Kozmetikumok összetételének magyarázata (beszélgetés)
Szia! A zsíros anyagokat beleteszem egy nagy tálba, amit felteszek melegedni.Ha összeolvadt,(jó forró lesz) leveszem a rezsóról, majd elkezdem keverni egy nehéz porcelán dörzsivel.Először az elszappanosítót tartalmazó deszt. vizet kezdem hozzáadogatni, folyamatosan keverve az egészet.Aztán egy kis olaj, majd megint víz. A víz is ugyan olyan meleg mint a felmelegített zsíros anyagok. Éppen ezért nagyon nehezen hűl az egész.Kb. 3 liter lett, még a tálban van , majd hétfőn adagolom szét. Hatóanyag lehet zsírban, és vízben oldódó is, mert mindegyik van benne.Víz az olajban emulzió, ezért nehéz kikeverni. Ez a két anyag nem szereti egymást, képes a már késznek vélt krém szétválni.
Szia,bizonyisten ha tavasszal hazamegyek,meghivlak 1 kavera!;)))
Örülök, hogy megint irogatsz:))).....
Szia Zsazsa,megosztanad velünk a menetet?
Amugy szerintem igy lenne helyes dolgoznia 1 kozmetikusnak-en is fözetek kremet,alapot,aztan kikeverem-tiszta selyemmel,vizben oldodo gyöngyporral-teszünk hozza tri-peptidet,stb-viszik mint a cukrot!
Az anyagköltsegem nagyon kicsi a bevetelem viszont magas:)))
Szerintem ebben van a jövö!
Kesz kremet minden drogeriaban lehet kapni,de egyenreszabott kikevertet?!
Es ugyan ez a velemenyem az arcvizekröl es a maszkokrol!
Amugy a klienseim böre sokat javult,sugarzo a mergezetlen,tiszta hatoanyagu kremektöl amik kifejezetten szemelyre szabottak-az viszont igaz,hogy nem illatoznak-en ezt rozsaolajjal oldottam meg,vagy Ylang-Ylang.
Sziasztok Kolleginák! 10 év után ma megint nekiálltam krémet főzni!A recept legalább 50 éves, amit tanuló koromban az oktatómtól kaptam.Rendszeresen főztük hosszú éveken át, aztán egyszer csak nem volt TRENDI!Nem könnyű, nincs tele levegővel, nem pacsuli illatú, így aztán....Ennek a krémnek van súlya,VAN BENNE VALAMI!!Zsíros krém, amit másfél órán át kevertem mire kihült. Közben felvette a megfelelő vízmennyiséget amit kicsi adagokba szabat csurgatni.Nagyon jó állagura sikerült , anyagilag is megérte főzni. Sokmindent helyettesít, és azt is tudom hogy mitől nem MÉRGEZŐ! Üdv. Zsazsa
...nem kell feljönni a fórumra fruzsi...enrosadira partner a beszélgetésben és örülök ennek, Te viszont idegbetegeskedsz és vádaskodsz...Részemről ennyi:) csá
Enrosadira majd írok pár kérdést Feléd mert kiváncsi vagyok egy -két dologra:)..
Ja,meg valami-amit a börünkre kenünk 90%-ban felszivodik,amit magaszün ellenben csak 60-65%.
Azert ez elgondolkodtato,nem?Nagyon sok mindent meg tudun elözni a jo kozmetikumokkal-es borzalmas 1 kozmetikus velemenyet olvasni,hogy nem hisz a kremekben,pakolasokban-csak ehez tenyleg jokat kell összevalogatni es talyekozodni a tegelyek hatso,összetevök alatt feltüntetett anyagok között.
En nagyon szeretnem,ha ez a topik erröl szolna es segitenenk egymast!
Köszi
Akkor talan a szekalodas helyett terjünk vissza a temankra.
Vegyük elö azt a csodalatos NIVEA-t es elemezzük 1 kicsit-hisz rengetegen esküsznek ra!
Szoval a kedvenc tartositoszerem ebben a markaban a formal dehyd-hullakat tartositanak vele a hullahazban,allati es emberi preparatumokat tartositanak vele-mi meg kenjük a fejünkre es 200 evig tuti megmarad a föld alatt a testünk-legalabb is az arcunk -raadasul ranc nelkül;)))
Jo ez durva,de nagyon veszelyes anyag es jobb nem hasznalni a testapolasban!
Argireline-nem tudom mond e ez valamit-hogy jot is irjak-ezt a hatoanyagot viszont nagyon szeretem,most 15%osan koncentralom-rendszeres hasznalata vetekszik a botoxeval
Nem vagyok Edina,de köszi...:)
Inkább tanulj meg írni! Pfff... Kend csak a sok szart a birkákra,hiszen te szakember vagy! :DDD Kár is koptatni a billentyűzetem,szemellenzős lónak kár írogatni!
Edina:) Még valami...Tudtad, hogy a 90-es években múlta alul magát néhány "JÓNEVŰ" krém, mint pl.a Kamill(ismerjük jól átlátszó gél)...Röhögnöm kell mindenki azt hitte mennyire hidratál:))) Vették 100-ával, pedig nem volt benne más mint CMC meg valami illatanyag...És igen DM,Azúr, Rossmann illatszerboltokban lévő krémek hatóanyagai(még sajna belecsúszik a Vichy, Eucerin is a patikából...stb) igencsal hijján vannak a hatóanyag szempontjából...De annál több "vivőanyag" van benne, ami valljuk be ennyi pénzért drága mulattság és nem is oly frankó a bőrnek...Nos, hogy milyenek a nagy gyárak egy kis történet: A hatvanas években Angliában egy teljes napi uborkabefőttet "elsózott" a gépsor...Na mit tesz az okos PR-manager...?? Senki többet?? ..OKÉ elmondom..ORVOSSZAKÉRTŐI VÉLEMÉNYT IRAT ÉS NAGYON TUDOMÁNYOSAN AZT HÍRESZTELI, HOGY FANTASZTIKUS KUTATÁST TETTEK: A SÓZOTT UBORKA RENDKÍVŰL JÓ A SZERVEZETNEK!!!Röhögnöm kellll......Gyáááá vagy a betiltott terhességi vitamin amitől aztán olyan koraszülések és illetve fejlődési rendellenességek származtak, hogy sok család életet tették nyomorékká...Ez van !! Sajnos a profitért mindent....
Edina Te vagy az Emberem, Veled tuti beszélnék élőben is:))) ...Tetszik:)..
már-már ddddadddogok és félek Tőled...Ejjj Te méregmentes lányzó:))) höhöhö
mulatattatsz...jól nyomod:))))
Ha nem sértődtél meg akkor jó! De nem mindenki hülye aki nem ért veled egyet ugye?!? :DD Talán,ha nem ilyen lenéző stílusban írnál(és nem csak nekem) még érdekes is lehetne amit közölni akarsz! Bármilyen szuper végzettséged is van,akkor sem magyarázod el nekem soha,hogy ha nem muszáj mérget kenni akkor miért csinálod! Ennyi...
Hat igen,ezt nevezzük a törvennyel valo visszaelesnek.
Pedig biokozmetikumok igen is leteznek!A legismertebb marka amit tudo,hogy otthon is van-en is ezt hasznalom es dolgozom is vele mint 2.vonal-Dr Hauschka.100%BIO!!!
Az ezekeny börüeknek is megoldast nyujt az S ampullakkal.
De letezik meg rengeteg marka.
Aki tud nemetül,nem art nezegetni az ÖkoTest oldalait,itt letesztelik a preparatumokat összetevökre lebontva-hatalmas segitseg a laikus szamara.
A gyogyszertari termekek pedig nem jok es nem biok!-ebben teljesen igazat adok Neked,Era.
Kezdjük a Wichy-nel-borzalmas vivö es emulgaloanyagok-eleve nem tartalmaznak ezek a kremek annyi hatoanyagot,mivel erzekeny börre keszülnek es az erzekeny bör nagyon kismertekben toleralja az eros hatoanyagokat-pl:meg a Hyaluron savtol is-ha nagy koncentracioban van jelen-kipirulhat.Tehat akinek nem erzekeny a böre egyszerüen ertelmetlen gyogyszertari keszitmenyeket hasznalni-ha erzekeny akkor is-de ez a privat velemenyem.-ez az egyik ok amiert nem gyogyszereszkent dolgozom...
