Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Az ő esetük speciális, mert egy évig német nyelvetületen járt suliba. Enélkül nagyon nehéz...
De ettől függetlenül, a Szilágyi elvileg jó nyelvekben. Aztán persze mint minden, ez is teljesen egyéni, lehet kifogni jobb-rosszabb csoportot stb. A nyelvtanárok is jönnek-mennek mindenhol...
Nagyon várjuk a listákat és a sokat támadott Trefort már régen közzétette (ez is egy jópont nekik pedig mi 4 osztályos gimiben vagyunk érdekeltek).
Sok helyen voltak külön bizottságok ... itt nehéz megmondani hogyan hasonlítják össze a felvételizők teljesítményét. Pl. 1,5 órás szóbelik is voltak a külön bizottságoknál - azaz mértek tárgyi tudást is, míg mások csak 10 perces rövid beszélgetést tartottak de mindenki pl. az igazgatóval....(ez utóbbi szerintem összehasonlíthatóbb feltétel, mint ahol különböző bizottságok vannak és esetleg egyik bizottság szigorúbb mint a másik). Ahol bizottságok voltak ott az több koordinációt igényel az biztos.
Szerintem a németet kell először tanulni mert utána már mondjuk egy angol után nagyon nehéz elsajátítani.
Segíthetne ha nyáron Ausztriába vagy Németországba tudna menni és ráérezne a nyelvre ... nekünk ez utóbbi vált be.
Esetleg Astra műholddal lehet venni az összes német nyelvű adót - reggelinél mi ezt nézzük meg este egy félórát és ez a pár perc is sokat segít.
Esetleg olvasson el egy könyvet amit már ismer németül is - enyém gyerekek a Harry Potert olvasták németül.
Megkérdezhetem, hogy németből milyen kiegészítő módszer vált be? Enyém gyerek kezdőről indult a némettel. Most 10-es. Heti 3 órában van órájuk, de jövőre talán lehet majd fakultálni. Akkor lesz heti 5. Van heti 1 különórája , de további erőfeszítések nélkül ezzel együtt is esélytelennek tűnik a nyelvvizsga. Na nem a C1, "csak " a B2. Örülnék minden bevált módszernek, tanácsnak tanfolyamnak, tanárnak stb.
A kérdésem igazából mindenkihez szól, akinek van ezirányú tapasztalata. :)
Szia! Sajnos nem találtam meg, nem mentettem akkor le, utána pedig vírusis lett a gépem és nem lehetett a levelezésemet megmenteni. De úgy emlékszem, hogy a különböző részfeladatoknál leírták hány pontot kapott.
Szerintem ha érdekel, nyugodtan írj egy emailt, kicsit hosszabb idő volt, de válaszoltak. A felvételi ügyekért felelős igazgatóhelyettes hölgynek címezheted.
Sziasztok! Én jó szívvel ajánlom ezt a kiadványt magyar felvételire! A 6. osztályos felvételinél óriási segítséget jelentett, végigcsináltuk,fel is vették a gyerekemet:) /itt is van megoldókulcs a végén/
Anyanyelvi észtekergető - Kreatív nyelvi feladatsorok 6-7. és 8-10. osztályosok számára
Juhász Attiláné
Szia!
Megkérdezhetem miket írták vissza? Akár privátban is.
Hasonló helyzetben vagyunk. Idén 91 pontos felvételivel, kitűnő bizonyítvánnyal lecsúszott az ideiglenes rangsorról. Egyező pontszámmal többen megelőzték. Érdekes.
Ajánlanám még minden évfolyamnak:
O. NAGY GÁBOR: Magyar szólások és közmondások
Ha francia Szent-Györgyi...
Ha spanyol Szilágyi ...
Szent Imre jó egyáltalán nyelvben? ott nincsen spanyol
És persze matekból: a teljes Pálmay Lóránt sorozat.
Fent van az F... honlapján az összes (megoldással együtt).
Köszönjük szépen!
Nekünk ez volt a nagy kedvenc, ezen mentünk végig:
Pénzes István: Anyanyelvi kavalkád (megoldó kulccsal együtt van)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?