Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kozmetikumok összetételének magyarázata fórum

Kozmetikumok összetételének magyarázata (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kozmetikumok összetételének magyarázata

1 2 3 4 5 6 7
178. eb673dfdcb (válaszként erre: 164. - Timyke26)
2009. jún. 2. 08:50
Minthogy üres fülekre találsz, talán ne írogass magadba...:)
177. eb673dfdcb (válaszként erre: 163. - Cb4c323adf)
2009. jún. 2. 08:48
KÖSZIKE:)
2009. máj. 29. 18:15

Na utánnanéztem-ma nagyon ráérek-szóval a PG-t mivel mesterséges anyag,elő tudjak allítani glicerinből,vagy a növények által termelt biodiesel-ből amit cukrokból nyernek.

Igen,igazad van,valójában a szénhidrogének családjába tartozik,de tulajdonságai lényegesen elternek tőlük-zsírban nem oldódik,nem tudja eltömni a pórusokat,stb.Szóval a valóság valahol félúton.

A mérgező meg az ethylénglycol amit a fagyállóba tesznek.

Szóval a PD-t minden kozmetikumban-még az organikusokba is-bátran lehet tenni 12%-ig.

Bocs,de én csak fejből írtam eddig,de ez most a könyvemből lett kiirva.

2009. máj. 29. 17:30

Engem nem érdekel az ANTSZ,én csak a tudományos szak-és tankönyveknek hiszek,ezekből tanulok.

Most vedd elő légyszi azt a-bocsi-józan p.eszedet-mit mond számodra a glikol szó??!!Szerintem még 1 általános iskolás felső tagozatos is tudja aki odafigyel az órán,hogy szénhidrát!!

Amúgy csak mellesleg,nem gondolod,hogy elírták az ANTSZ-en?A szénhidrogén és a szénhidrát szó nagyon hasonlítanak-a programozó meg nem hiszem,hogy kémiából büfé..

Higgy nekem,hogy helyes amit írtam

174. levente21 (válaszként erre: 173. - Enrosadira)
2009. máj. 29. 16:16
Nem csak a Valit olvasom, mind a három helyről beszerzem az infót. Az ANTSZ linket megnézted?
173. enrosadira (válaszként erre: 172. - Levente21)
2009. máj. 29. 16:07

Jaj,Levi,ne olvasd má'Valit,mint szentírást!!!

A PG 1 szénhidrátszármazék-MagyarulCUKOR,aminek semmi köze a szénhidrogénekhez,azaz nem petrolátum.Ne haragudj,de ez akkora baromság,hogy röhög a vagbelem:))

Vivöszerként van jelen a kozmetikumokban,megtartja a vizet-mint minden széhidrát-és nem tömi el a pórusokat és nem fertőtlenít.

Ebbe a szegény alverde deoba hidratáló hatása mitt tették bele,hogy a fertőtlenitő,gombaölő szárító hatását kiiktassák.

Tehát a PG 1 mesterséges poliszacharid és csak etilalkoholban es víben oldódik,zsírban nem-a petrolátum igen,mert ő 1 szénhidrogén.

Meg erősen higroszkópos is mint a glicerin,de a glicerin többértékű alkohol,mint a szorbit.

Kémiázunk még 1 kicsit,vagy Valit olvasol?

172. levente21 (válaszként erre: 171. - Enrosadira)
2009. máj. 29. 15:41

Kívácsi voltam, hogy a neten mi hír járja erről az anyagról? három különböző forrást néztem meg

ANTSZ + COSMETICDATABASE + VALI:

[link]

[link]

Propylene glycol:

A propilénlglükol az ásványi olaj kozmetikai termékekben fellelhető formája, amelyet fék- és hidraulikafolyadékokban éppúgy megtalálhatunk, mint a fagyásgátló szerekben. A propilénglükolt a bőr- és hajápoló termékekben és a kozmetikumokban hidratáló hatása miatt használják. A bőr nedvességtartalmának megőrzése úgy történik, hogy a propilénglükol megakadályozza a nedvesség vagy a víz eltávozását azzal, hogy eltömíti a bőrt. Különböző információs anyagok figyelmeztetik a propilénglükol tartalmú termékek használóját, hogy ez az anyag erősen irritálja a bőrt, és használatával májelégtelenség és vesekárosodás léphet fel. Helyettesítésére a kevésbé veszélyes butylene glycol a legalkalmasabb.