Megirnad,hogy melyik ez a marka?Köszi
Latod,tudsz te jokat irni ha akarsz-a modorodon meg finomithatnal:)))
Szóval..minthogy eddig sem védtem a Triclosan-t ezért másoltam be ezt a szép cikkrészletet, ugyebár ez egy kvaterner- ammónium só(szóval ammónium származék) az annyira nem jó anyagösszetételt feltételez...:)))..Sem a fenol és bromid származékok, ill.nitrátok sem:)))...Mérgeeeeeeeeeeeek...
A Környezeti Munkacsoport nevű amerikai szervezet 3300 szülőt kérdezett meg arról, milyen kozmetikumokat használnak az otthonukban nap mint nap. Azt derítették ki, hogy a listán szereplő kozmetikumoknak köszönhetően gyermekeink átlagosan 27 olyan vegyszerrel érintkeznek naponta, amelynek biztonságosságáról még nem születtek megbízható kísérleti eredmények. Ezek a megkérdőjelezhető hatású kemikáliák ráadásul ugyanúgy megtalálhatók a kisbabáknak előállított termékekben, mint a felnőtteknek szánt kozmetikumokban.
A "2 bromo", a "2 nitropropane" és a "3-DIOL" például erősen allergizáló hatású vegyületek, ezért bőrirritációt okozhatnak, és bizonyos termékekben rákkeltő anyagokká bomlanak le. Egyes pelenkázáshoz használt kenőcsök nátrium-borátot tartalmaznak, ami összegyűlik az agyban és a májban, és komoly egészségkárosodást okozhat. Az oxibenzont tartalmazó napvédő krémek allergiát válthatnak ki, és összezavarhatják a hormonrendszer működését.
A rengeteg különféle dezodorban, szappanban, samponban és egyéb naponta használatos termékben megtalálható triclosan betiltását már a Greenpeace és egyéb, környezetvédelemmel és egészségvédelemmel foglalkozó csoport is követeli. A Környezeti Munkacsoport felmérése szerint az "orvosok ajánlásával" felirattal ellátott termékek 89%-a tartalmaz veszélyes vegyi anyagokat. A gyártók azzal védekeznek, hogy kiterjedt vizsgálatokat folytatnak az összes felhasznált összetevővel kapcsolatban, egyenként és külön-külön is.
Egy kis "csemege" a Triclosan."szappanoperához":))
Sértődött a halál:)))..NAGYON KEMÉNYEN RÖHÖGÖK....Haláli ez a fórum...Ezut már szeretem:)))) Mindenkinek igaza van és jók a hozzászólások....Hajrááá
osztom a nézeted..Sajna nem tudok olyat elképzelni, hogy biokozmetikum(oké vannak bizonyos anyagok amik kíméletesebbek )a gyógyszertári krémekben is van kikerülhetetlen anyag ami nem épp kíméletes tulajdonságú, de ez van ! Törekedni lehet rá, hogy vigyázzunk az egészségünkre, Enrosadira(Renáta) "intő szavai" is érthetőek....De vajon teljesen kikerülhető a mesterséges anyagok használata, vagy a "méregmentes" anyagok élvezte??:((
ÖÖÖ...elég jót röhögtem a beírásokon....Renáta.. orvos egyetemista vagyok jah halasztok, mert Usa-ba vagyok egy kis tanulmányi úton,tehát erről ennyit...:))Egyébként meghajlok a tudásod előtt Renáta(most komolyan) Csak ne görcsölném ennyire:)))) Oké ássul el a csatabárdot:))))..A triclosan- téma nagyon kemény ..Tetszik, írjatok még !!!:))) Juhééééééééééééj
Hm hat tenyleg erdekes, mert amiket hasznalok, az egyik termekben van, es az konkretan arckrem.
Pedig sokban van:pl:Colgate total.Colgate feheritös,Blend a med-vagy hogy irjak-szinte minden "menö" fogremben jelen van a triclosan-sajnos:(((
A forgalmazasa kozmetikumokban,higenias ,tehat börrel erintkezö vegyületekben.A gyartasa es forgalmazasa vegyipari termekekben!engedelyezett
Es mi van betiltva, a gyartasa vagy a forgalmazasa?
További ajánlott fórumok: