Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Korall Kalcium fórum

Korall Kalcium (beszélgetős fórum)


1 2
25. ouaga (válaszként erre: 22. - A81c8ae74a)
2012. máj. 10. 23:40

A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, gyakran használt másik neve a phillokinon. Két fő formáját különböztetjük meg, a K1 és a K2 vitamint. A K1 vitamint a zöld növények, szintetizálják. A K2 vitamint a vastagbélben egy baktérium termeli, innen a bélfalon át a véráramba jut, ahol a különböző véralvadási faktorok egyikévé alakul. Ezen kívül az egészséges, erős fogak és csontok megőrzéséért felelős fehérjék előállításában is része van. Néhány mesterségesen előállított K-vitamin vízben is oldódik. Szintén van provitaminja is, amit menadionnak nevezünk. Bár a szervezetben a K1 vitamin egy része K2-vé konvertálódik, jelentős előny származik a K2 kiegészítő szedésével. A K2 vitamin felszívódása relatíve hatásos, míg a K1 a növényekből viszonylag gyengén szívódik fel.


Legjobb K-vitamin forrásaink a zöld leveles zöldség- és főzelékfélék, a káposzta, a brokkoli,saláta, a paraj,avocado,kiwi.

A K2 vitamin pedig erjesztett tejtermékek fogyasztása után kerül a szervezetünkbe.

24. ouaga (válaszként erre: 21. - A31cf0fa6a)
2012. máj. 10. 23:19

Meg a tejfehérje negy része kicsapódik 42 C fokon .

A hőkezelés hőfoka ennél sokkal magasabb.

23. ouaga (válaszként erre: 22. - A81c8ae74a)
2012. máj. 10. 23:12

Ne engem minősíts,hanem a leírtakra érvekkel.

Nem vitatkozni vagyok itt,hanem véleményt cserélni.

A vitában ki-ki csak a saját vélt vagy hitt igazát erősítgeti.A vitának csak vesztesei lehetnek.

Az eredeti kérdés tapasztalatokra alapozott véleményeket kér,ami ha van megköszönöm,ha nincs ,akkor a találgatások nem igazán juttatnak közelebb a kérdéeimmre várt -korrekt-válaszokhoz.


A tárgyi tudások vélt összehasonlítása felesleges ,nem itt a helyük. Azokról az egyes államvizsgákon lehet számot adni (én többször megtettem ).Teljesen felesleges egymás mellett elbeszélni.Ha vetélkedni van kedved,arra ott vannak az autentikus kvízek például-ha hívsz szívesen állok rendelkezésedre!

22. a81c8ae74a (válaszként erre: 16. - Ouaga)
2012. máj. 9. 13:37

A C-vitaminosra:

itt egyszerűen az egyszerre bevitt mennyiségről (kb) van szó.Valóban biztonságosabb,ha valaki nem ért hozzá,"szelídebb" formában alkalmazni,erre jó lehet a csipkebogyó IS,de rágótabletta is nagyon jó adott esetben,meg egy rakás gyümölcs is.


A vasra:

A folsav IS segíti a felszívódását,igen,meg még más egyéb külső-belső tényezők is,ezutóbbiak a legjobban.De ha épp nincs jelen egyidejűleg folsav,akkor is felszívódik.Szóval nem igaz,amit írtál.Persze ettől még a folsav fontos az életünkben,de nem ezért.


Ca-osra:

Végülis magadnak mondtál ellent,ezt most nehéz lenne elmagyarázni,de amit írtál,az inkább érvel a természetes bevitel mellett,noha igenis nagyon jól hasznosul az a Ca-pótlás,amit adott esetben az orvos javasol.

Túl azon,hogy értelmezhetetlen az állításod,mert nagyon rosszul használsz fogalmakat,gondolom azért,mert nem igen érted magad sem,hogy melyik mit jelent.


K2...

Ezen már ezelőtt is fentakadtam...Mi bajod a K1-el?Tudod te,hogy melyiknek mi a forrása?

Mindenesetre örülök,hogy így akarod a probiotikus termékeket népszerűsíteni,azok is fontosak.

Amúgy nagyon értelmezhetetlen volt ezen mondatod.Egyébként.


Pasztörizálás

Többféle eljárás is van ebből a hőközléses fizikai tartósítási módból.Mi bajod vele?

Amit meg az utolsó mondatodban írtál,az egyszerűen tudománytalan hazugság,közönséges károkozás.


Ha ennyire érdekel a téma,ideje lenne rendes helyen tanulnod a témát,nem mindent -megfelelő alapok nélkül- összeolvasni és a jónépet riogatni.Nagyon csúnya viselkedés.

21. a31cf0fa6a (válaszként erre: 16. - Ouaga)
2012. máj. 9. 10:31

"pasztőrözött tej köszönő viszonyban nincs összetételét tekintve az eredetivel"


Kevesebb baktériumot, kórokozót tartalmaz az biztos.

20. a31cf0fa6a (válaszként erre: 17. - Ouaga)
2012. máj. 9. 10:30

Még az is lehet hogy ehhez a részéhez nem értett eléggé, vagy az egész csak legenda.


Kálciumból a növekedésben lévő gyermekek, terhesek és szoptatós anyák szükséglete 1 g-nál nagyobb, mert a csontnövekedéshez újabb, a csontokba beépíthető mennyiségre van szükség.

19. 34c48a3825 (válaszként erre: 17. - Ouaga)
2012. máj. 9. 07:41

És ezt honnan tudod? Mert ez csak egy urban legend.


Na, én kiszálltam, az nem az én témám, hogy maszlagot vonunk be a test működésébe.


Ha elhiszed, hogy az elszennyezett tengerekből nem halásznak le haldokló korallt, az a te bajod. A megvezethetőség káros, óva intenélek attól, hogy mindent elhiggy továbbra is, csak mert leírták.

De persze a te felelősséged.

18. ouaga (válaszként erre: 8. - 34c48a3825)
2012. máj. 9. 00:04
A minőség a környezetében van.Az ember nem vegykamra.Biológiai-,kémiai-,fizikai folyamatok halmaza,megfűszerezve egy magasabb energiaszintű intelligens irányítással.
17. ouaga (válaszként erre: 11. - A31cf0fa6a)
2012. máj. 9. 00:00

1g az egsézséges emberé.Aki beteg,annak a 2-3-szorosa.

A C-vitamin is 60 mg-ban ajánlott,ennek ellenére Szentgyörgyi Albert 10 000 mg-ot,az az 10 g-ot fogyasztott naponta.Talán nem értett hozzá?:P

16. ouaga (válaszként erre: 8. - 34c48a3825)
2012. máj. 8. 23:56

Szerintem nem mindegy,hogy aszkorbinsavat eszek pé.por alakban vagy csipkebogyót.Pedig mindkettő C vitamin ill. magas értékben tartalmazza azt.A vegytiszta aszkorbinsav írritélja a gyomrot a legtöbb embernél,míg a természetes tartalmú nem.

Vagy ott van a vashiánynál a Fe ,ami önmagában alig szívódik fel, jól csak folsav jelenlétében.

Ca is bevihető nagy mennyiségben étellel vagy Ca formában,azonban abból nagy dózis esetében is csak kb. 600 mg hasznosul,a többi csak feleslegesen terheli a szervezetet,mert nem épül be a megfelelő helyekre. Azonban ,ha természetes összetevőkből származik,amelyek tartalmaznak Mg-ot,D vitamint,K2 és U vitamint ,(a teljesség igénye nélkül) és megfelelő arányokban,akkor beépül a szükséges láncolatokba.

Mellesleg a tejre sokan érzékenyek és a pasztőrözött tej köszönő viszonyban nincs összetételét tekintve az eredetivel.A tejkészítményekről nem is beszélve,amelyek közül csak a vaj és a házi készítésű aludttej említhető táplálkozás élettanilag hasznosnak.

15. a81c8ae74a (válaszként erre: 14. - A31cf0fa6a)
2012. máj. 8. 18:31
Jáj de csúnyán beszíl kend!
14. a31cf0fa6a (válaszként erre: 13. - A81c8ae74a)
2012. máj. 8. 16:26
Varázsoljon a halál, én megeszem amit elém tesznek! :)
13. a81c8ae74a (válaszként erre: 9. - A31cf0fa6a)
2012. máj. 8. 16:06

Ah...nem próbáltál te még megfelelő napi Ca:P:Mg arányt összevarázsolni látom...:DDD

:P

12. a81c8ae74a (válaszként erre: 11. - A31cf0fa6a)
2012. máj. 8. 16:03
Jaj.Ne ijesztgess!:)
2012. máj. 8. 15:51

A tejtermékeken kívül kalciumforrás lehet még a tojás, a borsó és bab, a gabonatermékek, a legtöbb zöldlevelű zöldség (brokkoli, karfiol, kelkáposzta), gyümölcsök, és a konzervhalak puha csontja.


Egy ember napi kálciumszükséglete kb. 1 gramm.

A túl sok kálciumbevitel viszont káros, mert akadályozhatja a vas és a cink felszívódását, és veseelégtelenséget is okozhat.

10. d3575bdf69 (válaszként erre: 9. - A31cf0fa6a)
2012. máj. 8. 15:45
És tele annak elsőrangú fehérjékkel is.:)
9. a31cf0fa6a (válaszként erre: 7. - Ouaga)
2012. máj. 8. 15:41

Az arány is csak akkor lenne érdekes, ha semmilyen más kalcium ill. magnéziumhoz nem jutna az ember, de ezeket az anyagokat számos egyszerű közismert olcsó élelmiszer is tartalmazza.

Ha a bevitel arányát nézzük, ezeket is figyelembe kell venni. Pl. sok kalciumot tartalmaznak a tejtermékek.

8. 34c48a3825 (válaszként erre: 6. - Ouaga)
2012. máj. 8. 08:13

Alapfokú kémia: Ca csak akkor lehet Ca, ha Ca és nem más. Nincs neki "minősége" :)


Tök mindegy, hogy korallból vagy nem korallból van, ez csak parasztvakítás, semmi tudományos alapja nincs. Ez alatt VALÓDI tudományos alapot értek, nem azt, hogy valami portálra bepötyögte valaki az internetre.


Számtalan készítményt lehet kapni, amiben 2:1 az arány és nem karlak kiábrándítani, de a korall kálcium az korallokból kivont kálcium és nem tartalmaz magnéziumot. Kálciumot tartalmaz.

7. ouaga (válaszként erre: 5. - A31cf0fa6a)
2012. máj. 7. 21:11
Nem is romantikáról,hanem a CA/Mg 2:1 aránya és egyéb ásványi anyagok,nyomelemek tartalma okán fontos.
6. ouaga (válaszként erre: 4. - 34c48a3825)
2012. máj. 7. 21:09

A Ca/Mg arány benne volt.Ha a D vitaminról említést teszünk,akkor a K2 vitamin is szót érdemel,ami szabályozza a beépülés helyeit.

A gyomor sóssava bázkus anyaggal sóvá alakuk részben.

Az egyértelmű,hogy szervezetünk csak savat képes temelni,tehát a lúgos anyagokat csak zöldségek fogyasztásával (nyersen) érhetjük el.

A Ca minősége nem mindegy-ám ez az én véleményem.

2012. máj. 7. 16:00
Kálciumhoz valószínűleg olcsóbban is hozzá lehet jutni mint korallból, még ha az nem is annyira romantikus.
2012. máj. 7. 15:29

Ez így, ebben a formában sok, sok csúsztatással van tele. Végig sem olvasom :)


Szót nem ejt arányokról például, hogy milyen arányban szükséges bevinni ca-t mg-val együtt, hogy képes legyen megfelelően hatni.


Arról sincs só benne, hogy mennyi d vitamin kell és milyen típusú a ca mellé, hogy beépülhessen a csontokba.


Arról sem, hogy a gyomorsav sav, tehát akármit is eszel/iszol, az bizony ugyanolyan sav marad, szétmar mindent, ami belekerül és megváltoztatja azok kémhatását így.


Arról sem, hogy ha nem tudná méregteleníteni a tested, akkor egy napon belül meghalnál, mert az azt jelentené, hogy leállt a májad működése.

Stb.


Nem kell mindent elhinni, csak azért, mert leírták.


Mindenesetre szedj ca-t, mindegy, hogy az korallból vagy kagylóhéjból van, egyél sok algát, brokkolit, mert azokból jobban beépül, mint a tejtermékekből, bár úgy sem rossz. A Ca ugyanolyan Ca, akármiből is vonják ki.


Ca/Mg: 1000mg/500mg egy nap, napi fél óra a napon, rossz időbe is és 800mg D3. Ez jót tesz a csontjaidnak, a szívműködésednek. Ja és mozgás. Elengedhetetlen.

2012. máj. 7. 15:08

A gyomorsav, az emésztés egyik „mellékterméke” (emésztőnedv). A gyomor fala belülről egy lúgos réteget képez, és ez nem enged át semmit. Azonban, ha túl sok savasító ételt eszünk, akkor a szervezet mindent megtesz azért, hogy semlegesítse a savakat, és megőrizze a vér optimális 7.365 – 7.4-es pH értékét. Ilyenkor a szervezet megpróbálja mindenhonnan kivonni a lúgos ásványi anyagokat (kalcium, magnézium ionok): csontokból, gyomor falából, izmokból, hasnyálmirigyből, stb. És ilyenkor ezeken a helyeken hiány lép fel, ami betegségeket okoz:


Csontritkulás,

Bőrkiütések,

Allergia,

Emésztési zavarok, stb.


Semlegesnek mondják a 7,0 értékű pH-t. Az alatta lévőt savasnak, a felette lévőt pedig lúgosnak . Minél kisebb a pH értéke, annál erősebb a sav. Az emberi test 7,35-7,45 pH tartományban működik jól.

Nézzük, mi milyen pH-val rendelkezik:


Szódavíz 2,85

Kávé 4,0

Sör 4,5

Hot Dog 5,0

Vér 7,35

Brokkoli 7,8

Szódabikarbóna 8,5


Kevésbé ismert, hogy a tenger vízének a pH-ja 8,0-8,5 körüli. A magzatvíz pH-ja szintén 8,5 körül van, ami igen lúgos közeg. És kevésbé ismert az a tény is, hogy az egészséges, anyatejjel táplált csecsemő vizelete lúgos vegyhatású.


Mi a savasodás valódi oka?


A túlsavasodás elsősorban atáplálkozásból és az életvitelünkből ered. Három fő oka van:


· A savbevitel növekedése: A mai rohanó világban olyan ételekkel tömjük tele magunkat, melyek jóval több savasító táplálékot tartalmaznak, ezért idővel savtúltengés lép fel a szervezetben. (Főleg az állati termékek, az élvezeti cikkek és a finomított élelmiszerek savasítanak leginkább). A gyorsételek (sok kalória kevés tápanyaggal) és a késői vacsora szintén növelik a szervezet savasságát.


· A bázisbevitel lecsökkenése: A savasító élelmiszerek bevitelének növekedésével viszont folyamatosan csökken a táplálékban a semleges vagy bázikus élelmiszerek aránya. A savas esők hatására a talaj és az ott termelt zöldségek és gyümölcsök ásványianyag-tartalma is folyamatosan csökken. Emiatt a szervezet bázikus tartalékai is csökkenek.


· A savkiválasztás lecsökkenése: Régen a fizikai munka során az izzadással és a légzéssel jelentős mennyiségű sav került ki a szervezetből. Ezt mára már szinte teljesen felborítottuk, hiszen legtöbb ember manapság ülőmunkát végez. A tudomány is a kényelmet célozza meg, hogy minél kevesebb mozgással érjük el ugyanazt. Lényegében tehát a savbevitel és savkiválasztás közötti egyensúly eltolódott, és ez okozza a szervezet elsavasodását. Mindezt fokozza az alacsony folyadék (konkrétan ivóvíz) bevitel.


Honnan tudhatod, hogy neked is túlságosan savas a szervezeted?


Ha a következő tünetek közül valamelyik illik rád, akkor nagy az esélye annak, hogy neked is problémád van az elsavasodással:


Elhízás, túlsúly

Fáradtság, alacsony energiaszint

Emésztési zavarok

Savtúltengés, reflux (marja a tokod a gyomorsav)

Bőrtünetek, kiütések

Allergiák (pl. ételallergiák)

Asztma

Gyors öregedés

Depresszió

Narancsbőr


Ha a túlsavasodás miatt a test megvonja elsősorban a véredényektől a bázisképző ásványokat (kálcium, kálium, magnézium, cink), azokat más összetartó anyagokkal kell helyettesíteni, mint pl. a koleszterin és a zsír . A szervezet ezzel erősíti meg az elvékonyodott érfalakat. Amikor a koleszterin és a zsír felhalmozódik, és lerakódik a véredények falára, annak következményei vannak. Kialakul a magas vérnyomás, a magas koleszterin szint, valamint csökken az erek rugalmassága. Amikor elvonjuk a savat a testből, méregtelenítjük és ellátjuk a létfontosságú tápanyagokkal, akkor a vérnyomás és koleszterin helyreáll. Ez egy nagyon egyszerű, működő folyamat.


A szívinfarktust, a rákot vagy az agyvérzést, mint a végállomást, megelőzi az elhízás, az ízületi panasz, a reuma, a gyomorégés, a krónikus fáradtság, az ekcéma vagy bármely egyéb dolog, amit még időben kezelhetünk.


Az elsavasodott testben elszaporodnak a paraziták (baktériumok, vírusok, gombák, Candida), amelyek szintén elkezdenek savakat termelni, és ezeket a salakanyagokat a szervezetünkbe ürítik, így tovább rontva az amúgy sem rózsás helyzetet.

Mit tehetsz?


Sem az egészségügy, sem az orvosok vagy a gyógyszerek nem fognak helyetted napi rendszeres testmozgást végezni, leszokni a dohányzásról és odafigyelni az étkezésedre.

Nem szabad túl sokat és túl későn enni, kerülni kell a stresszt, és a lehető legtöbbet kell mozogni.

Még ennél is fontosabb, hogy változtass az étkezéseden. Mivel a nyál lúgos kémhatású, nagyon fontos a nyugodt étkezés, az alapos rágás és az étel nyállal való elkeverése.

Ha több bázikus hatású táplálékot veszel magadhoz, akkor vele járója, hogy kevesebb savas, savképző élelmet fogsz fogyasztani. Kerülnöd kell a hús, a kolbász, a sajtok, az édességek, a sütemények, az alkohol, a kávé, fekete tea, sör, szintetikus méz fogyasztását.

Több bázikus és semleges táplálékot kell fogyasztanod, mint pl.: zöldségek (főleg a zöld színűek), gyümölcsök, burgonya, szójatermékek, tiszta víz, gyógyteák. Valamennyire semleges még a teljes őrlésű lisztből készült kenyér és tészta, a magvak, a zöldbab és a borsó.


Sok beteg esetében a diéta önmagában már nem elég. Az is előfordulhat, hogy nem tud az ember lemondani egyes élelmiszerekről.

Ilyenkor csak egy dolgot tehetsz!


Olyan étrendkiegészítőt kell használnod, amely természetes alapanyagokból pótolják a kiesett bázisokat, és megkötik a felesleges savakat.

A legfőbb bázisképző (lúgosító) ásvány a kalcium és a magnézium.


De hol tudod természetes formájában megtalálni őket, hogy felszívódva könnyen és gyorsan beépülhessenek a szervezetedbe?

A tengeri korallokban!


Sokan nem tudják, hogy a korall az ásványi anyagokat egy együttélés, együttműködés révén veszi fel és építi be a vázába. Ezt az együttműködést egy bizonyos algával folytatja, és ez biztosítja, hogy a legtermészetesebb formában tartalmazza a kalciumot, magnéziumot és a többi ásványt. Ezáltal nem tartalmaz semmilyen mesterséges és szennyező anyagot.


Földünkön nincs még egy ilyen anyag, mint a korall, amely ennyiféle ásványi anyagot tartalmazna, ilyen dús és komplex formában. És mindezeket a legtökéletesebb tudós, a természet által összeállított minőségben és mennyiségben, a legjobb felszívódási hatékonysággal kombinálva.


Okinawa mellett található egy korallzátony. Egyedül az itt található korall tartalmazza a szervezet számára eszményi, 2:1-es arányban a kalciumot és a magnéziumot. A szervezetünk számára ez az arány a legtökéletesebb.

Az eredeti Okinawai Korall Kalcium tápegész formában, 2:1-es arányban tartalmazza a kalciumot és a magnéziumot, ezenkívül tartalmaz még 74 féle nyomelemet.

A kalcium és a magnézium az mellett, hogy megszünteti a szervezet elsavasodását, rengeteg más előnnyel is bír:

Kalcium:


Csökkenti a vérnyomást

Szabályozza az izmaink (ezek közül a legfontosabb, a szívizom) működését

Továbbítja idegrendszerünk ingerületeit

Fontos szerepet játszik a szívműködés szabályozásában és a véralvadási folyamatokban

Szabályozza a hormonrendszerünket

A csontokba beépülve erősíti azt


Magnézium:


Szükséges:


A kalcium anyagcseréhez

A szívritmus szabályozásához

Szervezetünk energiatermeléséhez

Összehangolja az izmok és az idegrendszer közötti működést.

Antioxidáns hatásánál fogva a 100% Okinawai Korall Kalcium szerepet játszik a szabadgyökök semlegesítésében, ezáltal is elősegítve az öregedési folyamatok lassítását és gátolja a daganatos sejtek szaporodását.

2012. máj. 7. 14:48

Mit jelent az, hogy látványosan lúgosít?


Ez egy kálcium-készítmény, tehát a csontokat erősíti, nem mást.

2012. máj. 7. 14:43

Milyen tapasztalatod van a korall calcium tartalmú étrend kiegészítőkről? Melyik a leggazdaságosabb,esetleg legolcsóbb,ami még látványosan lúgosít?

Mennyi a napi minimumszükséglet,ami még hatásos,illetve mennyi a max. bevitel,ami még ésszerű?

Mennyi idő alatt hat,meddig kell szedni,milyen tartós hatása van?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook