Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ötletmerítéshez:
Szöveges feladatok 4.-től. Elgondolkodtatóak, de nem vészesek.
A számok tartalmazzák az előző havi feladatok levezetett megoldását.
Plusz direkt linkek további matekversenyek feladatkiírásaihoz.
(A matekos általanosunkban ajanlott volt az Abacusozas).
Van 1-2 nagyon jó matek verseny, aminek a feladatai jók gyakorlásnak a felvételire is
Pl a Varga Tamás vagy a budapesti általános iskolások matematika versenye(Fazekas honlapján fent van)
Mellette a megoldások is. Nagyon jól lehet fejlődni matekból
Úgy is érdemes gyakorolni h megnézni a megoldást, mert egy idő után hasonló feladatoknál előjönnek ugyanazok a dolgok
Nalunk holnap kapjak a 2.oltast
Eszembe se jutna h ne kapjak meg..
Ha mar az elsot megkapja, akkor csak igy lesznek védettek teljesen
Nyilvan aggódom, de az elsőt is megúszták egy kis karfájással..
Ezek után nagyon bízom benne, hogy az oltottak nem lesznek betegek és nyugodtan tudnak élni..
Mint ahogy most..
Mármint szinte semmi jele a vírusnak. Ha ez így maradna elégedett lennék.
De félek hogy a nem beoltott emberek miatt újabb szigorítások kellenek majd..Csak hiaba lenne baj, akkor sem kap mindenki észbe sajnos:((
az , hogy a 12 + osoknál 100 % a védelem, a második pfizerre vonatkozott és a brit variánsra!
A delta esetén náluk is az elsővel még csak kb 10 % a hatékonyság:-(
kell mind a kettő felnőttnél és gyereknél is!!!!
Mi kaptunk tájékoztatót és beíratkozáskor befizettük pénzt is. Balatonfenyves lesznek, Kelenföldön találkoznak. De ők már ismerik egymást egy kevéssé az ismerkedős alkalomról.
Én azt gondolom hogy a hatosztályosok talán máshová mennek máskor mert csak 60 címzettnek ment a körlevél.
Erre a vilagra ráfér még egy kis megmentés. :-)
A tábor helyszíne is különleges lesz, a mindenmentes apró zsákfalu, A HELY, AHOVÁ A MADÁR IS PIHENNI JÁR.
Egy időben sokat jártunk oda a Katica tanyára.
:-)
Mókás, hogy a fórumos lányok találkozni fognak.
"gyerekeknél már az első Pfizer is szinte százszázalékos védelmet nyújt" ezt én is olvastam. Sajnos nem emlékszem pontosan de úgy rémlik hogy ez a kicsikre vonatkozott és nem a 12-15 évesekre. A tesztelés során beoltott kisgyerekeknél mérték ezt. Így emlékszem.
Ellenanyagot nézterek oltás előtt? Hátha már akkor is volt neki.
Igen, beadatjuk a fiúgyereknek a másodikat is, de utána egy-két hétig nem terheljük extrán. Edzőtábor 3 héttel utána lesz, az már szerintem OK de majd szólok az edzőnek is.
Ősszel indul a suli, nem akarom, hogy itthon üljön, lelkileg hosszútávon is kihatna, ha a kamaszoknak még egy karanténos évük lenne. Elkerülni nem tudják a vírust, és a postcovid se vicces, rengeteg kardiológiai probléma van. Ezért most nincs jobb megoldás, csak az oltás.
Nehéz kérdés. Azt hogy könnyen átvészelik talán igaz az alap vírusa. De a variánsokra kevésbé és most azok jönnek. Posztkovid se játék.
Ellenanyagot nézetni nem tudom van-e értelme egy oltás után meg azt se hogy mennyire tartós úgy a hatása. Én vsz. beoltatnám a másodikkal és utána szorosan megfigyelném jelentkezik-e szövődmény.
Hatizsak.
Egy konkrét unisex ötlet:
A F.-nek kb a felébe kerül a szintén menőnek számító Burton (ha a menőség a gyereknek LÉNYEGES szempont).
És ami szülői szemmel fontos: artós (mienk 5. éve szolgál, nincs kifakulva, kiszakadva, a halós italtartó gumija se nyúlt meg), párnázott vallszíjjal, hátlappal és laptopzsebbel rendelkezik és kellő méretű.
A Karolina úton levő üzletben óriási választékot tartanak is, lehet próbálgatni, nem csak webshop.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?