Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Oh, merthogy milyen hataridok vannak?? Lehet hogy a nyarira mar most kellene jelentkezni...??
A Goethe Institut nem fogad (legalábbis itt, Münchenben nem) 18 év alatti diákokat, ezt a kört 2 évvel ezelőtt a lányommal én megfutottam. Ha csak 1-2 hónap hiányzott volna a 18-hoz, azt még elnézték volna, de 2 évet már nem.
Helyette a Deutschakademie 4 hetes kurzusára esett a választás, és nem bántuk meg, nagyon hasznos volt. Egész gimi alatt ebből élt meg.
Csak annyi hogy folyton lemaradok a jelentkezésről a legkisebbel! 😖 Ő 12 éves. Várom én is a véleményeket, tapasztalatokat.
Gratulálok! És ezt nagyon szeretnétek?
Köszi, hogy megosztottad. Lehet, hogy a fiamat benevezem egy táborra.kéttannyelvű általánosban megcsinálta a B1-et de sajnos a gimiban nagyon gyenge némettanart fogtunk ki, ott nem fogjak a B2re felkesziteni. Kénytelenek vagyunk iskolan kivuli megoldast talalni. Gondolkodunk kulfoldi taborban. Vagy itthon Osztrak intezet vagy Goethe intezet nyari intenziv tanfolyamban.Esetleg ez utobbiakkal van valakinek tapasztalata??
Apróság. Gyerek pl.a mobilja nyelvét állítgatja. Sose magyar, az idő nagy részében német a beállított alapértelmezett nyelv, de volt már hogy franciául könyörgött a töltésért. :-)
Te látod a listát is vagy csak a saját helyeteket?
Gratulálok!
Nekünk a fizika nagyon necces.
Először 14. Akkor az "alap" táborban volt. A következő nyáron a nagyobbaknak tartott nyelvvizsga-előkészítő tábortba ment, ott voltak nála idősebbek is. Na, az nagyon intenzív. Utána kb. egy hétig ki volt ütve. :)
Tavaly volt olyan is a csoportban aki felsőfokra készült, vele külön foglalkoztak.
A JAG ideiglenes rangsora is lekérdezhető.
Sziasztok!Berzsenyi ideiglenes lista fent van.
Drops nevű alkalmazással lehet oroszt is tanulni, hasonló, mint a duolingo, de egynyelvű. A menürendszer meg magyar.
Esetleg ezt ismeritek? Nekünk az első kötet van meg, lelkesen olvasgatta eleinte a fiam.
[link]
Jujj, vagy mégsincs? Bocsánat!
Sajna konkrétat nem. De ha beírod a gugliba, hogy "how to learn Russian online", akkor el tudsz indulni. (Bocs, ha evidencia. Na és sajnos vmennyi angoltudás kell hozzá.)
A duolingot csak akkor tudja használni ha tud angolul. Vagy van már nekik magyar-német?
Orosz nyelvhez nem tudtok véletlenül segítséget?
A matek része jó, de a magyarral voltak fenntartásaim. De már nem tudom megnézni mi, mert elajándékoztam. (Amúgy ismerjük a szerzőket, mindketten jó tanárok.)
Én erősen gondolkozom rajta (egyik legközelebbi gimi, ez szerintem fontos szempont).
Online kurzus is van sok, azokat nézted? A duolingo, babbel meg pl. ez: [link] Itt is lehet gyakorolni: [link]
A Toldyban a nyolcadikos nyílt órán ezt nézték a gyerekek, szerették: [link] De tényleg olyat kell találni, ami őt érdekli. :)
Igen, ezt a lehetőséget már én is néztem, de úgy láttam, hogy inkább kisebb gyerekeknek szánják. Az enyém meg hamarosan 17 lesz. Hasonló korú társaságban érezné jól magát. A fiad hány éves volt, amikor kiment?
További ajánlott fórumok: