Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági bográcsgulyás csipetkével recept

Galyasági bográcsgulyás csipetkével recept

Elkészítési idő 180 perc

A Galyasági bográcsgulyás csipetkével hozzávalói:
10 személyre: 1,5-1,8 kg
marhalábszár
15 dkg
mangalicazsír
2 kg
burgonya
3 nagy fej vöröshagyma,5-6 gerezd duci fokhagyma,3 db
zöldpaprika,2 nagy szem érett paradicsom
2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
1 evőkanál csípős paprikakrém
3-4 szál sárgarépa
2-3 szál petrezselyem
1 kiskanál köménymag
ételízesítő
só,örölt fekete bors ízlés szerint
A csipetkéhez: liszt
tojás
víz
csipetnyi só
A diszítéshez: 1 csokor petrezselyemzöld.


A Galyasági bográcsgulyás csipetkével elkészítési módja:
A marhahúst kb. 2x2 centis kockákra,a vöröshagymát megtisztítva apró kockára vágjuk. A bográcsban felolvasztjuk a mangalicazsírt, és lassú tűzön a hagymát aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és erős tűzön átpirítjuk, hogy kifehéredjen (kb.10-12 perc). A fokhagymát finomra vágjuk, a köménymagot kissé megtörjük, és a húshoz adjuk,végül az egészet meghintjük a fűszerpaprikával. Átkeverjük és aláöntünk kb. 1 dl. vizet. Újra összekeverjük, és megsózzuk. Most hozzáadjuk a héjától megfosztott és kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott és felszeletelt paprikát, tovább ízesítjük őrölt fekete borssal, paprikakrémmel és újra kevés vizet öntünk alá. Ha lehet lefedjük, lassú tűzön főzzük amíg a hús teljesen megpárolódik.(kb. 1,5 óra). Közben néha megkeverjük, és szükség szerint kevés vizet is öntünk alá. Közben a zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a petrezselymet karikákra vágjuk, a húshoz adjuk. Ha megpárolódtak a felkockázott burgonyát is hozzáadjuk és az egészet fdelöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 4 liter). Ha felforrt az időközben elkészített csipetkét is hozzáadjuk.készre főzzük. Ha szükséges ekkor még utánaízesíthetjük, tehetünk bele friss paradicsomot, csípős paprikakrémet és ízlés szerint 1 dl. vörösbort is. Lefödve készre főzzük.Tálaljuk forrón, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A galyasági bográcsgulyás csipetkével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook