Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kapucíner szelet recept

Kapucíner szelet recept

A Kapucíner szelet hozzávalói:
a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
10 dkg Rama sütőmargarin
1 csomag sütőpor
4 evőkanál finomliszt
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg Rama sütőmargarin
1-2 evőkanál finomliszt
a krémhez:
1csomag tejszínízű pudingpor (főznivaló)
3 dl tej
25 dkg Rama sütőmargarin
25 dkg porcukor
2 evőkanál keserű kakaópor
a bevonáshoz:
15 dkg tortabevonó csokoládé


A Kapucíner szelet elkészítési módja:
A tésztához a tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal jól felhabosítjuk, a sütőporral összeke-vert lisztet hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
Margarinnal kikent, belisztezett kb. 25x30 centis tepsibe simítjuk és közepesen forró sütőben (180 °C, lágkeveréses sütőben 165 °C) kb.20 percig sütjük.
A krémhez a tejszínes pudingport a tejben - cukor nélkül - sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a hideg krémmel összekerverjük. A felét a piskótára kenjük.
A másik felét a kakaóval sötétre színezzük, a világos krém tetejére kenjük. Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül az egészet olvasztott csokoládéval, torta-bevonóval vagy csokimázzal bevonjuk.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. máj. 7. 07:49
A kapucíner szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook