Ketogén diétázók (beszélgetés)
Szuper jól haladsz! 🙂
Én ma egész nap ennék... Pedig nem is vagyok éhes. De szenvedek! 😂
Pedig fizikailag végre okés vagyok. Úgyhogy letakarítottam a szobabringám, kezdődhet a száguldás! 🚴😀
Addig matekoztam meg eldontottem hogy nekem 20g Ch betartasa nem fog menni,igy a csalodasok elkerulese vegett 33g cht allitottam be,de ha 40lesz az se gaz,megprobalom igy mukodik e nalam a modszer ha nem akkor majd szigoritok.
Mai.Kaloria:1610 ch 44 feherje 85 zsir 117
Nem, azokból keveset eszek.
Főleg levelet meg zöld zöldségeket eszek.
Hogy erted hogy zoldsegeket nem szamolod?
Paradicsomot,paprikat sem?
67et irtam be heti 0,4kg fogyassal ezt kb juniusra ernem el,napi 1910 kaloriabevitelell.
Sportolas egyenlore tabu,majd tavaszra ha melegszik a az ido,most tulelesre gyurok:)
ha kevesled lehet 10% a szénhidrát, vagy beírod, hogy 5 és nem baj ha kicsit túlléped, én pl a zöldségeket nem is számolom, igaz hogy a megengedett ch alatt maradok mindig, de összességében valószínűleg több.
Ketó kalkulátorban számoltad ki a napi kcal mennyiségedet? Ha ott kiszámolod akkor a heti fogyás célt tudod addig állogatni, amíg nagyjából kiadja ezt az értéket a Bázis. Nekem pl 1465 kcal-t számolt ki a kalkulátor, a Bázisban ez heti 0,5 kg fogyást jelent.
Vagy beállítasz a célodtól független fix kalóriakeretet, de azt nem a cél beállításánál kell, hanem a főoldalon.
Én megtervezem előre a napjaimat, maximum korrigálni kell rajta kicsit.
Lanyok ti mennyire alitotatok be a makrokat en 75/20/5 kicsit keveslem a szenhidratot.
Ti elore beirjatok az egesz napot es az alapjan esztek vagy mindig azt irjatok be amit megetetek?Bocs a sok kerdesert de most nagyon belendultem,annyira nem tunik neheznek a szamolas azt hittem nehezebb.
Ugy gondoltam 70kg -mal elegedett lennek,az alomsuly 65lenne de szerintem azt nem tudom elerni.utoljara 15eve voltam annyi.
most azon filozom mennyi celsulyt irjak be.Idokorlat nincs,nincs datumom amire szeretnek annyi lenne jo lenne nyarra mar 70kilosnak lenni..
jan 8an kezdtem ujra 77,6
jan 19 75,9
most kezdek ahhoz a sulyhoz erni amit tavaly leadtam novemberber/decemberben.
Lenne egy kerdesem,a kaloriabazisom ma regisztraltam,eddig csak nezegettem ott a dologkat.
Haa fooldalon ramegyek a receptekre ott egy kereso de barmit beirok es megnyomom a keresest semmit nem csinal,nem keres semmit.Nektek ez a funkcio mukodik?
Egytál ételeket pl. leves úgy szoktam hogy számolok mindent ami belemegy, aztán pl hogy 2 adagnyit főztem. És elosztom 2-vel a hozzávalókat mikor felírom a bázisba. Így nem kell a párolgással, hozzáadott vízzel bajlódni.
Pl egy levesnél akkor mondjuk úgy viszem fel, hogy megeszem az 1 adagban: 1 répát, 1/2 fehérrépát, 1/4 zellert meg 200 g húst.
Nyilván nem grammra pontos, de szerintem annyira nem is kell rágörcsölni a számolgatásra, az emberi szervezet ennyire nem gép.
Javaslom, hogy egyszerűbb ételekkel kezdd, aztán ha rájössz a mibenlétére, akkor a bonyolultabbaknál fel tudod vinni a saját receptedet párolgással.
De érdemes megnézni a felajánlott recepteket is a bázisban, én azt szoktam választani ami azért kb hasonlít az enyémre. Fontos megnézni, hogy a recept felvivője számolt-e az elpárolgással, mert azon sok elcsúszhat.