Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Bocsánat!
Szó szerint így hangzott: "Anyuka, gyúrjanak rá a magyar szóbelire!"
Hát rágyúrtunk.
Én is, a magyart is. Nekünk szóltak a pont megnézésen, hogy húzzunk bele a magyar szóbelibe. Úgy hogy állandóan magyaroztunk a szóbeliig. Meg persze matekozás.
És a többi tárgy.
Mondtam is a gyereknek, hogy van arról fogalma, hogy mennyi pénzt spórolunk meg, hogy nem kell magántanárt fizetni. Az anyja kitanítja.
A Pálmay-verseny ki volt írva a Fazekas nyílt honlapjára is de szerintem az összes meghirdető suli honlapján szerepelt.
De az ingyenes specmat felkészítő szakkörön is mondták a gyerekeknek, hogy érdemes jelentkezni (ez az ingyenes szakkör is meg volt hirdetve a honlapon, minden nap volt foglalkozás, 3-f5 közt).
Komolyra fordítva, szóval férjem azt mondta "jó esetben kiteszik, ha sikerült megoldani az informatikát mögötte"
Várjuk!
Igen, néztem, le is vontuk a következtetést...
Hát nem azt mondom, hogy nagyon rosszul sikerült az írásbeli, de azért kellett emésztgetni a dolgot.
Igen, gyanítottam :) (mármint a Pálmay-t)
Férjemnek azt mondták a szóbelin, hogy jövő hét elején kiteszik a listát ... de valami új formátummal próbálkoznak.
István.
Az István írt e-mailt a matek előkészítősöknek, hogy van ez a lehetőség.
Igen, erről mi lemaradtunk. (Hogy őszinte legyek, nem hallottam róla, és lehet, hogy mondták az előkészítőn, de én otthon készítettem fel matekból a gyereket ... :)
Gyors kérdés: nektek mi a preferált suli? / A felsoroltakból ../
Volt, vau írta hogy ők nem kaptak. De majd ha erre jár megerősíti.
Engem ebben a méltányossági dologban csak az zavar hogy nem tudom hogy honnan kellene tudnia a pár ponttal lemaradóknak hogy van lehetőség méltányosságot kérni. Ez nekem nem tiszta hogy hol teszik közzé azt hogy van ilyen lehetőségük. Mert én pl. csak innen a fórumról tudtam meg anno. Bár lehet hogy csak nem figyeltem eléggé.
Köszi a választ! Kíváncsian várom a István listáját, meg a szóbeli pontokat....
Nekünk az volt a dilemma, hogy ennek ellenére nem tartom kiemelkedő matekosnak a gyereket (jónak igen)... Mi alapján mondom ezt? pl. versenyeredmények (nincs komoly..) és valahogy az a "fantáziám", hogy specmatekra (Fazék, SZIG) a nagyon Top matekosok mennek, nem az 5-ös, hanem aki 6-ost kapna (ha lenne) :-)
+ a Fiú / lány arány, amit mondtam...
Ilyen írásbelivel a matekos sulikba kellett jelentkezni, ott ezt értékelik.
Fazekas, István, Berzsenyi, Árpád, II. János Pál
Gyerek is így írta meg, csak a Fazekasba nem hívták szóbelizni (pár ponton múlt).
Mivel ezekben szinte csak matek van szóbelin, ott sem kell aggódni, hogy nem megy. Gyereknek is jól ment mindenhol.
Aztán kérdés, hogy ez hova lesz elég a ponthátrány miatt.
Igen, az egyikkel próbálkozunk - SZig - de a jó matek írásbeli ellenére sem gondoljuk annyira kiemelkedőnek matekból a gyereket, + az ilyen osztályban nagy fiú túlsúly van, ami nem jött be korábban... Szóval 1. a természet osztály.
Meglátjuk... köszi a választ!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?