Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
A 10 ezer főnél nagyobb városokban.
Most írta ki a polgármester az Fb oldalán-minden nagyobb városban a polgármester dönt erről.
Mondta hírekben is hogy minden városban kötelező köztereken a maszk.
Nálunk (Kecskeméten) az összes közterületen bevezették a maszkhasználatot...
:(
Itt a segítségnyújtás 1 óra hosszáig ingyenes, akár vásárolni, mosdani, akár takarítani segít a gondozó. 1 órán túl nem emlékszem mit hallottam, de elég borsos az ára. Nem kisnyugdíjasnak való, azt megállapítottam.
Csak bevásárlásra gondoltam. Más témák nem tudom, működnek-e még.
Szociális ellátás itt is van. 1 gondozó jár ki házhoz. De azt nem tudom hogy ha koronás lennék hozzám jönne-e, mert hogy több időshöz jár segíteni a fürdésben, stb.
Ezen talán még finomítanak, hiszen sokaknak tényleg nincs hozzátartozójuk. Nálunk tavasszal bevásároltak, és a feloldás után is megmaradt mai napig a szociális ellátás. De faluról van szó, bizonyára helyi döntés.
Vagy akkor karantén lenne és ellátnának? Lehet.
A súlya alapján neki sem árt, mert van +10 kg-ja, amióta együtt vagyunk, de egyébként meg pont jó súlyban volt.
Van egy rossz hírem. Igazad lehet.
Nálunk tavasszal volt az, hogy azok a 65 év felettiek akik vállalták hogy otthon maradnak, az önkormányzat biztosította az egyedül élőknek a bevásárló személyzetet. Most nincs ilyen. Így ha megfertőződnék, én is eljárnék vásárolni ami buszozást is jelent, mindaddig, amíg képes leszek járni. Persze a vásárlás nehézségei miatt mindig van itthon legalább 1 havi tartalék, de sosem lehet tudni mi adódik.
A fogyás nekem sem ártana. De én érzem az ízeket. Ugyanakkor étvágyam nem az igazi.
A férjem ma már lényegesen jobban van. Érezte az ízeket reggelinél.
Ma 10 napos. 1-én volt láza először.
Úgy látom fogyott vagy 5 kg-ot...
Ezek szerint a felszabadított betegek még javában tünetesek lehetnek. Tuti, hogy fertőz, nyugtalanító... ti szabálykövetőek vagytok, de biztosan rengetegen szaladgálnak kis náthával, kicsit rosszabb közérzettel, torokfájással...
Feleségemnek egy hete kezdődtek a tünetei, fejfájással. De azt gondoltuk az csak a fronttól van. Ma van a 7. napja, de még mindig nincs olyan állapotban, mint aki szombatra elfelejti.
Nem tudom. Én elvileg 11 nap körül járok...
Gondolod, hogy 10 nap elég erre?
Nekem is 25 majom verekszik a fejemben. :)) Éjszaka, hol azt éreztem egy paplan és vastag takaró alatt, hogy megfagyok, hol éppen izzadtam. Azon kívül kissé gyenge vagyok, az ízületeimet rozsdásnak érzem.
Ideiglenes immunitást szerez állítólag.
Most mi az éppen aktuális álláspont, aki megkapta már, az immunitást szerzett?
Betegek!
Hogy vagytok.
A tegnapi náthám után ma úgy keltem, hogy nagyon fáj a fejem és a bal szemem.
Az a fura fejfájás, ami megfázáskor szokott lenni. Fáj és közben csíp és mar.
Remélem elmúlik a fájdalomcsillapítótól...
Köszönjük!
Pont ezeket mondtam a fiúknak;)
Szerintem Budapest belső kerületeiben szükséges lesz.
Levenni sem lenne értelme ha utazik az ember, hiszen a BKV várakozási helyen is viselni kell.
De az V. kerületben is vannak olyan utcák, ahol gyér még a gyalogosforgalom is. Szerintem itt a józan paraszti észt kell elővenni.
Pl. a Nyugati téren viselni kell, míg a Zoltán utcában nem - ha nincs a közeledben senki.
Betegek!
Amennyit csak tudtok, üljetek, ne feküdjetek sokat!
Kertben vagy nyitott ablaknál végezzetek gyakran légzőtornát!
🍀
[link]
Nem értem miért szedte szét az előzőt.
10 perc múlva irgum-burgum!