Kistesó-mikor? (beszélgetés)
"de ha valaki ennyire"...ezalatt mit értesz?mert magamra vettem!
Csak nem baj az,ha szeretné az ember megszervezni valamelyest az életét és amennyire lehet kényelmesebbé tenni!
Hát nagyon gyerek függő hogy két gyerek el-e van egymással.
Nekem jövő júliusba lesz a fiam 2éves és május közepe,vége felé várjuk a kistesót.Mi így terveztük!Hogy miért eleve nem akartunk nagy korkülönbséget és anyagilag sem mindegy hogy az anyuka gyedből vagy gyesből megy szülni.
Ha vártunk volna tuti nem lenne kis korkülönbség hanem minimum 5-6.év.
Az hogy két gyereket kell pelusozni az nem biztos ez is gyerek függő :-D
De ha valaki ennyire ..,akkor inkább várjon addig míg a gyerek magától megy wc-re és rak magának enni is.
Családba van kis és nagy korkülönbség is.Azt látom azért hogy ahol 5év van ott nehezebb valamiért az ember könnyebbnek gondolja de az akkora gyerek már hozzá szokik hogy csak ő van és nehéz úgy csinálni hogy néha ne kerüljön háttérbe.
kicsik talán jobban viselik,nyilván mind a kettőnek hozzá kell szokni és az egész családnak meg kell szokni mert akarhogy is nézzük mindenhogyan nagy változás.
Amúgy ha 3.gyerekre gondolunk ott nagy lenne a korkülönbség.
Amúgy nekem két bátyjám van 9-10év van köztünk.Ennek is voltak előnyeihátrányai.
Jaaa és nagyon sokat számít,hogy az apuka mennyire veszi ki a részét a dolgokból!
Nem csak a napi rutin körüli teendôkre gondolok,hanem mennyit tud foglalkozni a gyerekkel érdemben!
Esti mesélés,közös játék,programok így könnyebb a gyerekeknek is.
Ezt alá írom,nagyon igaz!
Én csak most kezdem el tapasztalni,hogy a nagy szeptemberben elment az oviba és látom a különbséget!
Eddig is sok idôt töltöttem a gyerekkel,nem is az idô mennyisége,inkább a minôsége változott,amit a kicsire fordítok!
Sziasztok,
az én kisfiam is januárban tölti a két évet, mi is utána kezdenénk próbálkozni. Van akinél kb. 3 év van a kicsik között? Mik a tapasztalatok??
Hát igen...3 évig és 10 hónapig pelenkáztam folyamatosan!
Ebbôl 11 hónap volt,míg mind a kettôt pelusoztam egyszerre,de nem bántam meg,sok minden más volt,ami kárpótolt,ki lehet bírni!;-)
Sziasztok!
Szerintem a legideálisabb a 2 év korkülönbség.Nekem nagyon kicsi a három gyerkőc között a különbség. Az első és a harmadik között 2.5 év. Tényleg senkinek sem könnyű.
Férjem unokatestvérénél van huszonegynéhány hónap a két gyerkőc között. Az első fél évben még mindkét gyerek pelusos volt. Mindkettővel kínlódni az evésnél...
Én is szeretném, ha már önállóbb lenne a Kislányom, szobatiszta, jobban meg lehetne vele beszélni a dolgokat (túl nagy kérések:) ).
Én nem éjszakázok már,igazából nem is nagyon kellett,de nem is hiányzik az biztos:)
Én meg pont örülnék,ha nem sztereóba kellene a kakis peéust cserélni.
Szia
Nálunk a két fiunk között 18 hó van, a harmadik babát tudatosan nagy korkülönbséggel terveztük :) Főleg én :)
A kislányunk februárban fog születni, akkor nagy fiam 12 éves lesz pár hónap híján a kicsi 10 éves.
A kis korkülönbségnek van előnye. Össze vannak nőve a fiaim, igazi testvérek. Mindent megbeszélnek egymással, nincs rivalizálás, vita stb. Együtt járnak iskolába, egy a baráti és érdeklődési körük. Sokat segítenek egymásnak.Az eleje nehéz volt de utána egyre könnyebb. :)
Nálunk 20 hónap van a gyerekek között és így nagyon jó!
Nem volt féltékenykedés,együtt nônek fel,nagyon szeretik egymást és rengeteget játszanak együtt!
A nehezét is le tudhatod már az elején,egyhuzamban,két gyerek pelusozása,éjszakázások,stb!
Az biztosan sok:)
Nekem a kicsi mondjuk 2-3 évet jelentene..
7 év van a gyerekeim között.
Már ez is sok.
Ha újra csinálhatnám, 2 év lenne a gyerekek között a korkülönbség.