Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kérhetek olyat hogy a kiírt időpont előtt indítsák meg a szülést? fórum

Kérhetek olyat hogy a kiírt időpont előtt indítsák meg a szülést? (tudásbázis)

1 2 3
50. bnedora (válaszként erre: 49. - Szabina1984)
2012. dec. 30. 18:58
Ha igent v. nemet várt, akkor elég lett volna egy szavazás is.
49. szabina1984 (válaszként erre: 46. - EsztyMorgan)
2012. dec. 30. 18:57
Bocsi, de én sem most pottyantam a holdról..2 gyermekem van, mindkettőt nyáron a kánikulában szültem..pocakban a 3ik baba és szeretném minél tovább kihúzni, pedig már harmadik császár lesz..de annyira útálom, hogy rosszindulatúak vagyunk és ismeretlenül lehurrogjuk egymást. Csak egy kérdést tett fel, semmi mást...miért kell kioktatni??? És természetes most engem is,csak mert valamit szóltam...:-(
2012. dec. 30. 18:56

Vigyázz ezzel szerintem. Nem tudom hogyan indítják meg a szülést,de gyanítom,hogy oxitocinnal.

Nekem időben elfolyt a vizem,de a fájások nem és nem indultak meg. Bekötötték az oxit,amire annyira érzékenyen reagálta,hogy azonnal brutál fájásaim lettek. Mindegyik után zuhant a babám szívhangja,mert olyan erővel préselte össze a méhem. Kis idő múltán pedig elkezdett leválni a placenta is, iszonyat vérzéssel kísérve. Sürgősségi (mondhatnám életmentő) császárunk volt,amivel mindkettőnk életét menteni kellett.

Szóval szerintem várd meg míg a természet teszi a dolgát.!!!

2012. dec. 30. 18:55

Hát, ez kórház és orvos függő. Én 10 nappal hordtam túl, a kiírt dátumtól kezdve minden nap fel kellett járnom a kórházba ctg-re, 2 naponta flowmetria is volt. Nem indították. Ha 10. napon sem indult volna, akkor 4 napot kaptam volna még. Pedig a túlhordás is veszélyes, mint ahogy nálunk is volt, mégsem indították. Így ok nélkül tuti hogy nem fogják indítani, hacsak nincs egy jó vastag borítékod, meg egy olyan dokid, akinek ez a fontos...

Tény, hogy nem vagyunk a fény gyermekei, én is rimánkodtam,hogy indítsák, 1 hét túlhordás után, de a kiírt dátumot azért meg lehet várni...

46. EsztyMorgan (válaszként erre: 41. - Szabina1984)
2012. dec. 30. 18:54
De ilyet nem kérdezek! Már bocsi... én nyáron, negyven fokban voltam a terhességem végén, ventillátor mellett aludtam, feküdtem, a hőségtől meg a terhességtől dagadt a bokám, úgy nézett ki, mint egy elefánt, mégse agyaltam azon, hogy bemegyek a Margit kórházba, a pultra csapok és megindítatom a szülést, mert már nem bírom, pedig HŐSÉG volt, a szempillám is izzadt!
45. knana
2012. dec. 30. 18:51

Abban van igazság,h.lehet el is van számolva.Nekem is azt mondták,h.2 héttel jöhet előbb és később is.

Az természetes.

Nekem pl.nem a menstruációból lett számolva,CSAK a méretekből,mert....mindegy meg van az oka.Szóval nekem nincs elszámolva,mégsem indítják még.

44. d71ef05a8e (válaszként erre: 41. - Szabina1984)
2012. dec. 30. 18:51

Senki nem szereti, ha kioktatják, és könnyen lehet, hogy a fórumindító nem is abba a csoportba tartozik, akinek szüksége lenne rá, lehet az indoka pl. egy külföldön dolgozó férj, aki csak most van itt, utána sokáig nem lesz, és jelen szeretne lenni enél a pillanatnál, vagy akármi más, ezt már sosem fogjuk megtudni, mert nem kell megindokolnia nekünk a kérését.

De azért amilyen fórumok indulnak, csak nézz körül, az sem ördögtől való ötlet, ha sokan azt gondolták, nem árt elmondani, miért NEM jó, ha korán indítják be a szülést orvosi indok nélkül.

Hallottam én már évek óta "babára vágyó", lombik programban résztvevő nőről, aki csak bizonyos horoszkóp jegyben születendő babát akart, stb. Nem lepődünk meg semmin. De rosszindulatot nem hiszem, hogy ki lehetett olvasni a váalszokból.

43. kisj (válaszként erre: 28. - Wanda8)
2012. dec. 30. 18:50
mi a gond, mesélj
42. 09a7bccb26 (válaszként erre: 41. - Szabina1984)
2012. dec. 30. 18:46
Írták, hogy kérheti - miért ne kérhetné, demokcária van :D -, csak nem csinálják meg komoly indok nélkül.
2012. dec. 30. 18:45
Szerintem ő csak egy választ várt, nem pedig, hogy az emberek kioktassák. Minden bizonnyal ő sem egy koraszülött babára pályázik és nem hiszem, hogy meg kellett volna indokolnia a kérdését..
40. knana (válaszként erre: 5. - 6b08b99072)

Sziasztok!

Sokaknak az sem indítja be,mármint a szeretkezés.

Nekünk sem indult be most sem,és a Fiamnál sem.

Én még a MELEG vizet hallottam.De a nagyon meleget.Azt nem mertem próbálni.

Meg azt olvastam ha zárt a méhszáj,a szeretkezés sem indítja be.

Ja és még a füles ugrálós labdán a rugózgatást.Nekem az sem vált be a Fiamnál.

Most mi már +4 nap túlhordásnál tartunk.Dec.26-ra voltam ki írva.3.Baba.Két naponta járunk már NST-re,meg nézik a magzatvizet.

Azt mondták +1 hétnél fektetnek be és 10.napon indítják.

A kicsi Fiammal is így volt.

Az első viszont úgy született meg,h.végig táncoltam egy éjszakát.Sógorom lagzija volt.Fél 4-kor még haza vezettem,fél 6-kor már a szülészeten voltunk :) Szóval a tánc is jó,de ropni kell ezerrel :D :D :D

100 szónak is egy a vége,ha nincs semmi probléma nem indítják be!!!!

39. bnedora (válaszként erre: 24. - Szabina1984)
Ne haragudj, de ne csodálkozz, ha ilyen kérdést tesznek fel, és ha már fel is tették, akkor komolyan meg is fordulhat az ember fejében.
38. EsztyMorgan (válaszként erre: 29. - 6b08b99072)

Milyen igaz az utolsó mondatod :))

"mert aztán biz' Isten minden felfordul majd a világodban."

megkerdezhetem miert szeretned kerni?
36. 342402de6d (válaszként erre: 35. - 09a7bccb26)
2012. dec. 30. 18:44
like
35. 09a7bccb26 (válaszként erre: 28. - Wanda8)
2012. dec. 30. 18:43
Szerintem nem érkeztek olyan válaszok, hogy emiatt kifakadj... Azt írod, nem vagy kényes, nem ezért indíttattnád be a szülést 2 héttel előtte. Orvosilag indokolt akkor? Mert akkor gondolom, nem kérdés, hogy megcsinálják, hiszen egészségügyi oka van. De ha nem ez a helyzet, akkor tényleg MINEK? Az az idő, amit a baba a hasadban tölt okkal annyi, amennyi. Mégis miért kell ebbe beleszólni, ha amúgy minden oké? Szerintem ezt nem értik többen... És tök nyilvánvaló, hogy ok nélkül nem fogják beindítani, én sem tenném. Akkor mi a probléma?
34. mmacus

Inkább próbálj addig jókat aludni, úgyis vár rád jópár álmatlan éjszaka.

Komolyra fordítva: ha indokolt kérés nélkül, sőt kérdezés nélkül azonnal megindítják. Ha nem, akkor hiába kéred, ezt a felelősséget nemigen vállalja fel egy orvos sem.

33. EsztyMorgan (válaszként erre: 24. - Szabina1984)
Nem hiszem, hogy itt bárki bunkón osztotta volna meg a véleményét.
32. kisj (válaszként erre: 23. - Wanda8)
2012. dec. 30. 18:42
Indokot nem hallottunk, csak ok nélküli türelmetlenséget.
31. d71ef05a8e (válaszként erre: 24. - Szabina1984)
2012. dec. 30. 18:41
Megkérdezhetem, hogy mi lenne elvárható, korrekt válasz erre a kérdésre a nem annyira okos, de válaszolni normálisan tudó emberektől? De tényleg..... aki tapasztalt fórumozó nem várhatja komolyan, hogy egyszavas nem-ekkel teljesn ki egy fórum, azért szerintem éppen a normális válaszadáshoz tartozik a válasz indoklása...
30. vikucka (válaszként erre: 23. - Wanda8)
Lehet előbb el kellett volna gondolkoznod...

Csak nem az "év első babája" címre pályáztok? :))

Viccet félretéve, szerintem várd ki a január közepét. A babának jobb lesz, fejlettebben jön majd a világra, neked pedig lesz még két heted hogy lélekben felkészülj a jöttére, mert aztán biz' Isten minden felfordul majd a világodban (már ha ő lesz az első baba).

28. wanda8 (válaszként erre: 25. - D71ef05a8e)
2012. dec. 30. 18:40

Nem azért jutott eszembe,mert kényes vagyok vagy nem bírnám a terhességet!!

De igazatok van,nem szabad itt ilyen kérdést feltenni,mert csak a rosszat feltételezik a másikról!!!

2012. dec. 30. 18:40

Kizártnak tartom,h. 2 héttel korábban...pár nappal esetleg, de ha nincs orvosi indok, nem fogsz ilyen orvost találni. Főleg azért nem, mert egy kis tévedéssel akár koraszülött is lehet a baba aminek következtében számos probléma vetődhet fel. A szülésindításnak számos hátulütője lehet.

Amerikában már büntetőjogi kategória (?lesz?) az orvosi hibából bekövetkezett koraszülés. (idő előtt megindított és terminus tévedés miatt koraszülött és esetleg emiatt sérült baba)

2012. dec. 30. 18:38
Ajjaj...már a babád élete első "döntésébe" is beleszólnál...??? Tudja ő mikor kell kibújnia nyugi....amíg jó neki odabent addig hagyd!

Normális orvosnál NEM. Ha orvosilag indokolt, akkor pedig nem kell kérned, mert erről az orvos dönt.

Nem tudom, milyen okod lehetne ilyen kérésre, de mindenkinek nehéz a vége, ki kell bírni. Nem véltelen, hogy egy szülés akkor indul meg, amikor, általában szorosan összefügg ez a baba tüdejéek érettségével. Előfordul, hogy olyan helyzet merül fel, amikor az orvos mérlegelés után úgy dönt, hogy a szülés megindítása kisebb kockázatot jelent a babára és anyára nézve, mint a végighordás, de ezek gyakran életmentő esetek.

24. szabina1984 (válaszként erre: 23. - Wanda8)
Itt sajnos nem érdemes kérdezni, erre már én is rájöttem...sajnos rengeteg okos ember van, akik normálisan válaszolni nem tudnak..
23. wanda8
2012. dec. 30. 18:36
már bánom,hogy egyáltalán megkérdeztem...
2012. dec. 30. 18:35
Szilveszterkor akarsz szülni? Vigyázz ezzel, állítólag, amit akkor csinálsz, az lesz egész évben... :S :DD
21. EsztyMorgan (válaszként erre: 18. - Wanda8)
2012. dec. 30. 18:35
Hova sietsz? Hamar eltelik... okkal van még bent, és addig van a legnagyobb biztonságban amíg a pocakban van.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook