Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)
Kozmetikusként elmondhatom,h nem említhető egy lapon egy lazító masszázsal :)
Bár még kevés idő telt el az ablacio óta,de ha meg kell majd ismételni,újra bevállalom.
Szia Szasza! Üdvözöllek körünkben!
Én nagyon-nagyon féltem az ablációtól,három hónapja, hogy átestem rajta.Mindig azzal bátorítottam magam, hogy ha három szülést kibírtam, akkor ezt is ki kell bírnom.Jót mosolyogtam,jól fogalmaztál:az abláció a szüléshez képest egy lazító masszázs.
Sok sikert a holnapi naphoz, szerintem hétfőn már dolgozhatsz.Engem másnap hazaengedtek.
Azt hiszem, mindannyiunk nevében írhatom, hogy várjuk a beszámolódat.Fel a fejjel, minden rendben lesz!
A szülés rosszabb volt?!
Bent voltam ,mikor a feleségem szült, de az ablációt a szüléshez képest kb. egy lazító masszázsnak képzelem... Vagy nem az?! :)
Nálam jobban nem hiszem h félt bárki is ettől a műtéttől. A műtőben fel kellett a fiúknak tenni az ágyra,már annyi erő sem volt bennem,azt éreztem h elájulok.Persze hiába kértem egy kis nyugiszurit,nem adhattak.A félelemtől már 190-nel ment a szivem,nem kellett túl sok gyorsító! :)
Azt tudom tanácsolni,h arra gondolj itt a műtét előtt,h minden rendben lesz utánna. Nekem is van egy 4 éves kislányom,megviselte szegényt a beavatkozás előtti néhány nap,azért mert azt látta h ki vagyok borulva,ideges vagyok,stb.
Nem volt vészes,a szülés rosszabb volt!
Azt sajnálom h nem vállaltam be az ablációt már sokkal hamarabb.2szer voltam életveszélyben a psvt-s roham alatt. (mindkétszer rosszul látott el az ügyeletes orvos.)
Engem Pesten a Gottsegen-be műtött Dr. Kardos Attila.
Sziasztok Hölgyek/Urak!
Most atláltam erre a fórumra az ablációról keresgélve infót.
Nos,34 éves vagyok, immár 20 éve diagnosztizálték nálam az SVPT-t.
Azóta rendszeresen szedek rá gyógyszert. Ez idő alatt 5-6 alkalommal volt rosszullétem.
Néhány hónapja a doktornőm ajánlotta az átállást a Concor-ról a Coviogal-ra, az ára miatt.
Átálltam, de Ti ne tegyétek!
Ez a Coviogal kb. annyit ér mintha semmit nem szedne az ember, vagy rosszabb.
Néhány hét szedése után jött is a roham, de addig is minden nap feszültnek éreztem magam és a szívem is esténként erősebben vert.
A cardiológusom ajánlotta, hogy létezik ez az ablációnak nevezett beavatkozás, amely segíthet a problémámon. Azt mondta, hogy a kerékpározás is jobban fog menni utána. (mivel hobby szinten űzöm a sportot)
2013.01.10-én -vagyis holnap- megyek elvégeztetni az ablálást.
Eddig kicsit sem féltem tőle, de most, hogy kicsit utánaolvastam, nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek.
Főleg amiatt, hogy többen írjátok, hogy nem múlt el a problémátok tőle.
De most már nem hátrálok meg, lesz ami lesz.
Néhány nap múlva megosztom a tapasztalataimat én is.
Apropó, ha holnap túlleszek rajta, hétfőn melózhatok szerintetek, vagy pihenni kell még?!
Szia Livia40, örülünk, hogy csatlakoztál :)
Ha van kedved, írd meg nekünk részletesen a történetedet. Vissza tudod-e vezetni valamilyen nehéz életszakaszhoz a szívprobléma kialakulását? Szedsz-e valamilyen gyógyszert? Pontosan milyen ritmuszavarod van? (Nekem pl. IST-t, azaz inappropriate sinus tachycardiát diagnosztizáltak, szintén 30 éves koromban, 2 éve.)Mindent írj le nyugodtan, ami eszedbe jut/érdekel/megkérdeznél :)
Sziasztok!
Örülök,hogy csatlakozhatok hozzátok.Én 40éves vagyok,10éve van ritmuszavarom,3szor kerültem kórházba,180-as pulzussal.Tavaly juniusban katéter ablációm volt,ami után 5hónapig ugymond tünetmentes voltam,leszámitva egy-két extrát.Sajnos decemberben olyan panaszaim lettek,amik nem voltak az abláció elött.4-5 extra ütes jön egymás után,nagyon rossz érzés,de szerencsére más nem társul hozzá.Elég pánikolós vagyok,és ha ilyet érzek rám tör a szorongás,félelem.Már egy ideje nyomon követlek titeket,ebböl próbálok erőt meriteni. Köszi,hogy itt vagytok.
Kedves sorstársaim! Új vagyok itt,és alig vártam h végre csatlakozhassam hozzátok!
27 éves nő vagyok,éppen ma van 2 hónapja h elvégezték rajtam a katéteres ablációt. Jól voltam a műtétet követő hetekben,de mostanában megint fel-felszökik a pulzusom.Nyilván társul egy kis pánik is mellé,ami mint tudjuk nem segít.Persze plusszban minden ami még ilyenkor szokott,nehézlégzés,émelyés,hidegrázás/remegés,stb. Nekem azt mondta az orvos,h ez természetes és majd idővel elmúlik.Viszont nagyon kellemetlen érzés,és aki már átélt néhány psvt-t az tudja,h mennyire rémisztő. Van valaki aki a műtét után hasonló problémával küzd?
Szia Natalia!
Ha jól belegondolok, soha egyetlen orvos sem kérdezte meg, hogy szedek-e fogamzásgátlót.Akkor meg csak nem csinálhat nagy gubancot! A Tri-Regol nekem is jó volt,csak nem mertem abban az időben szedni, amikor még nem tudták pontosan, hogy mi okozza nálam a rosszulléteket.
Szia Mokika!
Szerintem nyugodtan szedheted, de előtte feltétlenül kérd ki a nőgyógyászod véleményét is. Én is szedem már egy éve. És annó mindkét doki véleményét kikértem. Tapasztalatból tudom mondani, hogy nálam annyiban kever be, amikor a második színű adagot kezdem szedni, akkor extrázgatok pár napot meg mensi előtt pár nappal. Gondolom abban az adag gyógyszerben van valami cucc ami a szívemnek nem tetszik. De amúgy szerencsére semmi problémám, leszámítva a plusz kilókat:((
További ajánlott fórumok:
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?