Kórházban a folyosón pisilni (beszélgetés)
Igen, ez mind rendben van, ha a kórteremben jajgat, stb., de nem a folyosón!
Tényleg nehéz megérteni a lényeget?
Rajtad nagyon csodálkozok!
:DDD
Igen.
Annak is kellemetlen, aki a katéteres zsákjával a járókeretén ücsörög vagy sétál, annak is, aki hangosan jajgat, mert veseköve van, annak is, akinek az orrából gyomorszonda lóg ki ... Ilyen helyen mindenki beteg és mindenkinek meg van a maga baja, és mindenki rájön, hogy ha ő nem néz furcsán a másikra a baja miatt, akkor rá se néznek furcsán.
A legtöbb ember boldog, ha megússza egy takaró alatti ágytálba pisiléssel, senki sem annyira szemérmes, hogy ez traumát okozzon neki más beteg emberek között.
Nem ez az egészségügy legnagyobb problémája.
Honnan tudnám? Én csak azt tudom, hogy a Grace klinikában ott szoktak hetyegni egymással és nem tűnik kicsinek.
De látom ismét a lényeget fogtad fel. Milyen érdekes!:DDDD
Ha nem érted, hogy miről beszélünk itt többen, arról nem tehetek.
Én tényleg csak azt szeretném, de most már nagyon, hogy próbáljátok ki a sürgősségi folyosóján az ágytálba pisilést.
Nézd, te biztos ápoló vagy vagy van egy nagyon közeli hozzátartozód, aki az. Nekem is van ápoló rokonom és nem dolgozik a szakmájába pont a körülmények és kollégák miatt.
Azért remélem ezt nem akarod OV-re fogni, amit most írok.
Az idős (76 éves) néni szobatársammal olyan hangnemben beszéltek az ápolók, hogy a bicska rendszeresen kinyílt a zsebembe, csak nem volt energiám rájuk szólni, illetve azért se, mert velem meg nagyon kedvesek voltak. Vajon miért voltak undokok egy idős nénivel? Emiatt, nekem frissen műtöttnek kellett a néninek segíteni. Ki kísértem a mosdóba, vittem neki vizet, teát, sétáltattam, segítettem mosakodni neki, összetörtem a gyógyszerét, stb...
Na, erről ki tehet? Ja, nem csak egy ápoló beszélt vele undok módon, hanem több, talán 1-2 volt, aki normális volt vele is....
Nyugodtan háborogjál..de van amikor abból kell "főzni", ami van.
Cseppet sem vágom, hogy mitől jobb egy sürgős pisilhetnéket tócsaként elvégezni.
Amikor felkeltem, akkor már nekem se, mert észre sem vették, hogy elmentem letusolni, átöltözni, már csak azt, hogy járkálok a folyosón:D
Hát nem tudom, nekem egy nagyon szigorú nővérke jutott. Ismerősömet ugyanott műtötték, csak 2 nappal később és ő kimehetett, mert sehogy sem sikerült neki az ágytálba..
Mire gondolsz?
Nem arról van szó, hogy mások utálkoznak, hanem arról, hogy annak nagyon kellemetlen, akit ágytálaznak.
Vannak ennél sokkal kiszolgáltatottabb helyzetek is, szerencsére neked sem volt olyanban részed, ne is legyen.
Mindenesetre egy takaró alá bedugott majd kivett ágytál nem rengeteg ember előtt pisilés, és egy sürgősségin elég szolidárisak egymással a betegek, nem utálkozik senki, hanem sajnálja másikat, pont a kiszolgáltatottságát.
NEM ez a felháborító.
Nem tudjuk, hogy hordágyon volt-e a beteg vagy tolókocsiban, a fórum kiírója nem írta.
De akkor is borzalmas.
Az más, meg az is, ha egy gyerek bepisil, de az, hogy valakit ilyen helyzetbe hoznak a megalázás...
Az én gyerekem se ért ki sokszor a wc-ig, ha hánynia kellett:) Szegények!
Hát ez az! Most volt műtétem és a műtét után néhány órával azt mondták, hogy pisiljek. Mondtam, hogy kimegyek, de nem engedték, mert még nem kelhettem fel. Csak a nénikém volt ott és az idős néni szobatársam, aki aludt, de alig tudtam kipréselni magamból. A nénikém ott biztatott, meg ijesztgetett a katéterrel:)
Én ha tudok, akkor kimegyek a kórteremből, ha betegtársamnak ezt kell csinálnia, hogy ne érezze kellemetlenül magát.