Középiskolai felvételi (beszélgetés)
élvezet olvasni ezt a fórumot, szinte megfiatalodom, mivel 10-15 évvel ezelőtt fórumoztam utoljára :)
szóval nekem a nagy tanulság, amit átadok az utókornak, hogy annál korábban kell elkezdeni felkészülni, és tudatosabban, mint feltételezed!
és igenis körbe kell nézni ott is, ami elsőre, vagy más véleménye alapján nem szimpi.
nektek ezt feleslegesen mondom, elképesztő tudományosan és tudatosan csináltátok, őszintén le a kalappal!
Az a vicces, hogy a régiekből a tehetséggondozós feladatsorokat írta 45-50-re matekból, pedig ő egy full humán gyerek. Ennyivel könnyebbek voltak.
Becsúszik persze egy-egy könnyebb vagy nehezebb év egyikből vagy másikból, de a tendencia erősen nehezedő.
(Ez a nyolcadikos, amit én mondok, mi hatodikost élesben nem írtunk.)
XI. ker, német nemzetiségi osztály: tanulnak ötödiltől angolt (épp csak!) de mindenesetre van osztályzatuk mindkét nyelvből. Három éve vezették be, pont amiatt, hogy a gyerekek előtt - elsősorban 8. után, persze - ne rekesztődjenek ki a csak angollal induló tagozatokról.
Uezen a suli angolos osztályai nem tanulnak németet egyáltalán.
Mikor lányom otthon gyakorolt, 2 sor 2010 előtti után mondtam neki, hogy inkább 2012-13-tól nézzük, mert a régiek túl könnyűek.
Viszont 2014-16 között valamelyik feladatsornál a magyar szuperkönnyű volt neki, a matek meg " nem nehéz" kategória.
Szerintem függ attól, hogy milyen tematikájú feladatok vannak, meg persze, hogy ki mennyire készült rá.
:)))
Nem szeretne odamenni? Melyiket szeretné inkább? Vagy sehová most?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?