Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Meg kell nézni a régebbi éveket is, ha általában 80 felett van, akkor az jó, ha nem, akkor nehéz megmondani, de esélyes nyilván.
Az átlag ebből a szempontból sajnos mindegy, az 1. is kb. annyi ponttal írt idén kevesebbet, mint a 77., hogy ki lesz az utolsó behívott, az sokkal inkább az átjelentkezésektől függ, és abban elég sok a változó.
Tudom, a sorrend...ez őrület:)Január közepe óta folyamatos gerjesztett állapot:O
Ha a gyerekem a legjobban vágyott suliban 77 helyen áll, és tavaly 80. volt az utolsó, akit felvettek, akkor jó esélye van rá, hogy bekerül, ugye? Mert ahogy látom az országos átlag lejjebb van, mint tavaly volt. A pontszáma pont annyi, mint a tavalyi bekerülési ponthatár volt.
Mentesség nálunk is megvolt ott,de idén olyan sok gyerek jelentkezett,hogy bőven betöltődnek a helyek a legleglegzsenikkel..Ami tök pompás dolog,de.,.mit mondjak a gyereknek...simán egyenletesen jól teljesít,maximalista magával szemben mondjuk 3 éve ezzel a teljesítménnyel mindenhová bekerült volna simán...Most nem sima ügy...
Ha feltételezzük, hogy hasonlóan pontoznak, akkor kb. annyi csúszás várható, ami a behívási ponthatárnál, ezt gondolom hirtelen. De a lényeg innen már úgyis a sorrend, és hogy abban hányadik.
Köszönöm,nagy segítségünkre voltak ezek az oldalak( voltatok:))de a már idei tényleges ponthatár kikalkulálható?Olyan pontos szóbeli behívási kalkuláltál idén...Szóval a Radnóti,Berzsenyi,Trefort esetében idénre,ahol már van ideiglenes lista.
Ahogy én nézem, a hat osztályos spec matekra nem biztos hogy elég lesz a max pontos szóbeli, ha a behívási határt épphogy elérte valaki.
Jajj, nagyon sajnálom azokat a gyerekeket, akik nem jutnak be oda, ahová nagyon szeretnének :( Bár tényleg többször is elhangzott itt, és én is ezt gondolom, hogy az élet nem áll meg, minden történik valamiért, és jó helyen lesznek ott a gyerekek, ahová bejutnak.
Nekünk meg a fizika nem jött össze. Nyílván súlyos teher volt úgy menni, hogy tulajdonképpen csak max szóbelivel lehet ott esélye, így mi a 40 pontnak sem tudunk örülni.
Sajnálom :(
Nekünk van már biztos befutónk, a Trefortban bár nincs benne a 90-ben, de az első 120-ban igen, oda azt gondolom tuti felveszik. És bár az Apáczai lista még nem jött ki, de szóbeli mentességet kapott, gondolom oda is van esélye. Nálunk az lenne a favorit. Szóval mi félig már hátradőltünk. Vagyis ő teljesen, én azért szokás szerint még aggódom ezen-azon...
Én is köszönöm a német tanulással kapcsolatos ötleteket.
A majdnem 17 éves már mehet a felnőtt intenzív tanfolyamokra, ugye?
Enyém is jó matekból :) Kíváncsi leszek a Fazekas spec matek pontjaira. Ott is meg tudta csinálni mindhárom feladatot, egyikben rontott valamit, de rögtön javított, amikor mondták neki. Gondolom, hogy nem csak a matek feladatokat nézik, hanem gyerek személyiségét, reakcióit is.
Ezt csinálják a kalkulátorok, felvizs.ga ill. gimik.comagna.com
Hát a gyereknek tetszett,a szóbeli is,a hangulata is,elég elől van a prioritási listán..én vagyok most értetlen...vagyis most érzem,hogy nem lesz sima hátradőlős szóbelik utáni időszakunk...
És tudom,elfogult vagyok,de ez a gyerek tényleg matekagyú...Az írásbelin az utolsó 3 feladatot,piszkozat' nélkül fejből skiccelte:O
És nektek ez lett volna az álom suli? Nekünk tényleg az a szerencsénk, h ez volt a B terv. Fiam utolsó szóbelije volt, lehet már nem látszott rajta a lelkesedés? Nem tudom. Annyit mondott még (azon kívül, hogy a feladatokat tudta), hogy szerinte itt voltak legkevésbé kíváncsiak rá, mert saját magáról alig kérdezték. Valószínűleg hiányzott az a bizonyos kémia...Mindenesetre ez még mindig jobb, mintha ott, a szóbelin éreztették volna vele, hogy nem téged keresünk, így negatív élmény nem érte.
A gyerekem is kb így járt:O Elmondása szerint tudta mindkét feladatot,sőt könnyű is volt.K kapott egy plusz kérdést (3.!)is,amire kapásból nem lökte a helyes választ,hanem jól megbeszélték és kész.B olgodan jött ki,de nagyon kevés pontot kapott...
Lenne egy nagyon földtől elrugaszkodott,de úgy érzem matematikailag mégis megválaszolható kérdésem.Kalkulálható-e az eddigi adatokból,hogy egyes iskolák egyes tagoztain mennyi lesz a felvételi ponthatár?Jelentkezők száma,helyek száma,rangsorolt tanulók száma,túljelentkezési adatok,egy gyerekre jutó szóbelik száma...szóbelire behívott gyerekek száma...Tudom,soktényezős,de valami algoritmus:)?
En is koszonom a nemetes infokat!!
Fiamnak a Berzsenyi spec matekon viszonylag kevés pontot adtak a szóbelin. Ha ez lenne a fő cél, akkor aggódnék és szomorúak lennénk (az elmúlt 5 évben 3x bejutott volna a helyezésével, 2x nem), de így nem. A szóbelin jól érezte magát, az egyik matek példa c részét nem tudta megcsinálni csak segítséggel. Biztos kerestek valami olyat, ami benne nincs meg. Szerencsére a listánk végén volt, és a szóbelik után is ott maradt. A számomra oly fontos távolság miatt.
Sziasztok
a Berzsenyi felrakta az ideiglenes listát.
hátha valaki érdekelt.
Igen ez fontos. :-)
Emiatt lett a 3. nyelv a francia és nem a spanyol: az IF kéthetes nyári intenzív kurzust kínált, a Servantes meg háromhetest.
Nagyon köszönöm mindenkinek a német nyelv tanulásával kapcsolatos tanácsokat. Bízom benne, hogy másoknak is hasznára váltak. :)
A budapestiben 10 éves kortól vannak tanfolyamok. Ezek szerint ti Münchenben éltek?? Ott azért viszonylag egyszerűbb lehet a német nyelv tanulása. :)
Az osztrák azért tetszene jobban, mert ott az 50 órást 2 hét alatt le lehet nyomni, míg a goethében ehhez 3 hét kell. Szóval intenzívebb. És nyáron nem mindegy, hogy 2 vagy 3 hét szól intenzíven a tanulásról. A nyelvvizsga egyelőre még a távoli, ködös jövő.. :)
Akkor ez biztató. :) Írtam nekik.
Gratulálok a gyerkőcöknek !
A Francia Intézet tanfolyami is könyvtári tagságot kínálnak/jelentenek.
További ajánlott fórumok: