Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Aki nem fogyaszt tejet és tejterméket, hány mg kalciumot szed naponta? fórum

Aki nem fogyaszt tejet és tejterméket, hány mg kalciumot szed naponta? (tudásbázis kérdés)


1 2
2022. nov. 28. 01:11
nemcsak a tejben es tejtermekekben van calcium!
38. 0c4eeadbce (válaszként erre: 37. - 0c4eeadbce)
2020. szept. 23. 20:06
Magnèziumot is.
37. 0c4eeadbce (válaszként erre: 30. - Sinigelka)
2020. szept. 23. 20:06
Akkor jó, hogy szedek
2020. szept. 23. 20:01
Sziasztok ! Köszönöm a válaszokat .
35. Bless the child (válaszként erre: 28. - Sinigelka)
2020. szept. 23. 08:56
Jesszus, te miért kiabálsz késő este?
2020. szept. 23. 08:30
Szendi hírlevelét én is kapom, mindet olvastam. Sok igazságot összeszed, nekem már személyesen is volt segítségemre.
33. 55Judit (válaszként erre: 32. - Sinigelka)
2020. szept. 23. 08:27
Írtál igazságokat, köszönöm. Titkon abban bíztam, mire a végér e érek talán kiderül, nálam mit kellene tenni azon kívül amit teszek. Bármit olvasok, mindig ebben bízok. :)) De sajnos nem.
2020. szept. 22. 21:19
A csontritkulásra állandóan szajkózzák, reklámozzák, hogy kalciumot kell szedni, vagy, hogy a nők változó korával volna összefüggésben, miközben ez egyáltalán nem igaz, a csont fehérje struktúrája élő anyag, aminek folyamatosan meg kellene újulnia (arra rakódna rá a struktúrát keményítő kalcium), de a baj oka valójában a fehérje szintézis lecsökkenése, ami csak a májban történik. A környezeti mérgek (diesel és benzin korom, dohányzás, bolti félkész stb. termékek tartósító szerei, műanyag palackokból kioldódó kőolaj molekulák, kis mennyiségben is májkárosító alkohol stb.) miatt előbb utóbb legyöngülő máj a probléma oka, és ugyanolyan arányban a férfiak között is, mint a nőknél (csak 50 éves életkor és után egyszerűen több nő él még). A szedett kalcium meg nemhogy segít, hanem lerakódva az erekbe, ízületekbe nagy bajt okoz, elmeszesítve azokat, megnövelve például a szívinfarktusban bizonyítottan növekvő számú halált, főleg a nőknél! És kialakul az érfal törékenysége, amin a szervezet segíteni akarva koleszterint rak le, tehát a felírt, és reklámozott koleszterin csökkentő gyógyszerek szintén feleslegesek, sőt károsak. És az emberre káros hatásokat nagymértékben lehetne csökkenteni a kőolaj származékokat égető autók helyett az elektromos közlekedés nagy sebességű elterjesztésével, állami támogatással, az egészségügyi kiadások csökkenését eredményezve, de hát ez is egyeseknek az érdekeit sérti, analóg a gyógyszeriparral.
2020. szept. 22. 21:18

A mesterséges D vitamint újabban mindenáron reklámozzák a kereskedők, és értékesítésben érdekeltek, pedig már sokszor olvastam, a mesterséges előállítás gyártástechnológia révén belekerült vegyületek miatt mellékhatásokat okoz (érelmeszedés, szívinfarktus, kalcium lerakódás elősegítése miatt, ami ellen a komplex K vitamin véd egy kicsit) és a hatásmechanizmust is gyakran tönkreteszi. A szedhető D vitamin (pl. D3) ráadásul nem is igazi teljes D vitamin, hanem elővitamin, amihez kell a napozás, a szervezet álltja elő az igazán hatásos D vitamint, és amihez valójában nem is kell szedni. De már rég megírták az orvosok, hogy nem kell sokat napozni, a szervezet számára elég ha az utcán rövid ujjú ruhában menve 20-25 percet éri a napsütés. És az ablaküvegen keresztül is hat a napsugárzás, csak kis része verődik vissza.

Londonban volt az 1800-as években az ipari forradalom kezdetén, a nagy népesség beözönlésével miatt a szénnel-fával tüzelés elsötétítette, szmogosította a városi levegőt, és a nagyon kevés napfényhez jutás miatt kialakult az „angolkór”, a csontok elsősorban a gyerekeknél eldeformálódtak. Ezt a gázfűtés elterjesztése oldotta meg, ismét napfény érte az emberek bőrét, karját, arcát, az elég volt és ugye akkor és ott nem volt „divat” a strandolás, D vitamin szedés (csukamájolajat szedtek a „csontlágyulásra).

Bizonyos ételekben van ugyan D vitamin, pl. tojássárgája, de azok elég kicsi szintet biztosítanak. tehát legjobb a napozás, de csak módjával, bolond aki kifekszik a Napra, meg kell csak nézni az olyanok bőrét, akik éveken át ezt csinálják, és nem véletlenül nő a bőrkárosodások, bőrrák, melanoma esetek száma az utóbbi időben, az egyre erősebb UV sugárzás miatt.

[link]

2020. szept. 22. 21:18

A koleszterin nem káros, hanem valójában védi a merevvé, töredezetté vált ereket, amiket a kalcium tesz tönkre, életveszélyes állapotot és halált okozva:


„Sokan úgy képzelik, hogy az artériák a koleszterintől tömődnek el. Valójában 90 százalékban meszes lerakódásokról van szó. A koleszterin lágy, viaszos anyag, nem teszi rugalmatlanná az érfalat. A lerakódott kalcium viszont olyan, mint a beton, "megköt" az artéria falában, lehetetlenné téve ezzel az artéria tágulását. A kalcium, és nem a koleszterin teszi merevvé az érfalat, vérrögképződésre hajlamosít, amely leválva életveszélyes embóliát okozhat.


• Legalább napi 500 mg elemi kalcium napi bevitele (D-vitaminnal kiegészítve vagy anélkül) akár 27 százalékkal is megnövelheti a szívinfarktus relatív kockázatát, sőt a sztrók kockázatát is.

• A kiegészítő tápanyagok (magnézium, D-vitamin, K-vitamin) kiegyensúlyozó hatása nélkül, önmagában fogyasztott kalciumnak káros hatása lehet, pl. kalciumlerakódás a koszorúerekben, majd szívinfarktus.”

Nincs bizonyíték arra, hogy kalciumbevitellel megelőzhető volna a csonttörés, sőt sok kutatás arra az eredményre vezetett, hogy a kalciumlerakódások számos kórképben szerepelnek kiváltó tényezőként.


[link]

2020. szept. 22. 21:18

A felvilágosult fogyasztó hiába tudja, hogy ma már csak öngyilkosjelöltek szednek kalciumot csontritkulás ellen, a kereskedőnek nem kötelessége tudni, hogy az étrendkiegészítőként szedett kalcium nem a csontokat, hanem az erek falán lévő meszesedést fogja erősíteni.

Az erek falán lévő meszesedést K vitaminok speciális alfajainak kombinációja távolítja le (nem a „sima” K2 vitamin, az hatástalan jó esetben, de káros is lehet!):

[link]

2020. szept. 22. 21:17
FONTOS HOGY NE SZEDJÜNK KALCIUM KÉSZÍTMÉNYEKET!!! NAGY TÉVHIT HOGY ANNAK HIÁNYA OKOZNÁ A CSONTRITKULÁST, HANEM A CSONTRITKULÁS KÖVETKEZMÉNYE A KALCIUM SZINT CSÖKKENÉS A CSONTOK MEGRITKULT FEHÉRJE STRUKTÚRÁJÁNAK FELSZÍNÉN! A SZEDETT KALCIUM VISZONT CSONTFELSZÍN CSÖKKENÉS MIATT, JOBB HÍJJÁN LERAKÓDIK AZ EREKBEN, IZÜLETEKBEN, ÉS MAGÁTÓL NEM, VAGY CSAK IGEN LASSAN ÜRÜL KI, BIZONYATOTTAN DURVÁN FOKOZZA A SZÍVINFARKTUSBAN ELHUNYTAK SZÁMÁT, FŐLEG NŐKNÉL, EZT AZ MTI IS MÁR SOK ÉVE KÖZZÉTETTE, CSAK AZ ORVOSOK ÉS A GYÓGYSZERGYÁRTÓK MARADIAK, NEM OLVASSÁK AZ ÚJ HÍREKET ÉS TÉNYEKET (MINT SEMMELWEIS IGNÁC KORTÁRSAI ESETÉBEN!!!).
27. Bless the child (válaszként erre: 26. - 55Judit)
2020. szept. 20. 09:25
Persze, se a tejükre, se a húsukra, se semmilyen nem emberi tápanyagra nincs szükségünk. Még növényre se. Éljen a kannibalizmus!👍
26. 55Judit (válaszként erre: 24. - Oneday)
2020. szept. 20. 07:04
Egyetértek veled. Tudja a szervezeted hogy az állatok tejére nincs szükségünk. Nekem minimális tej fogyasztástól is azonnal rossz lesz az emésztésem. Puffadás, nyálkás széklet. Évek óta nem is iszom. Viszolygok is tőle, mert tudom hogy a tej tele van hormonokkal, antibiotikumokkal, amit a tőgy gyulladása végett folyamatosan kapnak az állatok. A tejben gennyi is van!!!
25. Amaunet (válaszként erre: 23. - 55Judit)
2020. szept. 20. 00:51
Köszönöm! Feliratkoztam.:)
24. Oneday (válaszként erre: 1. - 0c4eeadbce)
2020. szept. 19. 20:16

Szia. 36 éve nem nagyon eszem tejterméket (azaz anyatejes tápláláson kívül).

Egyszerűen kiskorom óta utálom a vajat, tejet, túrót, kefírt, natúr joghurtot, szinte az összes sajtot stb.. Tehát nagyjából majdnem minden tejterméket.

Tejnek önmagában sosem értettem értelmét, azt néha kávéban fogyasztom, vagy sütemény tésztájába teszek, ha kell. A vaj, túró, és tejföl, kefír szagától is rosszul vagyok, hát még ha meg kellene enni.. Vajat szintén max sütibe teszek, azt is csak úgy eszem meg, ha nem érződik a vaj íz. Túrót csak túrórudiban, de ritkán és azt is fenntartással. Sajtból csak trappista és parenyica, illetve mozzarella a pizzán. Joghurt max ízesített, de sokszor már azon is érzem azt az ízt,amit nem szeretek.. Tejszínt pedig csak a saját készítésű gesztenye tortámba teszek, a gesztenyepüret azzal keverem ki, de nem is érezni. Szóval elmondható, hogy szinte nulla fogyasztás. És köszönöm jól vagyok, csontom sosem tört, pedig voltak helyzetek, fogaim is rendben. Kalcium nem csak a tejtermékekben van, már ha a maiakban akad egyáltalán még. Ugyanakkor pár éve csináltattam genetikai laktózintollerancia tesztet, pozitív lett. Vagy az vagyok, vagy az leszek egyszer, laktózerzekeny. Amúgy sem normális a tejtermékek fogyasztása az anyatejes táplálás után. Ezért is lesz sok ember később laktózerzekeny, mert csecsemőkor után nincs szüksége a szervezetnek rá. Annyi más van, amiben ott a kalcium, nem a tej a minden. Ahogy írtad, tablettát is lehet szedni (én nem igazán hiszek ebben a vesekövet okoz dologban), de D vitamint ne felejts el mellé.

23. 55Judit (válaszként erre: 17. - 0c4eeadbce)
2020. szept. 19. 19:40

Igen, nagyon finom.

Bár nem gondolom hogy a helyes táplálkozáson kívül neked külön pótolni kellene a kalciumot, de ha esetleg szedsz bármi más kiegészítőt, ajánlom figyelmedbe egy kutató vegyészmérnök rövid kis videóját: [link] Csak 5 perc, nagyon megéri végighallgatni.

(Több hasonló videója is van.)

22. 0c4eeadbce (válaszként erre: 18. - Perzsacica)
2020. szept. 19. 19:37
Èn a calcium oste-ból szedek egy tablettát naponta, az 250 mg kalcium. Van benne k2 meg d3 vitamin is.
2020. szept. 19. 19:35

Ajánlott napi kalciumbevitel WHO

0-6 hónapos korban 400 mg

7-12 hónapos korban 400 mg

1-3 éves korban 500 mg

4-6 éves korban 600 mg

7-9 éves korban 700 mg

10-18 éves korban 1.300 mg

Nők 19 éves kortól a menopauzáig 1.000 mg

Nők meno­pauza után 1.300 mg

Férfiak 65 éves korig 1.000 mg

Férfiak 65 év felett 1.300 mg

Várandós nők (az utolsó trimeszterben) 1.200 mg

Szoptató nők 1.000 mg

20. 0c4eeadbce (válaszként erre: 19. - 184481d874)
2020. szept. 19. 19:34
38 èves vagyok.
2020. szept. 19. 19:31
Csak óvatosan a kalciummal.FAO/WHO ajánlása:1000 mg.De a kalciumigény függ az életkortól és a hormonváltozástól is.
2020. szept. 19. 19:22
Hetente 20dkg pörkölt hajdina vagy köles /levestésztaként vagy főtt rizzsel, /, 2 naponta 1 Ca pezsgőtabletta-sima lidl-es vagy hasonló bolti, hetente 1 csomag kelbimbó párolva , vagy sütőben sütve fűszerekkel . Amit korábban itt leírtak az mind jó azonban a fűszerek mennyisége nagyon kicsi így csak minimális a Ca velük bevitt mennyisége, míg az ember csontozata sok kilót kitesz, ehhez pár mg fűszer nagyon pici.
17. 0c4eeadbce (válaszként erre: 3. - 55Judit)
2020. szept. 19. 19:11
Köszönöm a tanácsokat, a máktejet elkèszítem , biztos finom.
16. 55Judit (válaszként erre: 12. - 0c4eeadbce)
2020. szept. 19. 19:09

Nem is értem miért néznek kalcium szintet. Biztos hogy nem én vagyok az egyedüli aki tudja, hogy a szervezet arra törekszik hogy a vérben legyen állandó a kalcium szint. Ha kevesebb a kelleténél úgy oldja meg magának a szervezet, hogy elvonja a csontokból. Ékes bizonyítéka ennek az én esetem hogy ne menjünk messzire. Súlyos csontritkulásom van, viszont a kalcium szint a véremben mindig jó.

Most modhatjátok hű de okos vagyok, mégis csontritkulásom van. Igen. Sajnos az okosságot akkor kapartam össze mikor kiderült hogy baj van. Talán megelőzhettem volna, ha fiatal koromban lett volna kapacitásom magammal foglalkozni. De a kegyetlen nehéz munka, alacsony kereset, egészségtelen táplálkozás, egyedül gyerek felnevelés, házépítés szintén egyedül kiszívta belőlem még az életet is, majdnem szó szerint. Sajnos ezen változtatni már nem tudok, de mióta van időm magammal foglalkozni szinten tartom az állapotomat, már nem romlik, és van betegség nem egy amit már le is küzdöttem. A csontjaim rikulását egyenlőre "csak" megállítottam, de remélem hogy a következő mérés javulást fog mutatni. :)


Vigyázzatok az egészségetekre! Megőrizni könnyebb mint visszaszerezni.

15. 0c4eeadbce (válaszként erre: 5. - Amaunet)
2020. szept. 19. 19:07
Köszönöm a tippet, smoothie- kat amúgy is szoktam inni, akkor mehet bele mák is.
14. 0c4eeadbce (válaszként erre: 6. - 55Judit)
2020. szept. 19. 19:04
Amit èn szedek, abban van K2 vitamin.
13. 0c4eeadbce (válaszként erre: 7. - Roxa7)
2020. szept. 19. 19:01
Látom, szerencsère azèrt jó sok mindenben van kalcium. Köszi :)
12. 0c4eeadbce (válaszként erre: 2. - 9b10f3d7ff)
2020. szept. 19. 18:50
Eddig nem is gondoltam, hogy lehet nèzetni kalcium szintet, lehet, hogy elmegyek majd ilyen vizsgálatra.
2020. szept. 19. 18:47
Köszönöm a válaszokat, nagyon jók ès hasznosak, sokat segített.
10. Roxa7 (válaszként erre: 8. - Amaunet)
2020. szept. 19. 18:07
Azért írtam a többit.. :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook