Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Baconös rizsgolyó recept

Baconös rizsgolyó recept

A Baconös rizsgolyó hozzávalói:
A rizsgolyóba

1 evőkanál étolaj
125 g szalonna, bacon (nyers)
400 g főtt rizs (fehér)
1 csapott mokkáskanál só
2 csipet bors - fekete (tört)
0.5 mokkáskanál köménymag (őrölt)
2 evőkanál petrezselyemzöld
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
5 evőkanál sajt - parmezán

A forgatáshoz

80 g zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag

A sütéshez

500 ml étolaj


A Baconös rizsgolyó elkészítési módja:
A bacont csíkokra vágjuk, majd megpirítjuk egy kevés olajon. 1 evőkanál étolaj, 125 g szalonna, bacon (nyers) Baconös rizsgolyó recept 1. fázisfotó 2 A párolt rizst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Vegyük figyelembe, hogy a bacon is sós! 400 g főtt rizs (fehér), 1 csapott mokkáskanál só, 2 csipet bors - fekete (tört), 0.5 mokkáskanál köménymag (őrölt) A rizshez keverjük a sült bacont, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojásokat és a reszelt parmezánt. 2 evőkanál petrezselyemzöld, 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 5 evőkanál sajt - parmezán Alaposan összekeverjük a masszát, gombócokat formázunk belőle, majd a szezámos zsemlemorzsába forgatjuk. 80 g zsemlemorzsa, 2 evőkanál szezámmag Forró olajban pár perc alatt arany barnára sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A baconös rizsgolyó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook