skálán osztályozzák károsság szempontjából a termékeket, de hatóanyagra is lehet keresni. (érdemes rákeresni a „JJ” termékeker kiderül, hogy miért volt egy idejig betiltva itthon is. Jelzem, hogy Észak Európában nem lehet forgalomba hozni. Nálunk ezekkel mosdtatják le a csecsemőket születés után.)

[link]

Levente

2009. máj. 13. 11:52
Zsazsa, mi újság az Epilarral??
120. Veronika27 (válaszként erre: 119. - Levente21)
2009. máj. 13. 11:51
Tudok olyan terméket, amiben triclosan van, sőt fogkrémekben is van, na akkor ez most hogy is van? Tiltott és mégis forgalmazzák?
2009. máj. 13. 09:53

Sziasztok,

Nem vagyok kozmetikus. Elolvastam a cikket és teljesem megdöbbentem. Amikor a Sodium Laureth Sulfate, a Triclosan, a TEA, és a többi mérgező és rákkeltő anyagról olvastam. Azt javasolnám, hogy mielőtt valaki szakemberként ilyíen hatónyagokról ír járjon utánna.

Csatolok egy linket ahol az ANTSZ állásfoglalását lehet olvasni a fent említett anyagokról:

Sodium Laureth Sulfate:

[link]

A Triclosant 2005-ben teiltották Magyarországon, mert bizonytottan vese és májtoxikus (nem is értem, hogy keveredhetett ide.)

TEA:

[link]

Levent

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook