Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Aha, értem.
Szóval a stresszhelyzet nem a csoportban elfoglalt pozícióját befolyásolná a gyereknek, hanem a különböző környezeti viszonyok közötti egyenletes teljesítményre ösztönözné.
Halak
A stresszhez és a vizsgákhoz előbb-utóbb hozzá kell szoknia mindenkinek.
Ezt a "hal a tóban" esetet nem értem, mit jelent.
Nagyon függ a tanártól is. persze valahogy kiderül, ha az ember beszélget a tanárral. Báár, van olyan suli állítólag, ahol titkolják, hogy felvételizik a gyerek, na ott azért jóval nehezebb.
Nagyobbamnál a matek tanítónőt megkérdezve, hogy foglalkoznak-e majd szöveges feladatokkal (/versenyfeladatokkal), az volt a válasz, hogy nem tananyag, tehát nem. Ellenben a magyar tanítónő nagyon alaposan és jól tanított.
Erre lehet megoltás, ha vki elküldi a gyereket egy versenyre és akkor ált kiderül. Az viszont nem minden iskolában lehetséges...igaz otthon is meg lehet írni.
Nem, valami komplexebb feladatsor utolsó (c vagy d) feladatánál jött ez elő, négyszögből levágott kisebb háromszögek voltak benne, oldalhosszt és területet is kellett számolnia de pontosan már nem emlékszik az ábrára. De arra igen hogy megoldotta és elfogadták a választ.
Nyolcadikos anyag a P. tétel, ők a matekos ofő jóvoltából év elején tanulták pont a felvételi miatt.
Amúgy a Jedlikes felvételik (infó, német, fizika-biológia és matek felvételin voltak a gyerekeim) mind nagyon alaposak, nem a két szép szemükre adják a pontokat. Meg kell dolgozni értük. Tudom hogy nem számít topgiminek de nagyon is komolyan veszik a tanítást.
Fura! Ha csak az nem lehetett esetleg(amit viszont kell tudni bar mostanaban nem volt), hogy a 30.60.90 haromszognel az atfogo duplaja a rovid befogonak.. ez pl gyakori a matek versenyeken. Itt viszont csak egy oldal adott
Mondjuk a szobeli marcius. Lehet felteteleztek h akkora mar tudniuk kell..
na igen, de mit csinálsz, ha nem zseni vagy extra szorgalmas a gyereked?
én amennyire jól vettem ki, itt mindenkinek tök oké és szuper gyereke van, még egy gyengébb gimiről sincs nagyon infó (bár az is igaz, hogy kampányszerűen olvasok...)
én azt hiszem a kövi gyerekkel gondban leszek...
Igen, azt nem veszik hetedikben
Nyolcadikas anyag de mivel a felvételi sorban nincs benne ezert utána kerül elő(ha a tanár figyel erre)…
Irigylem a fiad a csoportbontasert+emelt matek miatt. Neki egy ilyen sor nem lesz kihivas..
én annak idején gimiből mentem technikumba. érettségi után 2 éves képzés volt. külön osztályba jártunk, így ott mindenki érettségizett volt, aztán az utolsó évben kerültünk össze a szakközepes 5.-esekkel. Kicsit több volt a nem túl erős képességű, de nem volt gond.
aztán mentem főiskolára. majd még később egy másik technikumba, újabb 2 évre, bár ekkor kaptam felmentést pár tárgyból.
azt hiszem a technikum azoknak való, akik közepes-jó képességűek és tudják hogy mit akarnak utána csinálni. mert aki nem megy egyetemre dolgozhat, de szakirányban mehet tovább egyetemre plusz pontokkal, aki akar.
azt nem tudom, hogy melyik technikum (ah a mostani nevét nem tudom: szakgimnázium?) jó pl. ahol én utoljára megfordultam ott azért anyagi okokból nem volt teljesen oké a szakmai felszerelés...
én az a típus volta, aki nem igazán tudta, hogy mit akar, emiatt jó pár év és kacskaringó belekerült az útba...
Rendszeres stresszhelyzetnek kitenni? Akár kényszerítve? Vajon megerné-e?
Ld. hal a tóban esetek.
Ezt a covid alatt nem nagyon lehetett kivitelezni. Nagyon sok verseny elmaradt vagy online rendezték, ami nem ugyanaz.
Vannak gyerekek akik nem versenyeztethetők. Enyémnek pl. pluszidő jár(na) iskolai dolgozatoknál is, egyéni versenyre küldeni garantált kudarcélmény lenne.
Mármint 8. osztály második félévére? Akkor kerül elő először a P. tétel?
Fiam emelt matekos suliba jár, legerősebb csoportba és ők most hetedik végén tanulták. Néha nem tudom, hogy mit tanulnak előbb, máshogy mint más iskolákban, azért kérdezem.
Last (minute) day: Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior 15-18 év közötti fiatalok jelentkezését várja az INGYENES Hello Planet startup designtáborba (2021. július 25-31.).
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?