Kinek mi a véleménye a tetoválásokról? (beszélgetés)
A szépség, rondasag zsigerből jon.
Miért utalod?
Szerinted úgy, hogy európai, nemzetközi tetováló kiállítások vannak, higanyos festéket ütnek a bőr alá csakis Kínából beszerezhető festékkel. És minden káros te le PPD-vel.
Amugy az AIDS es a hepa is terjed a tukkel, nem? XD
Mindenki azt művel a testével amit akar.. …viszont biztos nem tudtad, hogy a tetoválásnál használt festékek nehézfémeket tartalmaznak. Különösen a piros festék veszélyes higanytartalma miatt. Ezt a festéket egyébként egyedül Kínában gyártják, amivel nem lenne nagy baj, de eredetileg autófényezésre találták ki, és arra használják napjainkban is.
A fekete festékek többsége pedig rákkeltő összetevőket tartalmaz. A festékek bekerülnek a véráramba, ami allergiát válthat ki, a mérgező pigmentek lerakódnak a nyirokcsomókban, ami később limfómát okozhat.
Az, hogy a kérdésed most nem irányul arra, hogy van-e jelentősége vagy nincs, mégis valahogy rákerül az emberre, nem?
Számomra egy felelőtlen, meggondolatlan ember.
amelyik már művészet.
biztosan igazad van, szerintem ez kor függő dolog.
sok ilyen művészeti alkotás van Auschwitz-ban is, meg lehet őket csodálni.
egy idős embernek már más jut eszébe a művészetről.
remélem ezt az álláspontot te is megérted.
Kifejezetten tetszik!
Természetesen nem az a "Mari szeretlek" vagy "Üss" típusú tetoválás, hanem az, amelyik már művészet.
"Szült egy szép egészséges gyereket és te mivé tetted az ő büszkeségét, amire olyan szeretettel vigyázott"
Ha valaki így gondolkodik a gyerekéről, az megérdemli, hogy felé se nézzenek (nemhogy gondoskodjanak róla), ha már úgyis ronda, ráncos, öreg, beteg.
Kb semmi. Nekem nincs és nem is lesz. Vannak annyira rondák és az egész kart, lábakat behálózzák, hogy csak azért nézem meg mert rémségesek. Elvagyok szörnyülködve rajtuk.
Pár éve volt egy kósza gondolatom, hogy a lányommal legyen mondjuk a kisujjunk szélén vagy a kézfejünk külső részén valami apró egyforma vagy olyan minta ami ha egymás mellé tesszük a kezünket egymásnak folytatása. Aztán mikor mondtam neki csak nevetett, mondta nézzem ki a mintát vagy ami tetszik, ő benne van. "De ugye tudod anya, hogy az fáj?"- kérdezte. Na itt már nem volt fontos:)
Mint írtam az 5 hozzászólásomba, ezek szerint most vált unalmassá, időszerűtlenné és nevetségessé a tetkód.
Ezért bukott ki anyukádból, hogy gusztustalan. Szült egy szép egészséges gyereket és te mivé tetted az ő büszkeségét, amire olyan szeretettel vigyázott, még engedted.
Én sem tudnék szeretni, simogatni egy így tönkretett testet. Ő tűrt, most lett elege, tehát kimondta. Ne haragudj rá.
Nekem személy szerint nem tetszik,így nincs is rajtam ,de nem is lesz.
Egyébként, már nagyon túlzásba lett véve a tetoválás.Semmi értelmét nem látom,hogy sok ember,-nők és férfiak is- ,test szerte ki vannak varrva.
ez csak egy buta divatirányzat.
rajtam nincs ilyen.
de lehet, hogy csak megöregedtem...
ehhh, hol vannak azok a régi szép muffok?
Jelentősége?
A primitív népeknél még ok, ahol hiedelemekben éltek.
Attól nem lesz senkinek könnyebb az élete, ha magára varrat valami szöveget vagy szimbólumot.
Nem a bőrön kell viselni az elveinket, hanem a cselekedeteinkben!
Nekem sincs ,addig gondolkoztam a mintán ,hogy már "kifutottam"az időből.
Régebben sokat foglalkoztam a reikivel és akkor Lótus
tetkó reiki szimbólumot szerettem volna.
De már nem foglalkozom a reikivel ,és nem bánom ,hogy nem lett ilyen tetkóm.
Nekem is, bár csak egy. Nekem tetszenek, nagyon szép tetoválások is vannak.
Már régóta szeretnék 2 másik tetoválást, de még nem jött el az ideje.
Vannak igényesek, szép mondanivalóval.
De vannak igénytelenek, hivalkodók, még rossz helyesírással írt tetkók is... Utóbbiak nevetségesek.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Mi a véleményetek a tetoválásról?
- Mi a véleményetek a tetoválásokról és a piercingek-ről?Na és a viselőikről?
- Szeretnék egy tetoválást. Erre gondoltam. Mi a véleményetek róla?
- Tetoválás halványításra keresek véleményeket, ötleteket!Házi praktika valakinek?
- Mik a tapasztalatok a szemöldök tetoválásról? Kinek mennyire fájt? Írjátok le a tapasztalatokat!