Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kilátástalan fórum

Kilátástalan (beszélgetés)

1 2
20. Bless the child (válaszként erre: 19. - Lávli*)
2020. jún. 23. 17:48
Nem fogja megfingatni. A feketén dolgozás 2 oldalú. Papíron volt 200 bruttó, de biztos nem annak a nettóját kapta.
19. Lávli* (válaszként erre: 14. - Bless the child)
2020. jún. 23. 17:45
Én is így gondolom. De ha tudta, hogy hitelt szeretnének, ha januárig jó volt a br. 200, akkor nagyon nagy szemét volt, hogy átírta. Én úgy megfingatnám, csak lesne.
18. globus (válaszként erre: 16. - Bless the child)
2020. jún. 23. 17:28

Ez oké, vagyis hát nem oké, de rájöttem.

Viszont azt is írta FI, hogy januárban nem írt alá semmit a férje, ezek szerint tavaly áprilisban igen? Mégis kell lennie valamilyen sajtpapírnak.

2020. jún. 23. 17:22
Amúgy meg, aki maszeknál dolgozik, jó ha van ügyfélkapuja. Ott minden hónapban le tudja ellenőrizni, hogy simlis-e a főnök. Sokan koppantak már.
16. Bless the child (válaszként erre: 15. - Globus)
2020. jún. 23. 17:17
Nem volt bérpapír sose. Sejtem a lényeget. Feketén dolgozott x ideje, majd felvette hivatalosan, vszínű munkaügyön keresztül a támogatás miatt. A fizut ugyanúgy kapta, mint előtte-zsebbe.
15. globus (válaszként erre: 12. - Lávli*)
2020. jún. 23. 17:14

Kicsit visszabogarásztam, nem találtam meg, decemberig volt bérlap, láthatóan magasabb összegről?

Bankban csak tapogatózhattak, általános információval, és látatlanban elfogadták a feltételeket, de nem biztos, hogy már akkor úgy is volt.

14. Bless the child (válaszként erre: 12. - Lávli*)
2020. jún. 23. 17:12
Ezeken a helyeken nincs papír. Gondolom, nem a bejelentett bérét kapta, hanem zsebbe, feketén.
13. Rebus01 (válaszként erre: 12. - Lávli*)
2020. jún. 23. 17:10

Ezekről szoktak aláíratni papírt.

Ezt így nem lehet, nem jogszerű.

Ezért ügyvéd, és ha rábólint bíróság.

Bár jó ha tudja, ha buknak, minden költség őket terheli, a munkáltató meg csak nevetni fog.

Ilyenkor lenne jó, ha benne lennének a DAS rendszerében, mert ők minden követ megmozgatva helyretennék az ilyen sunyi vállalkozókat.

12. Lávli* (válaszként erre: 11. - Rebus01)
2020. jún. 23. 17:05
Szerintem csak papíron volt csökkentett bér, annyival jelentette be. Hogy vette volna észre, ha papírt se kapott?
2020. jún. 23. 17:03

Elég szomorú ez a helyzet.

Igaz, a sztoriból csak az vehető ki, hogy a férjed dolgozik/dolgozott.

Te 14 éve otthon vagy?

A hitelhez elég, ha csak az egyik fél rendelkezik a feltételekkel.

A csökkentett bér sem hiszem 3 hónapig nem tűnt fel.

Ha a leírtak a valóságot tükrözik, érdemes első körben egy ügyvéddel beszélni, aki megmondja, van e esélyetek a munkaügyi bíróságon.

Szedjetek össze minden papírt.

Addig pedig segély, önkormányzatnál segítséget kérni.

Illetve én megkockáztatnám a meglévő szülőket, hátha segítenének, hogy ne kerüljetek utcára.

Én már csak a gyerekek miatt is tepernék, hisz ha olyan helyzetbe kerültök, kiemelhetik őket a családból.

Kitartást és sok sikert!

10. Lávli* (válaszként erre: 7. - Napsugár8)
2020. jún. 23. 16:39

Lehet dolgozni másnál is, miközben fut a per, nem áll meg az élet addig sem. Olyan férje van, aki megtalálja a munkát.

És ha egyszer a papírok a valóságot fogják tükrözni, akkor felvehető lesz a hitel, lesz saját házuk.

Szerintem.

9. shanta1 (válaszként erre: 1. - Dalma és Fanni)
2020. jún. 23. 16:39
Polgármester! Elvégre "csaladbarat" kormány van.
8. shanta1 (válaszként erre: 7. - Napsugár8)
2020. jún. 23. 16:35

Már kirúgták. Szerintem igenis kell a bíróság, azért van. Ráadásul a munkáltató is arra számít, úgysem merik meglépni.

Persze lassú, a fórum indítónak addig is kell valahol lakni.

7. Napsugár8 (válaszként erre: 4. - Lávli*)
2020. jún. 23. 16:14
Első nekifutásban én is a Munkaügyi Bíróságot mondtam, de az is hónapok, és közben a főnöke bőven talál(hat) okot arra, hogy felmondjon a férjének. Akkor még ez a bevételük sem lesz, a család lakás, és havi dix nélkül totál reménytelen helyzetben lenne. Nagyon meggondolandó a pereskedés indítása.
6. Napsugár8 (válaszként erre: 3. - Számpán)
2020. jún. 23. 16:12
Ez jó ötlet, és ismét csak beszélni a polgármesterrel, ha tud valamit, segítsen, nem lehet, hogy fedél nélkül maradjatok. Lakni valahol kell!
5. Lávli* (válaszként erre: 4. - Lávli*)
2020. jún. 23. 15:18
*férjedet
4. Lávli* (válaszként erre: 1. - Dalma és Fanni)
2020. jún. 23. 15:17

Ne hagyd veszni az álmodat!

Ha nem tájékoztatta a fejedet januártól, nem kapott átsoroló/áthelyező papírt, nem írt alá semmit, akkor munkaügyi bíróság!

Sejtem, hogy macera, de nem is biztos, hogy az! És szinte senki nem lépi meg, azért tesznek ezek a pondrók azt, amit akarnak.

2020. jún. 23. 15:08
Leírni a közösségi oldalon a történetedet, hátha pont egy ismerősöd ismerőse tud nektek lakhatást biztosítani, mert mondjuk van egy kihasználatlan lakása
2020. jún. 23. 15:06

Szia.

Sajnálom a hekyzeteteket, nagyon tanácsolni sem tudok, esetleg mindenféle segélyt ami csak létezik megpróbálni,polginál futni még pár kört, hátha még is.Aztán ha az sem, nem tudom milyen a másik részről a szülők, de inkább megalázkodom és segítséget kérek tőle, minthogy utcára kerüljek a gyerekeimmel. Kitartást nektek

2020. jún. 23. 13:44
Sziasztok! A férjemet teljesen kihasználta és megalázta a főnöke. Tavaj Áprilisban felvette Őt hivatalosan dolgozni, közel kétszázezer havi bruttóval bejelentve. Nagyon is örültünk neki, hogy végre lakást tudunk vásárolni, persze hitelre, minden kedvezményt és lehetőséget kihasználva, mivel 13éve albérletről-albérletre jártunk 2 kisgyermekkel. Ki is néztük a nekünk megfelelő, takaros kis egyszerű és olcsó ingatlant. Ez Decemberben történt, mivel tudtuk, hogy az akkori albérletből ki kell költöznünk Márciusban és nehogy kifussunk az időből és utcára kerüljünk. Le is egyeztünk, bankban is voltunk és teljesen rendben is volt minden, csupán csak az 1év bejelentésre kellett várni. Mivel ez idén Áprilisban lett volna meg és Márciusban költöznünk kellett, így kértünk 1-2hónapra a Hollókő-i polgármestertől egy hivatali lakást átmenetileg, amíg a kölcsönnel való herce-hurca lezajlik. Biztató, megnyugtató ígéretet kaptunk és nyugodtan is voltunk. Közben a férjem munkáltatója felé is jeleztük, hogy minden papírra szükségünk lenne, hogy el tudjuk indítani a hitelkérelmet. El jött a Március. Költöznünk kellett. Az a bizonyos polgármester, aki eddig annyira pozitív ígéreteket tett, az most hirtelen úgy csinált, mint aki semmiről sem tudná és tagadta, hogy bármit is ígért volna, így lakást sem kaptunk. Az albérlet tulajdonosa, adott még 1hónapot, hogy találjunk valamilyen megoldást. Nagy nehezen, többszöri felszólítás után, Áprilisban, még is kaptuk a férjem papírjait. Kiderült, hogy Decemberig valójában abban a bérben volt bejelentve amiben hittük, viszont Januárban már egy teljesen más cégbe jelentették át. A közel kétszázezer forintos bejelentését, le csökkentették nyolcvanra és hát órás munkaidőre! Persze erről mit sem tudtunk és semmit sem írt alá a férjem! Hitel képtelenek lettünk és buktuk az álmunkat. Mivel szóvá mertük tenni, így Április közepén ki is rúgta a férjemet, úgy hogy még a bent maradt fizetését sem adta ide a mai napig. Hajléktalanok lettünk, mivel sem pénzünk, sem hitelünk, sem albérletünk nem lett. Kaptunk egy lehetőséget egy másik polgármestertől, aki kiadott egy ingatlant e hó végéig és azt is mondta, akkor hogy ha ezt rendezzük, kapunk egy másik albérletet. A férjem el is ment egy helybéli férfinek dolgozni és persze vesztünkre. Ez az úri ember sem fizette ki és a mai napig tartozik, közel háromszázötvenezer forinttal. Persze az is a vesztünk mellett szól, hogy itt még bejelentve sem volt és nagy a családi háttere. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a nagy cég beperelve, a helybélivel szemben pedig tehetetlenek vagyunk, a félretett pénzünket feléltük, elsejével költöznünk kell, lakás nincs, hitelt nem kapunk. Hozzáteszem, mindíg is becsülettel dolgozott a férjem! Nem iszik alkoholt, nem drogozik, semmilyen káros szenvedélye nincs és nem is volt! Egy elismert szakember és a két kézi munkályával tartott el minket! Még akkor is amikor leesett tavaj egy 4méteres falról és gerinc sérülése lett, Ő akkor sem hempergett az ágyon és sajnáltatta magát, hanem 4nap után ment és dolgozott, hogy meg legyen a kis kuckónk! Mindíg is szépen tartott minket és semmiben nem szenvedtünk hiányt. Soha nem kellett segélyekért, vagy hasonlókért könyörögnünk! Most teljesen kilátástalan a helyzetünk, nem tudjuk mi tévők legyünk! Mi nem számíthatunk szülői segítségre vagy hasonlóra, mivel egyik oldalról sajnos már meghaltak, a másik oldalról pedig inkább nem is részletezném. A férjem elkeseredésében öngyilkos akart lenni a múlthéten! Félünk, rettegünk, hogy mi fog velünk történni! Mivel úgy néz ki, hogy itt sem tudjuk kifizetni az albérletet, így marad az utca? Mit lehet ilyenkor tenni? 14 év házasság, két gyönyörű gyermek. Ezt mind elbukjuk, mert becsületesen éltünk? Még is bolondulunk ha ez így lesz! Valaki tud valami ötletet?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook