Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Köménymagos leves recept

Köménymagos leves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Köménymagos leves hozzávalói:
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál köménymag
2 evőkanál liszt
petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
kenyér.Ízlés szerint őrölt fekete bors
só.


A Köménymagos leves elkészítési módja:
A felforrósított olajban a köménymagot megpattogtatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet is és szép aranybarnára pirítjuk. Ekkor felöntjük vízzel, sózzuk - ha úgy tetszik - borsozzuk, megtörve hozzáadjuk a fokhagymát és készre főzzük. Közben a kenyeret kis kockára vágjuk és megpirítjuk. A tetejét tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. külön tálkára rakott pirított kenyérkockával kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A köménymagos leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook