Kezdő csivava gazdi vagyok, mikre figyeljek? (beszélgetés)
Nagyon sajnálom!
De kérlek, ne add fel!
Szüksége van az erődre és a kitartásodra.
Most meg van zavarodva, kifáradva, testileg, lelkileg az út miatt.
Reméljük, ha kipiheni magát, helyre jön.
Kitartás, neki csak Te vagy!
Ma nagyon sokat alszik. Szomorú, hiába próbálunk vele játszai, nem nagyon akar. Pihe könnyü, amit múlt héten felszedett, az le is ment róla, ha nem több:(
Nagyon sajnálom, nem birom ezt a stresszt, nem tudok enni, normálisan aludni, munkában majd el alszom, és közben itthon jár az agyam, hogy mi van a kicsivel. Délelőttönként párom van vele, még én melóban vagyok, állandóan hívogatom. Nem tudom mikor bőgtem utoljára ennyit, mint az elmúlt 2 hétben.
Semmit nem kívánok most jobban, mint hogy megerősödjön, és egészségesen, boldogan éljen velunk sokáig.
Komáromból csak át kell jönni a hídon és ott biztosan van állatorvosi ügyelet.
De remélem erre soha nem lesz szükség.
Jobbulást a picikének, neked meg kitartást!
Írj, hogy tudjunk rólatok!
Nem Pesten lakunk,hanem Szlovákiában,Komáromban! Itt sajnos nincs olyan, hogy éjjeli ügyelet, legalábbis az állatorvosoknál nincs! Az orvos mondta, hogy mivel ilyen pici, ezért esik le a cukra, meg olvastam ezt a neten is a csivavákròl. Nem pisil maga alá, meg semmi, csak nagyon elgyengül, tántorog, nehezen áll a lábain, és remeg.
Tudom,hogy nem volt jò ötlet vinni, de nem tudtam màst csinàlni sajnos.
Ma nagyon sokat ivott,megeettem pépesített Royal Caninnal, ezt hányta ki délután,egyből miután evett.
Most meg kb. 1 òrája nekiállt rágcsálni a tápot, és teljesen hyperaktív, játszik, futkos a lakásban. Nem értem ezeket a hirtelen változásokat.
Mit hányt? Milyen színű volt, milyen állagú, milyen szaga volt? Ezeket megfigyelted?
Hasnyálmirigy vizsgálatot csináltak neki már? Azt vérből nézik. Vérvétele volt már?
Én úgy tudom, hogy ha valakinek magas a cukra, akkor iszik sokat.
Akkor viszont a szőlőcukor kifejezetten ártalmas.
De szerintem itt nagyon kevés az állatorvos, engem is beleértve, ezért inkább vidd az ügyeletre,
Itthon vagytok már?
Ez az út - egy pár hetes beteg kiskutyával - nem volt egy szerencsés ötlet!...ne haragudj
Ha itthon vagytok, akkor van ügyelet, nézesd meg, mert az is lehet, hogy nem leesett, hanem felment a cukra...ideg alapon.
Szegeny :(
Mitol lehet ez a vercukorszint ingadozas...
Ha nem tudjatok dokihoz vinni, csinald azt mint egy kisgyereknel: ne adj neki enni ha hany, uruljon ki a gyomra, viszont idonkent, kortyonkent itasd cukros vizzel (szolocukros meg jobb, az gyorsan felszivodik)
Szurkolunk!!!
Szegenyke :(
A forum elejen epp irtam, hogy a szaporitotol vett csivavanal nagyon gyakori az epilepszia :(
Borzaszto, az emberek mit meg nem tesznek a penzert :(
Viszont orulok, hogy a masik kutyus jol van :)
En az elmult 3 evben vesztettem el 3 kutyam, 16, 15, es 13 evesek voltak :(
Köszönöm. Nagyon rossz ezt olvasni, mivel ma reggel is volt egy rohama a picinek, megint a vércukor-szint leesés. A tiéddel is ezt volt a baj? Adtam neki CaloPet pasztát, meg szölöcukros vizet, azóta jobban van. Nagyon félek:(
A tiéd is néha evett maga? Hol vetted? Hány kg/dkg volt? Nagyon sajnálom a kutyuskádat:(
Jajjj... :(
Velem is pont ugyan ez volt,csak nálunk tragédiával végződött az egész :'(
Még 2006ban vettem egy csivavát,mint kiderült később szaporítótól. Mikor hoztuk el a kiskutyát, a csávó elég furcsán is viselkedett,mikor elmentünk, és elhagytuk a házat, azt mondta hogy a "kiskutyára kapugarancia van".
Egy kicsit pislogtam ezen mondatán,de nem nagyon foglalkoztam vele mert teljesen elvarázsolt a kis kutya.
Viszont pár nap mulva jöttek a gondok, ugyan úgy viselkedett mint a te kiskutyád, egyszer játszott, jókedvű volt, máskor nem evett,hányt, remegett és aludt egész nap. Majd egyre súlyosabb tünetei lettek, éjjel- nappal hurcolásztuk orvoshoz,injekciózni, infúzióra kötni. Majd epilepsziás rohamok is rötek rá. 4hét után, egyik reggel is volt egy rohama,siettünk a dokihoz, de már annyira rosszul volt, hogy nem lehetett megmenteni, leállt a légzése, majd a kicsi szíve is leállt, ott halt meg a kezeim között :'(
Életem legborzasztóbb napja volt,még most is elkapott a sírás :'(
Ezután lett egy másik kis csivavám. De őt már egy nagyon jó helyről hoztuk el. Igaz 170ezert fizettem érte, DE megérte mivel most 5 éves és egyszer ha voltunk a dokinál betegség miatt, amúgy kicsattan az egészségtől. ;)
Szívből kívánom, hogy veletek minden oké legyen!!!!!!
Örülök, hogy jelentkeztél!:) Hány hete van nálatok a kutyus? Elfelejtettem kérdezni, fiú vagy lány?
Nézd ezt meg! Már ugyan elkezdődött, meg a tied még picike is hozzá, de érdemes lenne megkérdezni, hogy indul-e még és ha igen, akkor mikor!
Mondta hogy jobb lenne otthon maradni, de a ez mégse sikerülne, akkor nagyon vigyázzak rá, mert jön egy hideg front is.
Már úton vagyunk hazafelé kb. 2 órája, lassan elhagyjuk Münchent, a kutyus alszik a kuckójában, itt ülök vele a hátsó ülésen:)
Egyelöre minden ok (lekopogtam:))
Reméljük semmi baja nem lesz!
Azért nagy bátorság volt ekkora útra elindulni vele.
Az állatorvosnak mi volt a véleménye?
Itt vagyunk Németországban. Nagyon jól viselte az utat. 800 kmt szinte végig aludta. Se nyavajgás, se semmi. Játszott, majdnem, mint otthon. Nagyon örültem. Viszont megint nem hajlandó megint, csak fecskendövel tudom etetni, itatni. Délelött beugrottunk a városba, elötte nem sokkal megetettem, az autóban mindent kihányt pedig csak kb. 10 km-t mentünk össze-vissza:( Ahogy visszaértünk, aludt 5 órát, aztán ahogy felébredt, ismét játszott sokat. Most megint megetettem, megint alszik.
Már elöre félek a holnapi hazaúttól:(((
Ez a Te érdemed!!!:):):)
Nagyon jó kis gazdi vagy! Gratulálok!:)
...és természetesen nagyon örülök!:)
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- 90 naposban kezdő vagyok és egyedül vagyok. Jön velem valaki?
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Valószínűleg 3 hetes terhes vagyok:) Mire figyeljek oda nagyon, hogy biztosan megmaradjon?
- Kezdő cicásként mire figyeljek?
- Egész libát hogy lehet a legfinomabban megsütni? Nagyon kezdő vagyok és félek hogy kiszárítom! Mire figyeljek?