Kinek mi a véleménye a tetoválásokról? (beszélgetés)
Nekem a sógorom varrta és a szalon európai szinten 30 éve elismert. Nem szarral firkasznak. Előre be vannak táblázva fél, nagy munkára egesz evre. A tuket, véres holmikat úgy kezelik, gyűjtik (külön pénz a begyujtesnel) , mint a kórházban. Csak hogy tudd: nem sterilizaljak, kidobjak. Ha nem jó a tű, munka közben kicserelik.
Nem is tudom, te milyen sufnimunkakat hozol fel.
Amúgy a sötét hajfestéked is lehet mérgező :P emlékszem, hogy tutusbol van a szépséged egy része.
Teljesen igazad van, de én más korosztály lehetek, picit öregebb nálad, így akaratlanul is ez jutott az eszembe, mint amit már itt leírtam.
Én sem akarom a két dolgot összekeverni.
(azért az az örült elme akkoriban 86 millió embert tudott lázba hozni az ötleteivel csak Németországban.)
Nekem is ez a véleményem.
A test a lélek temploma. ..a testünkkel való bánásmód kihat a lelkünkre is, és fordítva.
Nézz utána, ha nem hiszed! ..és igen, simán összeszedhető bármi is!
"A gyanús létesítményekben fennáll a vér útján terjedő fertőzések, például a HIV-fertőzés veszélye. Még a drága szalonokban is lehet spórolni a berendezések sterilizálásán, ami miatt a tűkön maradhatnak az előző ügyfelek vérének részecskéi vagy olyan mikroorganizmusok, amelyek fertőzést okozhatnak."
Nekem tetszenek.
Egyébként sem ítélkezem - főleg nem külsőségek alapján.
Soha, semmilyen festéket nem szúratnék a bőrömbe semmilyen célból.
A nagy felületű, szinte egész végtagokat "befestő" tetoválások...
Ha megfolyik a bőröd oregen, akkor már mindegy, hogy van-e rajta irka-firka.
Bar én oda tetovaltattam, ahol keveset nyulik. Ha ott folyik, akkor örülni fogok a mankomnak.
Azzal egyetértek, hogy a cicire, hasra, női combra tetovaltni meréssz. De ha úgy érzi jól, magát, és valaki úgy szereti őt, legyen...
Nekem a szemem jobban csípi, hogy valaki egy tanfolyam alatt nem kapcsolja ki a telefont, azon lóg, hangosan zabál. Hullara nem érdekel, hogy aluloltozve jött be. De megzavarja az órát a kesessel, hangosan turkál, rág szemetet hagy tipikusan.
A lényeget azért kihagytad !
" egy így tönkretett testet."
A tetoválás által és nem csupán az idő múlása által megöregedett ráncos testet.
Róla.
Érdekel az érvelését.
A szépség, rondasag zsigerből jon.
Miért utalod?
Szerinted úgy, hogy európai, nemzetközi tetováló kiállítások vannak, higanyos festéket ütnek a bőr alá csakis Kínából beszerezhető festékkel. És minden káros te le PPD-vel.
Amugy az AIDS es a hepa is terjed a tukkel, nem? XD
Mindenki azt művel a testével amit akar.. …viszont biztos nem tudtad, hogy a tetoválásnál használt festékek nehézfémeket tartalmaznak. Különösen a piros festék veszélyes higanytartalma miatt. Ezt a festéket egyébként egyedül Kínában gyártják, amivel nem lenne nagy baj, de eredetileg autófényezésre találták ki, és arra használják napjainkban is.
A fekete festékek többsége pedig rákkeltő összetevőket tartalmaz. A festékek bekerülnek a véráramba, ami allergiát válthat ki, a mérgező pigmentek lerakódnak a nyirokcsomókban, ami később limfómát okozhat.
Az, hogy a kérdésed most nem irányul arra, hogy van-e jelentősége vagy nincs, mégis valahogy rákerül az emberre, nem?
Számomra egy felelőtlen, meggondolatlan ember.
amelyik már művészet.
biztosan igazad van, szerintem ez kor függő dolog.
sok ilyen művészeti alkotás van Auschwitz-ban is, meg lehet őket csodálni.
egy idős embernek már más jut eszébe a művészetről.
remélem ezt az álláspontot te is megérted.
Kifejezetten tetszik!
Természetesen nem az a "Mari szeretlek" vagy "Üss" típusú tetoválás, hanem az, amelyik már művészet.
"Szült egy szép egészséges gyereket és te mivé tetted az ő büszkeségét, amire olyan szeretettel vigyázott"
Ha valaki így gondolkodik a gyerekéről, az megérdemli, hogy felé se nézzenek (nemhogy gondoskodjanak róla), ha már úgyis ronda, ráncos, öreg, beteg.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Mi a véleményetek a tetoválásról?
- Mi a véleményetek a tetoválásokról és a piercingek-ről?Na és a viselőikről?
- Szeretnék egy tetoválást. Erre gondoltam. Mi a véleményetek róla?
- Tetoválás halványításra keresek véleményeket, ötleteket!Házi praktika valakinek?
- Mik a tapasztalatok a szemöldök tetoválásról? Kinek mennyire fájt? Írjátok le a tapasztalatokat!