Keresek pcos kismamákat vagy olyanokat akik csak pcos-ak (beszélgetés)
Sziasztok!
Ne csüggedj, csak ezt tudom mondani. Az én petefészkeim is PCOS-ak. Két nagy lányom már van 10 és 14 évesek. Évekig próbálkoztunk a harmadik babával. Terhes lettem közel három éve, de sajnos azt a babát 11 hetesen elvetéltem. Utánna már annyira akartuk a kicsit, hogy elmentem minden féle vizsgálatra. Hormon, uh stb. Kiderült a PCO ezért a dokim clostit adott. 4 sikertelen hónap után kiegészítette a kezelést merional szurival is. Most 37 hetes kismama vagyok. Június 28-ra vagyok kiírva. Ezt azért írtam le, hogy egy kis reményt és bizakodást öntsek minden PCOS nőbe, van remény. Kívánom mindenkinek, hogy minél előbb boldog kismama lehessen.
Szia!
Olvastad már ezzel kapcsolatban a www.hipofizis.hu weboldalt? Érdemes ránézni, még több mindent megtudhatsz róla, s a dokival ne törődj. Szerintem inkább örülnie kellene, hogy az embert érdekli a betegsége. Különben hogyan gyógyulunk meg? Nem mindig elég, hogy ő tudja, "mi a dörgés"!
Endokrinológi a kórházi alapon: (’08. 04. 24. )
Nos a doki (azaz a doktornő) azt mondta, elhagyhatom már a pajzsmirigy fokozó gyógyszert (a negyed Eutiroxot), de megsértődött, hogy annyit kérdeztem és a neten meg más dokinál is utána jártam a dolgoknak, így azt mondta egy nyaki ultrahang még kell, de azt majd intéztessem akkor el a házi orvosommal.
Így viszont talán többet magyarázott, mint a múltkor és most csak egy órát kellett várnom.
Sőt azt is mondta, hogy ő is látja, hogy PCOS vagyok, de azzal rá érek a terhesség után foglalkozni, azért sem vizsgálta és nem mondta a múltkor. Talán leginkább az bántotta, hogy most már erről én is tudtam valamit és rá is kérdeztem.
Abban valóban igaza volt, hogy a pajzsmirigy alulműködésre utaló hormonszint a 10 terhességi hét táján ijesztőbbnek hatott a múltkor, hiszen az a baba agyának fejlődésére is hathat. Viszont most állítólag mind a két vérvétel eredménye rendben volt, FT-4 hormont illetően is. S a terhességem is túl van az első trimeszteren.
Itt a kórházban vizsgálat megint nem volt.
S gyalog mentem oda s vissza. A kórház bejáratban házaló romák és dohányos emberek szép számban álltak.
Mire haza sétáltam a szép időben bizony a cipő jól feltörte a lábam.
Nekem az a zöld nyúl táp nagyon jót tesz a gyomromnak, állítólag jó a hasnyálmirigyre is , igaz nem rágom szét csak sok folyadékkal lenyelem.
Tehát ezek szerint szénhidrát függő lennék?
húha!! kész vitamin és szénhidrátbomba az étrend!
ennyi bogyótól amit te szedsz nekem biztos hányingerem lenne!azt a zöldségtablettát már én is ettem mármint nem tudom egyről beszélünk e nekem olyan volt amit szét kell rágni! jaj az nagyon rossz voltŰ! olyan volt az íze mint a nyúltáp!!!és a legmeglepőbb az összetétele is ugyan az csak a nyúltápban még voltak vitaminok is!
Kedves Ritaanyu! Mindig olyan lekesen és pontosan válaszolsz. Mint egy igazi anyu, így gondoltam leírom mit ettem mostanában.
Nos hölgyeim.
Étkezem.
Elmentem a sokak példájára szálas zöld teát venni, végül egy doboz galagonya teát vettem, (két féle, hó végén sok lett volna) azt tudom, hogy jó a szívnek és rá volt írva jó az emésztésnek is. Az íze finom. (Mert a múltkor ajánlott stívia nekem túl édes.)
Különben én 30 felett ki sem bírnám némi reggeli nélkül, bár inkább útközben reggelizem, ha dolgozom, (pl.: magvas Fornettit, vagy almás,- meggyes pitét (természetes gyümölccsel), …)
Itthon 1 dl rostot gyümölcslével megeszem a C-vitamin, ami „bio”, így papayás zabkorpás elegybe mézzel van összetapasztva. Eszem fólsavat a babának és kalcium magnézium tablettát kis adagot a vádli görcs ellen. Néha ha tudom, hogy napközben kevesebb időm lesz, akkor vasat és zöldségtablettát is bekapom. Előbbi szintén a babának a Zöldségek (lucerna, tarack-búzafű és zöldárpa tartalmú) a gyomromnak, telít és leköti a nedveket.
Most, hogy itthon vagyok kb. 30 perc és jön a magvas vajas pirítós (2 szelet), mézzel, vagy lekvárral és természetesen retekkel, ahogy az orvos javasolta. Esetleg előfordul egy kis sajt is rajta, bár tudom a tejtermék délelőtt nem tökéletes emésztésű, akkor eszem paradicsomot is hátha javítja az emésztésem. S a kávé is újra jól esik, de kávémixet iszom, aminek zöme gabona keverék, és ehhez másfél deci tejet teszem, (dobozosat).
Valahogy ez a délelőtti menü. Az ebéd, ha kicsi a keret, hasonló a menü a reggelihez (szendvicses), esetleg müzli, vagy egy űrhajós vitaminporral dúsított tejes banánturmix, de ha a városban járok, akkor egy kínai zöldségleves, esetleg egy almás pite. Társasággal mostanában rostos meggy, vagy eper lé amit fogyasztok napközben.
Na a levestől ugyan túl sokáig nem lakom jól, de igyekszem a fő étkezést 16 órára tenni utána, s valamit összeütni itthon, néha ez csak 18 órára jön össze.
Ez után veszem be a Gravidámat (terhes vitamin jóddal s evés után kell bevenni), amit a férjem vett nekünk.
Azt nem tudom ,hogy észre vette e vagy sem,de,hogy nem írta így le és közölni sem közölte az biztos.Viszont a másik doki az elmondásom,és a papírokban olvasott uh értékek alapján egy az egyben rá vágta.Szerintem tudta a régi doki,csak nem érdekelte(és ez egy főorvos).Pedig tényleg nagyon rosszúl voltam már,nem gondoltam volna sosem,hogy ez a betegség ennyire eluralkodhat a testen.Könnyebb azt mondani,hogy más eredetü a betegség mint belátni,hogy esetleg egy fakanál mellől jött asszony is érthet annyit,mint egy tanúlt ember.Persze tisztelet a kivételeknek.
Terhesség és szülés óta hálistennek nem voltak ilyen tüneteim,bár a menstruációm mostanában kezd elég gőrcsös lenni.Már kértem időpontot máj 9-re,remélem nem a betegség "hatalmasodik" el újra.
Ja,egyébként a diána35 mellé annó szedtem még a metabolt és az oxytarm-ot is,így akkor fogytam 4-5 kg,és valamilyen szinten ezek méregtelenítették is a szervezetem.
Én nem nagyon értek a diagnosztizáláshoz,de sztem a tüneteim eggyértelműek voltak.Nem tudom másnál vannak-e ill.milyen tünetekkel jár.
Hát,erről tudnék mesélni! Amikor a doki pár hónap után rájött,hogy talán megkéne néznie uh-on,akkor vette észre a sok-sok cisztámat. Tudod,mit mondott???
Hogy valószínűleg meddő vagyok!
Na,ezek után kerültem Pestre. Teljes hormonkivizsgálás,stb. , műtét. Érdekes módon az új dokimnak eszébe se jutott a closty-t adni,míg az előző mindenfajta hormonvizsgálat nélkül simán felírta...és vártunk a csodára...
Sziasztok!
A párommal 2002-ben döntöttük el a babát,de mivel 1,5 év múlva még nem volt eredmény orvoshoz fordultunk.Egyszerű rutin vizsgálat után írt clostilbegytet amit 3 hónapig szedtem-baba nem lett csak egy csomó ciszta a petefészkekben.Ezek után eszébe jutott a dokinak ,hogy nyílván meg kellene nézni a hormonjaim-minden jó volt.Telt az idő-közben a párom is át esett a vizsgálatokon,ő is rendben volt-és én egyre rosszabbúl éreztem magam.Szédültem,hányingerem volt,a hasam-hátam-derekam majd be szakad a ciklus közepétől,a menses idején végig feküdtem,mert nem bírtam a szédüléstől és az erős gőrcsöktől lábra állni-s ez minden hónapban egyre erősödött.2005 márciusában már követeltem a dokittól,hogy tegyen valamit,mert tulasjdonképp a ciklus 28 napjából 7 tünetmentes napom van,a munkám sem tudtam már ellátni.Természetesen szerinte nem nőgyógyászati jellegű volt,de én viszont nem engedtem,így írt fel Diana 35.Persze hozzá tette ,úgysem lesz jobb,mert ez inkább szemészeti,ideg gyógyászati vagy belgyógyászati jellegű betegség lesz.A következő hónapban a tüneteim megszűntek a fog.gátl. hatására,a doki alig hitte el.4 hónapig szedtem,majd abba hagytam,hihetetlen de azonnal teherbe estem.Véletlen másik orvoshoz kerültem a terhesség igazolásával kapcsolatban,elmeséltem az egész előzményt ill. át nézte a papírjaim.Csak annyit mondott,hogy ez bizony pcos betegség,összetehetem a két kezem ,hogy sikerült a bébi,mert a pcos-ok nehezen esnek teherbe.Bizony ma is ez a doki vizsgál meg és szeretem nagyon ,mert közöl velem mindent ill.lelki ismeretes.Jázminom 2006 márciusában született meg,és mindenki szemefénye.
Szia!
Én is pco-s voltam,vagy talán vagyok. A kisfiam 20 hónapos. Előtte 2 évig próbálkoztunk,az első doki későn ismerte fel a pco-t,addig a closty-t szedette velem tök feleslegesen. Aztán felkerültem Pestre,ahol volt egy nagy műtétem, terhes lettem,de az első elment. A másodikat meg már nevelgetem! :)))
:-)
Nem tudom itt lehet-e, név és beszerzési helyet kérdezni? Bár a jó termék ajánlás az jó reklám, ...
Kösz!
Nagyon jó az összefoglalásod! S jó, hogy így bírod is.
Mi az a krémes keksz, az is liszt és cukor nem? Vagy valami spéci? S ezzel jól is laksz és ki is elégül az étvágyad?
igen a doki javasolta és mindenhol ez van írva!olyan nincs hogy szénhidrátmentesség! mindenben van némi szénhidrát!én viszonylag szigorúan veszem a dolgiot4 seemmit nem teszek még a szám közelébe se amiben cukor van4 nem eszek fehérkenyeret csakis és kizárólag teljeskiőrlésű magvas kenyeret de azt is nagyon ritkán!!nem eszek marhahúst mert az állítólag ront a pcos tüneteken van benne valamilyen anyag ...
rengeteg friss zöldséget és gyümölcsöt eszek főleg paradicsomot!nem iszok csak zsírszegény tejet naponta 1 pohárral és 2-3 liter vizet!!a tésztát teljesen elfelejtettem krumplit pedig csak alkalmanként eszek!naponta 5 x kell étkezni nekem a reggelim a krém-s keksz -es shake és egy szem rost tabletta tízórai valamilyen gyümi vagy túró vagy savanyúkáposzta vagy csalamádéde csak egy kis csészényi adag ebéd az lehet "bármi"de levest mindenképp enni kell ha zacskós akkor zacskós de enni kell! másodok és desszert!és rosttabletta1 szem! uzsonna megint gyümi vagy savanyúság vacsi pedig bármi de legyen benne husi és zöldség! (tegnap pl tojásos lecsó volt virslikarikákkal)és rosttabletta! ha közben nassolhatnékom van akkor egy maréknyi diót vagy mogyit de nem sózott!!vagy pisztáciát elrágcsálok!ja és finomsó helyett tengerisót használok mert az nem köti a vizet!
Igen egyszer a hosszú tartós fogyás, megtisztulás nekem is segített,amikor még csak tűneteim voltak és nem nevezték nevén a dolgot.
Az orvos javasolta a szénhidrát mentességet?
Ezt mennyire kell szigórúan venni?
Hogy bírod szénhidrát nélkül? Van valami menű ajánlatod, ötletek, segítő tippek?
S a Herbalifnek mely termékét iszod, mikor mennyit, ( turmixot, az finom)?
Kedves ritaanyu!
Írásodban említes valami diétát, kellene diétázunk is? Mivel hónapok óta fel vagyok puffadva, a gyomromat illetően, tudsz erre is valamit?