Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szia!
Tavaly ezek voltak az utolsó bekerülők rangsorai: angol nyek - 130; német nyek - 91; angol emelt - 181.
Segítségül: [link]
Itt a kalkulátor részben rékereshetsz egyenként a sulikra.
Én oda jártam, és maradt meg egy pár nagyon laza szál. A Kölcseyben inkább az a rendszer (volt akkoriban), hogy "több szett" tanár volt, és pl a sportosztály kapta a türelmes-strapabírókat, a kéttanosok meg a követőlősöket. De a strapabírók is jó tanárok voltak, tényleg, csak el tudták engedni, ha valakinél valami nagyon nem ment.
A Madács szellemiségét nem ismerem, a Kölcsey mellett lehet pro (vagy épp kontra:), hogy elég liberálisak, és bátran beleállnak az oktatáspolitikai ügyekbe, mindig elsők között foglalnak állást, ha szolidarítani kell, pl mint a kockásinges, meg hasonlók.
A Bláthy Szakgimi például.
Egyébként azon gondolkodtam, hogy ha valakinek lenne hozzá energiája (vagy többeknek), lenne-e értelme egy próba eljárásnak. Szépen bejelenteni az Oktatási Hivatalnál ezeket, hogy papírt akasztgat, meg lekérdezés, miközben ott van határozottan, hogy lista, rangsorszámmal, pontokkal együtt, HONLAPON. Biztosan kimagyaráznák valahogy, de akkor meg be kéne perelni az egész bagázst. Pontosan azért, amit te is írsz és tavaly is hosszan fejtegettünk, az átláthatóság rovására megy.
És ha már lúd, legyen kövér alapon a végleges listák nyilvánossá tételét is kötelezővé kéne tenni. Honlapon nyilvánossá.
Ez azért egy kellemesebb dilemma :-)
Megközelítés?
M. erősen lánydomináns. Ez lehet pro és kontra is :-))
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?