Késői peteérés? (beszélgetés)
de szuper!gratula a nagyfiúhoz:)
Hát az ovutesztek szerint nálam is ez a helyzet,meglátjuk hogy alakul. :)
Norcy, ne add fel, nincs olyan no, aki nem vetelt el eleteben nehanyszor, legfeljebb nem tud rola.
Hajra, es kapsz egy golyat :)
nekem is nagyon későn volt peteérésem. mensi előtt 1 héttel pozitív lett az ovuteszt, illetve akkor jött a tojásfehérje szerű cucc is ki. (bocsi). aztán meg se jött. mert befészkelte magát a picuri.
doki is megállapította, hogy késői peteérés, ezért az utolsó menstruáció első napját, amit terhesség során mindenhol kérdeznek, 1 héttel eltoltuk. (valójában 19-én volt, de mindig 26-ot kellett mondanom, mert pici lett volna a baba az uh-k szerint) most 11 hónapos nagyfiú.
:( Sajnálom! :(
Viszont tudod, hogy van ovud, átjárhatók a petevezetőid, pároddal is oké minden, tehát ez hormonális dolog. Ha ezt rendbe teszik, akkor esélyed van pikk-pakk teherbe esni és kockázat nélkül kihordani a babát.
Úgy gondolom, hogy azok az oldalak a jók, amik még nem jeleztek PÉ-t.
Nagyon erős teszted van. Már a tegnapelőtti is szép, de a tegnapi nagyon fullos. Úgyhogy abba ne hagyjátok a foglalatoskodást! :)
Nagyon remélem, hogy kitolódik.
Érdemes utánajárni a pajzsmirigy dolognak, mert sokaknál ez az egyetlen gátja a teherbe esésnek, és ezzel vannak összefüggésben a vetélések is.
Drukkolok!!! +++++
Ertem. Erdekes. Te egeszsegugyis vagy, vagy csak erint a tema?
Progik temajaban nekem a Fertility Friend Online nagypn bevalt. Sosem tevedett.
Eperke azóta beszereztem egy rendes nem digis hőmérőt,és kénytelen vagyok felkelni fél 5 5 között hétvégén is./volt olyan hogy elaludtam mérés közbe és kiesett a számból/ :)
Úgyhogy minden úgy csinálok ahogy kell.
Vigyorex én is ebben bízom hogy amúgy sem jött volna meg a jövő héten kivételesen.Majd kiderül.Igen ezt is tudom,hogy pajzsmirigy probléma lesz :(
36,2 alatt nem igazán szabadna lennie, és a 35,8 már túl alacsony.
Valóban amúgy a ciklus.hu ovu behúzására nem lehet adni. Bár, talán egyikre sem. A görbe és teszt, főleg együtt pontosabb képet ad.
Ha össze-vissza, akkor még lehet jó is a luteálisod, mert nem biztos, hogy a nemvártad jövő héten esedékes. Sőt ..., az volna a jó, ha nem.
Az alacsony ébredési hő a pajzsmiriggyel áll összefüggésben.
Igen, minimum 3 gorbe (vagyis: 3 hasonlo gorbe) kellene barmifele kovetkeztetes levonasahoz.
Vigyorex: nezd meg, nagyon koran, 5-fel 6-kor mer. Olyankor siman lehet ilyen alacsony a testho.
Norcy, most néztem vissza, hogy 1 hónapja neked írtam le, hogy hogy kell hőmérőzni. Nem tudom olvastad-e. Mert az akkori körbéden látszott, hogy mérsz hőt hajnali 4-kor, meg reggel 8-kor is, ami nem jó. Mindig úgyan abban az időpontban kell.
Illetve a hagyományos hőmérő a legjobb, nekem a digitális nem mért olyan jól, néha kiugró értékeket mutatott, ami megszünt miután rendes hőmérővel mértem.
Így van. Mondjuk szép képet ad a görbe, és jól látszik, hogy nem volt még ovu. Ha a teszt nem hazudik, akkor most következik.
Csak engem az zavar, hogy nagyon alacsony a hő. Ezért érdekel, hogy hol mér ...
Ha mostantol min. 3 napig fenn marad a reggeli jomersekleted, akkor 18-an volt peteeresed. Ha nem, az is elkepzelheto, hogy nem volt (bar az ovu teszt szerint most kene).
A peteeres barmennyit keshet, nagyon sok tenyezo befolyasolhatja; a menstruacio MINDIG a peteeres utan 12-16 nappal kezdodik, ahogy Vigyorex irja. Ha hamarabb, az gaz, lehet, hogy tul alacsony a progeszteronszinted, ha ismetlodik a dolog, nezesd meg magad orvossal. A kesei peteeressel viszont felesleges hozza menni, barkinel elofordulhat, normalis dolog.
A görbe szerint még nem hiszem, hogy megvolt az ovu, illetve talán tegnap, de azt majd csak holnap derül ki.
Mindig úgyan abban az órában méred a hőd?
Egyébként, persze, hogy lehet ilyen későn a péd! Nekem múlt hónapban csak a 23. napon volt, lett is 37 napos ciklusom....Előtte hónapban, meg a 15 napon volt.
Idáig ez normális, mármint a görbe képe. Éppen az a jó, ha "egyenes", ahogy Te fogalmaztál. Elvileg 24-36 órára a pozi ovu tesztre van ovuláció, de ha jövő hétre nem várod, akkor nagyon rövid a luteálios fázisod, tehát előbb megjön, mintsem be tudna ágyazódni a megtermékenyített petesejt.
Ami még feltűnt, hogy nagyon alacsony a hőd. Kérdésem, hogy hol mérsz?
További ajánlott fórumok:
- Most fogom elkezdeni a Clostilbegyt. Mikor lesz rendes peteérésm tőle?
- Mi a véleményetek, távkapcsolat esetén mennyi az esélye a teherbesésnek, ha a pár csak havonta egyszer a peteérés idején tud együtt lenni?
- Ha 13.napon volt pozitív ovuteszt, és 15. naptól fent van a hő, ilyenkor szinte biztos, hogy van peteérés?
- Mikor érdemes terhességi tesztet végeznem egy lehetséges késői peteérésnél?
- Késői peteérés utáni beágyazódás?
- Késői peteérés, ovu teszt