Kézi ruhagőzölő vasaló helyett. Tapasztalatok? (beszélgetés)
Az üzletekben használnak ilyet. A rommá gyurt árut nem vasalgatjak deszkan.
De hogy melyik jó, sajnos nem tudom.
Hát sehogy. Pont tegnap próbáltam, az anyósom kölcsönadta az övét.
Hozzá kell nyomni a ruhához a gőzölőt úgy ér valamit.
De szerintem a selyem vagy szatén anyagú ruhákhoz tökéletes, a többihez nem. :D
Gondolkodtam én is hogy veszek, de nem. Nekem nem jött be.
Igen, még ezen gondolkodtam pont, hogy ugye a vasalásnál az vasaló súlya is nagyon fontos. Egy 1,5 kg-os vasalóval nem lehet szépen vasalni. Legalább 2,5-3 kg a megfelelő súly, mert akkor lehet úgy kivasalni a gyűrődéseket, hogy ne kelljen a teljes testsúlyunkat bevetni.
A kézigőzölőnél viszont nincs súly, akkor vajon, hogy lesz sima?
:DDD
Ha teszel bele vizet, akkor jó ám!:DDDD
A lényeg a vasalásnál és a gőzölésnél is:
Kivasaljuk a ruhát, majd amikor kihűl, akkor hajtogatjuk össze, mert egyébként gyűrött lesz.
Én még azon gondolkodtam, hogy a vállfa nyoma mennyire marad meg a ruhán?
Na, kíváncsi lennék rá, hogy mit mond az aki használ ilyet...
Én is nézegetem ezt a ún. függőleges vasalót, és fogok is venni, ha már sikerült meggyőznöm magam.
Azért jó lenne, ha boltokba kitennének egy ilyen hogy az ember kipróbálhassa nem?
Egyébként a gőz valóban simít. Én is azt szoktam csinálni, hogy mosva vasalva elteszem a kabátokat a szekrénybe, de amikor vesszük fel esetleg gyűrött, így beteszem a fürdőbe, amikor tusolunk. Szépen kisimul.
Ja, és van egy ismerősöm, aki inget sem vasal, hanem egyszerűen felveszi indulás előtt fél órával és mire indul kisimul rajta a saját testének hőmérsékletétől és a kipárolgása miatt.
Neki így megfelel, bár én látom, hogy nem vasalt ing;)
Na, azt én is visszavittem;)
Sokáig tartott a takarítás, nehéz volt és nem láttam tisztának az eredményt pedig csak egy fél szobát csináltam meg vele. Annyi időbe telt, amíg egyébként az egész lakás felporszívózása, felmosása;)
A hajvasalómat amikor rendeltem, na gondoltam ennyi pénzért megint egy fos, nem dőlök be. Aztán mégis megrendeltem, bízva a kommentekben. És milyen jól tettem. Imádom használni. :)
De pl manikűrkêszlettel faragtam már rá. Gyakorlatilag neves körmöscuccostól. Jobbat vártam.
Hát igen.
Elméletben műkszik, de annyi szart vettem már :D
Nincs ilyen cuccom, de elméletben működhet.
Nagyim igaz mindent vasalt, de a másnapi ruháját mindig felakasztva berakta a fürdőbe előző este a fürdések előtt, mert hogy a gőztől eltűnnek a hajtásnyomok, szebb lesz az esése. Az öregek meg nem voltak h.lyék.
Én is ezt akarom megvenni. Úgy olvastam szuper! :)
Sőt láttam is videót a Marton Bettinánál.
Philips Steam & Go például.
Aki vett ilyesmit, mik a tapasztalatok? Nem szoktam vasalni, de elméletben ennek a működése tetszik. Csak lóg a gúnya a vállfán, megfújkálnám, és kész. :)
De mi a valóság? Nem szeretnék még egy bóvlit a házban, ha nem muszáj. :)
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Önellátó gazdálkodás nyugdíj helyett?
- Életmódváltásnak csúfolt buta diéták, önsanyargatások helyett miért nem lehet normálisan kajálni és sportolni?
- Bálázs helyett Vacsora csata
- Arcradír, hajvasaló mehet kézipoggyászba?