Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Remélem!Viszont én ezt a rangsor kérdést nem értem.Hol lehet látni,hogy hányan jelentkeztek egyes iskolákba?
Mitől függ hogy egyik évben magasabb rangsorszámokkal lehet bejutni, másik évben meg kevesebbel? Több iskolát írnak be a jelentkezők? Nem értem a logikáját.
Köszönöm, ha valaki elmagyarázza:)
Én is csodálkozom, hogy a 30 helyre 240 jelentkező volt. Nyolcszoros túljelentkezés... És még vannak a saját jól teljesítő, első helyen hozzájuk jelentkező általános iskolásai is, akik előnyben voltak.
Már, ha jó képességgel egyáltalán ott akarnak maradni 😁.
Igaz, ezt az iskolát sokan beírhatják az x. helyre - mi is ezt tettük. (tőlünk 100 méterre van az épület 😊)
Lehet összefüggés vajon, hogy ha könnyebb a feladatsor, jó pontok születnek, megnyugszik mindenki és kevesebb sulit ír be? Ha nehéz a sor(tavalyi hatos) mindenki pánikol és beír egy csomó sulit? Nekem eddig ez volt a tapasztalatom..
Tuti h idén nyolcadikban a sorszámok jócskán emelkedni fognak.. A vírus miatt is, sokan gondolhatták azt, hogy sok sulit be kell írni, hogy megnézzék legalább
Annyira sajnálom, de azért hagyjátok első helyen, sosem lehet tudni..
Simán emelkedhetnek a számok akár 10 helyet is...Annyira kiszámíthatatlan ez az év.. Matekon kb 60-ik helyig jutnak be, aztán lehet idén bejut a 75.is. Tényleg nem lehet tudni. De megértem az érzéseidet, jövőre van még egy továbbtanulóm. ...És nem véletlenül vagyok itt.. Már most aggódom mi lesz.
Nehéz ügy..
Az Api nagyon jó lesz!
Fazekasban nem gondolkoztok?
Tavaly ugyanezt az utat jártuk be mi is, Fazék-Eötvös-Api-Szent István. Azért nem könnyű elengedni jó sulikat...
F (humán) osztályprofilról:
"A kultúrtörténeti tanulmányok elmélyítése érdekében a teljes osztálynak a tanítási órákon kívül rendszeresen kötelező múzeumi programokat, színház- és koncertlátogatásokat szervezünk. Ezeket a programokat a tanterv szerves részeként kezeljük." Ez a békeidei "kultúrcsütörtök".
DEG: még győzködjük, és "vissza is mehet", ha nagyon nem jön be.
Így tesók után valóban nehéz lehet, hogy nekik az sikerült, de ez az eredmény, amit a másik postban is leírsz (2.,3.,4. helyek) ezek így is a tökéletesség határát súrolják, nem is értem, hogy születik egy családba ennyi jóképességű gyerek :-) De ismerek más hasonló családot is.
Nálunk ez egy nagy nagy fejlődés - elfogadás dolog, hogy nem tud oda teljesíteni, de érhet még ez a kéőbbiekben :-)
2020-ban haladón 14 fő került be a 30 helyre, azaz az osztály fele üresen maradt,
1+4-es nyeken 24/30, azaz itt is 6 szabad hely maradt.
2019 NYEK (és itt erről megy a szó) 30/29, 2020 30/24...
Amit, ha lefordítasz magyarra, azt jelenti, hogy aki jelentkezik, azt felveszik 8-adikban. Ezt azért tudni érdemes.
Schiller NYEK 30 fővel indul.
Erre írom: "A nemzetiségi sulik.. könnyen formálnak jó közösséget. Ott nagyon picik az osztálylétszámok..."
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?