A propylén glikol (PG) petróleum származék. Áthatol a bőrön és gyengítheti a protein és sejt szerkezetet. Általában gyógynövényekből származó kivonatok kinyerésére használják. Hozzájárulhat ahhoz, hogy más kemikáliák a bőr mélyebb rétegeibe bejuthassanak, és ezzel könnyebben a vérbe juthatnak. Az iparban fagyálló szerként alkalmazzák. A PG elég erős ahhoz is, hogy eltávolítsa a hajókra tapadó kagylókat. Az EPA olyan mérgezőnek tartja a PG-t, hogy a dolgozókat védőkesztyű, védőruha és szemüveg hordására kötelezi, valamint, hogy minden PG oldattól szabaduljanak meg oly módon, hogy ássák el a földbe. Mivel a PG gyorsan áthatol a bőrön, az EPA óv a bőrkontaktustól, hogy ez által megelőzhetőek legyenek az olyan következmények, mint az agy, máj és vese rendellenességek. Viszont nincs figyelmeztető címke olyan termékeken, mint a dezodorok, amikben a koncentráció nagyobb, mint a legtöbb ipari alkalmazásban.

Azon a képen amit láttam a fórumon a második helyen van. Ez ugye azt jelenti, hogy a termék eggyik fő összetevője. Jól tudom?

Azt nem kétlem, hogy határérték alatt van különben nem lehetne forgalomba hozni. Ha már belepakolja a Farnesolt a deoba akkor nem felesleges a plusz fertőtlenítés?

171. enrosadira (válaszként erre: 169. - Levente21)
2009. máj. 29. 14:41

Na ez 1 jó példa a mennyiség törvényére-propylene glycol hidratáló,vízmegtartó anyag,élelmiszerekbe is beleteszik-fagyállóba még nem hallottam..Kis mennyiségben semmilyen káros hatása nincs,nagymennyiségben igen-az alverde deoban nagyon kis mennyiségben van!!

Semmi baja nem lesz senkinek az alverde és a balea kozmetikumaitól-nagyon be vannak vizsgálva-én a Németektől nem félek-az ameriaktól annál inkább!!

Meg kérdem én,mi a fenével dezodoráljam magam,hisz a dezodorok mind fertőtlenítőt,gombaölőt,pórusősszehúzót tartalmaznak,amik bio szemmel nem megengethetők,mert rákkeltők.más meg nem fog rajtunk segíteni a 40 fokban hiába színtiszta bio..

170. levente21 (válaszként erre: 168. - Enrosadira)
2009. máj. 29. 13:21

Igyekszik az ember fia :)

Teljesen igazad van. Nem szabad fanatikusnak lenni. Nagyon oda is fogyelek, hogy ne essek át a ló túloldalára.

Arra viszont, rájöttem, hogy a hagyományos módon nem lehet felkelteni az emberek figyelmét. A lényeg, hogy minél több ilyen beszélgetést kell kezdeményezni a TÉNYEK-ről. A többi csak a veszkedés része. Tartom a koránbban tett kijelentésemet, hogy lehető legtöbb embernek kell felhívni a figyelmét erre a problémára. Az különösen nagy biztonságot ad, hogy nem csak a problémáról tudunk beszélni, hanem a megoldásról is.

Levente

169. levente21 (válaszként erre: 167. - Veronika27)
2009. máj. 29. 12:59

Ez nállam egy picit sántít. Ezért inkább kerülöm. A másik, hogy mennyiségi sorrendben van feltüntetve a termék hátoldalán az összetétel és a harmadik helynél hátrébb még nem találkoztam vele. Nem vagyok milliomos.

Én is kerestem alternatívát, mert a "tiszta termékek" rettenet drágák. Ami meg olcsó -"alverde" most derült ki egy násik fórumon, hogy ugyan az izzadság gátló deoban az allumínium nincsen benne. Ez tény. Ellenben van benne alcohol, propylene glikol (fagyálló) és egyebek :(( - az csak reklámfogás.

Én találtam olyan termékeket széles palettán (es ez lényeges) ami Tiszta és megfizethető áron van.

168. enrosadira (válaszként erre: 166. - Levente21)
2009. máj. 29. 12:45

Levi,Levi,ennek a sztorinak nagyon Valis íze van..Amugy igazad van teljesen,mert egészségkárosító hatása van-én sem nagyon veszek semmi sulfatosat,de a triclosan durvább-sokkal durvább!

Amúgy múlt héten voltam Egyiptomban-nem ez a lényeg-és elvittem 1 Ilcsi krémet-2 nap után beadta az unalmast a természetes emulgeátor és szétvált az emulzió olajra és vízre-a vizes rész persze rögtön megromlott..Még jó,hogy volt nálam másik krém is agyonnapozzott képesebbik felemre..Vali is Ilcsi fan..

Szóval én is inkább a természetesre esküszöm,de az arany középút a legjobb-nem szabad szélsőségesnek lenni semmiben.

167. Veronika27 (válaszként erre: 166. - Levente21)
2009. máj. 29. 11:59

Valószínű, hogy nem kell szkafanderbe fürdened, hiszen ezekből csak kis koncentráció kerül a termékekbe. Ha megnéznél egy professzionális terméket, abban látnád, hogy hiába nem lehet boltban beszerezni, akkor sincs benne nagy dózis. Most nem konkrétan erről a szerről beszélek, hanem általánosságban. Nyilván felállítanak egy eü-i határértéket, olyan ez, mint a sebességkorlátozás :)

Ha meg tudod engedni magadnak, hogy megvedd a "tiszta termékeket", akkor szerencsés vagy. Sajnos ez sokaknak nem adatik meg.

166. levente21 (válaszként erre: 161. - Eb673dfdcb)
2009. máj. 29. 09:49

A cikk szakamai részét nem vonok kétségbe. Nem is tehetem, mert nem vagyok szakmabeli. Azt nem értem, hogy a TEA, az SLS vagy NLS és a Triclosan hogy keveredett ebbe a prominenes társaságba viszonylag pozitív színben. Sajons még csak a Triclosan van betiltva, de a többiről is lehet tudni, hogy gázos.

Ezen felbuzdúlva tegnap bementem az unokatestvéremhez a gyógyszertárba Ő gyógyszerész mondtam neki, hogy szeretnél egy kis Sodium Lauryl Sulfat-ot venni. Az volt az első kérdése, hogy minek. Mikor ecseteletm az okokat azt mondta, hogy nem vehetek mert csak hatósági engedéllyel lehetséges annyira veszélyes anyag. Megkérdeztem, hogy miért, hiszen minden testápoló kozmetikumban benne van igen előkelő helyen (2. 3.) Megmutatta a biztonsági adatlapot. A legmegdöbbentöbb rész az volt, ahol azt írták, hogy védő felszerelés szükséges a használat során. (elképzeltem, hogy belőltőzők szkafanderbe a fürdéshez) Nem tudom, milyen koncentrációban alkalmazzák az termékekeben, de ha van rá módom kerülőm azokat a termékeket amibem benne van.

Ez csak egy anyag, ami nállam kicsapta a biztosítékot. Ezen felül van még ezer. De ez az én subjektív véleményem.

165. timyke26 (válaszként erre: 159. - Eb673dfdcb)
2009. máj. 29. 09:12
És ami a privit illeti. Nem fogok belemenni gyerekes hangnemű adok kapokba,legfőképpen nem privátba. Ha Te ezt a fajta nyelvezetet szeretnéd használni, akkot tedd azt itt a fórumon, hogy mások is láthassák.
164. timyke26 (válaszként erre: 159. - Eb673dfdcb)
2009. máj. 29. 09:11

Kedves Erakozmetikus!

Nekem teljesen lényegtelen,hogy Te mit gondolsz Rólam, vagy arról,hogy Én kinek mit miért írok. A stílusod, és a hozzáállásod egész egyszerűen felháborító! Ha Én így állnék az emberekhez a szakmámban,már réges régen kirúgtak volna... Ha írsz egy cikket, ahhoz lesznek hozzászólások. És nem mindegyik lesz olyan,hogy " hűűű,dejó cikk..nagyon ügyes vagy". Lesz olyan is,aki megkérdőjelez benne dolgokat. És ha Te egy ilyen hozzászólásra oly módon reagálsz,ahogy tetted,akkor egész egyszerűen hiteltelen, és emberileg 0 leszel sokak szemében. Ha nincs idegzeted egy fórumhoz,akkor ne írj cikket, ne vegyél részt online közösségekben. Maradj meg a konferenciáknál, és a kozmezikádnál.

Ha pedig vonz téged a neted nyilvánosság, akkot tanulj meg kultúráltan nyilatkozni!

( a levendula kiváló nyugtató hatású növény. Javaslom a napi fürdőbe 2-3 csepp 100%-os levendula kivonat, majd fél óra relax. szerintem jót tenne az idegrendszerednek).

2009. máj. 28. 22:55

Amugy meg szerintem ez a cikk teljesen rendben van,szakmailag nagyon jó!!

De a laikus emberek nem érhetik teljesen tisztán,de azért gratulálok hozzá!!

2009. máj. 28. 22:48

Szóval kár bárkit is cseszegetni szerintem .

A triclosan nagyon erős gomba és baktérium ölő szer ,és igen betiltották ,de sajnos még mindig nagyon sok kozmetikai cég használja,pedig nem lehetne.

És azért mert valaki laikus lehetnek kérdései ,és észrevételei ,egy kozmetikus aki érti a munkáját ezeket mind meghallgatja és figyelembe veszi és próbálja orvosolni a dolgokat!

Mert nem játszhatunk az emberek bőrével!!

Egy 13 éve gyakorló kozmetikus!!

2009. máj. 28. 22:36
Elolvastam a cikkem és még mindig, azt állítom, hogy semmi- "Húúúúúúúú de jó a méreg az arcra "-feelingje lenne...nah erről ennyit...Egy orvos ismerősömet (bőrgyógyász) nyaggattam, hogy olvassa el és semmi kivetnivalót nem talált benne, azt mondta -" Normális vivőanyag(adalékanyag) és hatóanyag leírás!"-Izé, egy kedves szakmabeki társam Enrosadira tanácsára, nem szólok olyan emberekhez akik laikusok...Levente érdekes amit írtál priviben lesznek kérdéseim majd...
160. levente21 (válaszként erre: 158. - Eb673dfdcb)
2009. máj. 28. 10:17

Egészen idáig nem volt az jellemző rám, hogy netes fórumokon részt vegyek. A cikkedet pont Tymi ajánlotta a figyelmembe, olvassam el. Nem támadási céllal írtam, amit írtam, Elolvastam a cikket, megdöbbentem és leírtam a véleményem. Nem szoktam ezt fű alatt tenni. (Lehet, hogy egy kicsit sok lesz.) Pontosan azért teszem ezt ilyen nyíltan, mert ahol most tartunk az annak köszönhető, hogy vannak különböző érdekcsoportok akik fű alatt, a nyilvánosság kizárásával a nagyobb profit érdekében játszanak az életünkkel. Ehhez „tartanak” szakembereket akik lenyomják a torkunkon. A naív emberek mint Én is elhiszik,még kérdéseket sem tesznek fel. A szakember az szakember felkiáltással megeszi, magára keni stb.. amit mondanak neki. Ma annyira sok felé kell figyelni, ezért sokan úgy vannak vele (köztük magam is), hogy ha erre nem kell figyelni akkor egy teherrel kevesebb. Szerintem ezt nem kell tovább taglalnom........

Azon Pl. el kellene gondolkozni, hogy a Laetril (B17 vitamin), melynek felfedezője nóbeldíjat is kapott miután elkezdett kutatásokat végezni a hatásait vizsgálva. Mikor rájött, hogy a rákgyógyászatban igen hatékony lehet kirugták, és bortöbe zárták. Jelenleg semmilyen kutatást sem lehet végezni ezzel az anyaggal. Mexico itt is kilóg a sórból. Ez nem az egyetlen ilyen történet.

Azomban van remény. Múlthéten jelent meg egy cikk a népszbadságonline-on aminek az a cime, hogy veszélyes anyagokkal fürdetjük a csecsemőket. Megdöbbentő a cikk.

[link]

A célom az, hogy minél több embernek nyissam fel a szemét. Ez tényleg a bőrünkre megy. Sajnos közhely, de nagyon oda kell figyelni. Ezért bármilyen konfrontációt hajlandó vagyok felvállalni.

Szép napot

Levente

159. eb673dfdcb (válaszként erre: 154. - Timyke26)
2009. máj. 28. 08:01
Tymike Te is az vagy aki állandóan magányosan netezget és ide-oda hajlik mint a nád? Nah én dolgozok, meg tanítok mellette, jah persze háztartást vezetek meg néha tanfolyamot tartok, meg konferenciára járok, ilyesmi és kissé hülyén venné ki magát ha hiteltelen lennék,megkérlek ne szólj bele abba ami Levenete és köztem történik, ha már a privire nem felelsz akkor ideírom...Egyébként a dolog lefutott csak Te nem veszed észre, apropó a vendégeimet ne sajnáld mert jól vannak, nagyon jól:)))))...és 7 éve vagyok gyakorló kozmetikus, "sátáni" munkám során nem raktam tiszta NLS-t vagy Kiráyl-vizet vagy egyéb kisebb vagy nagyobb mérget a bőrükre...Tudod mi az a NLS?Vagy Carbopol vagy Triclosan hmmmmm??Kémiailag is???
158. eb673dfdcb (válaszként erre: 155. - Levente21)
2009. máj. 28. 07:53
Levi...értelek, de nem ide kellett volna (én soha nem teszem, hogy ideírom, csak ha valaki nagyon nyíltan támad). Te azt tetted, ezt priviben kell ahogy illik, ezért kaptad azt amit, de mivel Te értelmes vagy Tymikével ellentétbe, Veled szívesen beszélgetek....Várom észrevételezésed...Egyébként tanítok, a tankönyvek és bőrgyógyászkönyvek utánanézése során és egyéb tapasztalatból írtam a cikket, nem hasraütésszerűen...Nem szoktam ahogy ezt a tanítványaim is tudják rólam -hülyeségeket írni vagy beszélni, elég sok időm rámegy arra, hogy hitelest írjak vagy beszéljek, ezért furcsállom a stílust..Nah mindegy...Szép napot!
157. eb673dfdcb (válaszként erre: 156. - Enrosadira)
2009. máj. 28. 07:43
Cijaaa:)))...Jujjjjj anyagokat küldöm ám:)...Bocsika, nem vagy elfelejtve, csak sokat vagyok vidéken meg dolgozgatok, Reni nagyon örültem Neked:)
156. enrosadira (válaszként erre: 155. - Levente21)
2009. máj. 27. 23:00
Szia,Erakozmetikus azt írta amit ma Magyarországon a kozmetikusoknak tanítanak.Ha belenéznél a tankönyvbe ugyanezt találnád!Szomorú de igaz-ez a Magyar naprakész tananyag-de már fújdogál a változás szele:))
2009. máj. 27. 11:30
Ismét elolvastam a cikket, ahogy ezt javasoltad. (bár nem az iskolapadban.) A hatóanyagokkal kapcsolatos réssz még mindíg megrettent. Nem tudok naprendre térni felette. A többi részével nincsen bajom, sőt azzal a résszel, (hogy ha valaki érzékeny az illatanyagra akkor lehetőleg kerülje.) tökéletesen egyetértek.
154. timyke26 (válaszként erre: 148. - Eb673dfdcb)
2009. máj. 27. 10:53

Szégyeld magad! A hozzászólásod alapján Te tűnsz szarjankónak! Primitív vagy, gyerekes és szánalmas!

És ha már itt tartunk, a cikked alapján Te nem vagy egy felkészült kozmetikus.A saját szakmádat nem tudod alaposan megtanulni, és ha valaki számodra új infót mondd,akkor lehülyézed,ahelyett,hogy utánanéznél.. És egy ilyen emberre bízzák sokan a bőrük ápolásást?!?! Szegények!

153. timyke26 (válaszként erre: 149. - Eb673dfdcb)
2009. máj. 27. 10:50
Már ne haragudj, de milyen hangnem ez? Írsz egy cikket, valaki nem ért Veled egyet, és Te ilyeneket írsz? Már megbocsáss, de mint egy ovodás! "azt mondta rám, hogy csúnya vagyok... anyu anyu büntessd meg...csúnya csúnya.." Te elmúltált már 12 éves? Akkor próbálj úgy reagálni az emberek véleményére, ahogy egy felnőtt embertől ez elvárható. Nem az a művészet,hogy írsz egy cikket. Hanem hogy a hozzászólásokat is normálisan kezeled!!!
152. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 150. - Levente21)
2009. máj. 27. 09:12

Írjál nyugodtan, a tied is elfér a többi között. Cikket írni itt viszonylag kevesen tudnak. A cikkírás egy szakma, s megvannak a maga formai és alaki követelményei. Stílustalan pl. a szenvedő szerkezet használata.

Ami fontos az a tartalom, ha az rendben van, ne fogd vissza magad! ;)

151. levente21 (válaszként erre: 148. - Eb673dfdcb)
2009. máj. 27. 08:42
Mit is várhatnék én gyarló ember? Ha gondolod van nálam tarcsiban biztosíték. :)
150. levente21 (válaszként erre: 149. - Eb673dfdcb)
2009. máj. 27. 08:40

Asszem a tyúkszemedre léptem. Lehet, hogy nem menne a cikkírás. Bár még nem próbálkoztam vele.

Te írtad: "Triclosan: Klórtartalmú fenol származék. Gyakran samponokban használják, fertőtlenít és gyulladáscsökkentő hatású. Volt idő, amikor támadták, mert rákkeltőnek volt titulálva, ám mára ez a teória feledésbe merült. Kissé bőrizgató lehet, hajas fejbőrön okoz néha tüneteket."

Tény: A Triclosant hivatalosan is betiltották Ell lehet olvasni a közlönyben.

Lehet sértegetni, rajtam elfér. Megint rossz helyre keveredtem? Ez nem egy fórum véletlenül?

A véleményedre/vagy tényekre, amivel alá tudod támasztani a cikket nagyon kíváncsi lennék. Nem vagyok fanatikus, érvek mentén meg lehet győzni. Erre való a fórum. Vagy nem?

Levente

149. eb673dfdcb (válaszként erre: 124. - Levente21)
2009. máj. 26. 17:47
Levente ..ŐŐŐŐ nagyoooooooooooon okos srác lehetsz.....Gratulálok, tündérbogárnyuszika írnál egy cikket akkor Te?:)....Jaj biztos nem menne, ugye? Mert kritizálni azt szupermód tudsz:)...Jaj annyira szánalmas vagy:)
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook