Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Kapor télire recept

Kapor télire recept

Elkészítési idő 45 perc

A Kapor télire hozzávalói:
kaporlevél
kaporvirág maggal
vékonyabb kaporszálak
borecet
kevés só
Na-benzoát


A Kapor télire elkészítési módja:
A kertből szedett kaporszárról leszedjük a zöld leveleket, a kaporvirágot kevés maggal. A vékonyabb szárakat összevágjuk 3-4 centiméteres hosszúságúra. Edényben tetszőleges mennyiségű 5 %-os borecetet ( almaecetet) forralunk fel, literenként 1 csapott evőkanálnyi sóval. A forrásban lévő ecetben a megtisztított kaprot többször is megforgatjuk, pároljuk.Ha a kapor meglankadt kimosott üvegbe tesszük. Ezt folytatjuk mindaddig, amíg az üveg megtelik. Ekkor felöntjük az ecettel, a tetejét megszórjuk tartósítóval és száraz dunsztba tesszük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A kapor télire elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook