Kivi szelet recept

A Kivi szelet hozzávalói:
A tésztához:

10 dkg margarin
10 dkg xilit
4 db tojás
7 dkg finomliszt
2 ek. holland kakaópor
1/2 csomag sütőpor

A krémhez

2.5 dl növényi habtejszín (habtejszín)
450 g tejföl
3 ek xilit
1/2 citromból nyert citromlé
3 db nagy kivi

A tetejére

1 csomag tortazselé (színtelen)


A Kivi szelet elkészítési módja:
A margarint a xilittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 db tojássárgát, tovább keverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaót és a sütőport. Zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk és kisütjük. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a xilitet, a citromlevet. Ilyenkor egy jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik. Ha megsült és kihűlt a tészta, rákenjük a krémet Teszárszuk a kivi szeleteket. 3 dl vízzel, 2 kanál xilitel felfőzzük a színtelent tortazselét. Forrástól pár percig főzzük, majd elzárjuk hagyjuk kicsit hűlni,amikor mar elkezd sűrűsödni,kanalazzuk a kivi szeletekre és hűtőbe tesszük..


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A kivi szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook