Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Köttbullar (Svéd húsgolyók) recept

Köttbullar (Svéd húsgolyók) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Köttbullar (Svéd húsgolyók) hozzávalói:
Húsgolyó:

400 g darált hús (javasolt a disznó-marha vegyesdarált)

6 ek. morzsa

1 ek. liszt

másfél deci tej

1 tojás

3 csipet fehérbors

2 ek. apróra vágott hagyma (vagy vöröshagymakrém)

másfél teáskanálnyi só

Mártás:

4,5 deci sűrűbb fajta tejföl (pl. Sole)

csipet fehérbors

kevés szójaszósz

2-3 evőkanál liszt


A Köttbullar (Svéd húsgolyók) elkészítési módja:
1. Összekeverjük a zsemlemorzsát, a lisztet és a tejet. Hagyjuk pihenni (dagadni) 10 percig. 2. Beletesszük a húsgolyó maradék hozzávalóit és jól összekeverjük. 3. Kis golyókat formázunk (vizes kézzel), és megsütjük serpenyőben. Bő, forró olajban, ne sokat tegyünk egyszerre bele, és rázogassuk, hogy minden oldalom megpiruljanak. 4. Egy edénybe beletesszük a mártás hozzávalóit és a zsiradékból (amiben a húsgolyók sültek) 1-2 evőkanállal hozzáteszünk és habverővel csomómentesre elkeverjük, forrástól számított kb. 5 percig főzzük. 5. Ha túl sűrű, adjunk hozzá vizet, ha híg, akkor tej-liszt keveréket.

Ízlés szerint hasábburgonyával és/vagy vörösáfonya-lekvárral tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A köttbullar (svéd húsgolyók) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook