Nekem van bevált receptem kovászporral és egy kiskanál porított élesztővel, durumliszt- simaliszt-tönkölyliszt, étolaj-só-víz.
Durumliszt 15
Simaliszt 15
Tönkölyliszt 5 dkg
220 ml víz
egy kiskanál kovászpor
egy kiskanál porított élesztő
három evőkanál étolaj
két kiskanál só
Moulinex régi kenyérsütőgépünk van, nagyon finom kenyeret süt így ezzel a recepttel, csak tk. nem sikerült, nagyon tömény lett, nem igazán sütötte meg a leghosszabb programon sem:(.
Jah, és én szoktam 5 dkg vegyes magkeveréket is beletenni, nagyon finom rusztikus lesz a kenyér ettől (lehet kapni olyan magmixet amiben tökmag-napraforgómag keveréke van).
Nekem is van kenyérsürő gépem. Két lapátos és nagyon szeretem!Fantasztikusan finom kenyereket varázsolok az asztalunkra és ráadásul az összes kelt tésztafélét is benne készítem! Kalács, beigli,aranygaluska, kakaós csiga, fánk, lángos és társai...Nagyon hasznos készülék!Rengeteg időt és energiát spórolok meg vele és ráadásul tudom, hogy mi van abban, amit készítek!
Milyen tapasztalatok vannak sütőgéppel sütött kenyérről? ki milyen géppel süt és milyen eredménnyel. Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér receptekre is kíváncsi lennék.