Kinek mennyi a vízfogyasztása? (tudásbázis)
Na, tesóm elment dolgozni, ketten vagyunk itthon, mindjárt lezárunk mindent bent. Aztán majd meglátjuk, peregnek e a literek. Előbb felhívtuk a vizes hölgyet, azt mondta, ha azt akarjuk hogy bevizsgálják az óránkat, akkor 20ezer ftot kell fizetni. Mindenesetre holnap kérünk részletfizetést.
Én is ezt mondtam: itt a rezsicsökkentés................
12-13 köbmèter egy hónapra 4-en vagyunk. Napi 2x mosok. Kb 4x mosogatok egy nap. Plusz fôzök minden nap.
Tuti valahol folyik.
Kíváncsi vagyok...
Én még magát a fogyasztást nem néztem,de mi addig két hónapra 21-25000ftot fizettünk.Erre jött a "rezsicsökkentés" és 8000!fttal több lett a számlánk...
Az a vicc hogy az utóbbi ibőben nem itthon mosunk és át tértünk a zuhanyozásra...tehát kevesebbnek nem többnek kellene lennie....
Én télicsapnak ismerem. Nekem is furcsa ez a fagycsap, még nem hallottam.
Tanácsolni én is csak azt tudom, hogy meg kell figyelni az órát, hogy forog-e ha nincs vízfogyasztás. Ezen kívül az előző számla/lák állását meg kell nézni. A víz lopását azért kizárnám.
Sajna csak így tudod megállapítani,hogy csőtörés van-e.
Annyit tudok segíteni,ha az van hívd fel a szolgáltatót a csatornadíj miatt.Mert ha csőtörés van,akkor a víz nem a csatornába folyik el,és nekik ezt figyelembe kell venni.Nekünk is csak az átlag vízfogyasztás után kell fizetni.Azért az sem mindegy.
Majd írd meg mi lett!
Az is lehet, hogy rosszul lett leolvasva. Pl. felcserélt két számot és 19 helyett 91-et rögzített.
Abszolute nem mindegy!!
Nekem egyszer fél évre 500.000Ft jött ki. Előtte csinálták a fürdőt, és egy méregdrága csavaron hajszálrepedés volt, ott folyott el a víz. Mi nem vettük észre, de utána két évig gyönyörű volt a fű. :(
Nem tudsz mást tenni, mint kiásod(atod) a cső mentén a földet, lehet nagyon lassan szivárog, ezért nem veszitek észre!
Mi is pont így jártunk.Mikor jöttek leolvasni,akkor derült ki,hogy az átlag 16-17 köbméter helyett 70 fogyott.Nekünk csőtörésünk volt,a fagycsapnál.
Ma jött ki a számla....
Az a baj, hogy amikor itt voltak leolvasni, előtte nem nagyon néztük az állást. :S Akkor kérdezte a hölgy, hogy mennyien lakunk a házban (lehet, hogy neki is soknak tűnt az előző olvasáshoz képest), így nem tudom, hogy pontosan mértek e. De valami gáz van, az 100%. Évekkel ezelőtt 7-en laktunk itt, akkor mindenki minden nap fürdött, nagyapám a kertet locsolta egy órán keresztül, de akkor sem volt ennyi a fogyasztás.
De őszintén: nekem a lopás tűnik a legvalószínűbbnek. Öcsém egyik haverja nem túl jó kinézetű, olyan akik állandóan lopnak, néha átjár ide, a kutya ismeri, este simán vihetik a vizet kintről. Vagy az óra mér többet.
Zárj el mindent, és figyeld az órát, ha forog, akkor valahol elfolyik a víz.
Ha nem, akkor menj be a szolgáltatóhoz és kérdezz rá.
mi az a fagycsap?
Jó lenne az eső víz, ha esne az eső... :S
Tű, az szép... Nem lehet, hogy valahol elfolyik a víz? Úgy jártunk egyszer, hogy a fagycsapnál folyt a víz és észre sem vettük csak a nyár végén.
Locsoláshoz nem lenne jó az esővizet osszegyűteni?
További ajánlott fórumok:
- A hálapénzről - szüléskor kinek, mennyit
- 12. hét utáni terhességmegszakítás hogyan zajlik, kinek mik a tapasztalatai, valamint mennyi időre rá esett újra teherbe?
- Kinek mennyi a vérnyomása?
- 2 főnek hány m3 a havi vízfogyasztása?
- Mit jelent az pontosan, hogy a vízszolgáltató korlátozza a vízfogyasztást?
- A vízfogyasztás fontossága