Kenyérsütés sütőgéppel (beszélgetés)
Na utolsó mondat helyesen: Így is csináltam már, úgy normál kenyér alakja lesz és nem lesz olyan tömör(gépi recepttel)...:)
Sima dagasztásra nagyon jó szerintem a gép.Én pizzatésztát ebben szoktam dagasztani, nem kell vele kézzel kínlódni.Aztán zutty a sütőbe kinyújtás után.Azt mondják az okosok, hogy a kenyérsütő gépet úgy a legjobb használni, hogy vele dagasztod és keleszted a kenyeret, de a sütőben sütöd meg.Így is csináltam már, úgy normál kenyér alakja lesz és enm lezs oylan tömör(gépi receptel).
nekem mindkét hugomnak van, az egyik használja rendszeresen, ő kelttlsztákat (is) csinál. Elötte nem nagyon sütött, mert időigényes volt neki, de mióta megvan a gépe, kétnaponta süt a két gyerkőcnek:)
szerintem megéri. A másik hugom nem használja, lehet elkérem tőle kölcsön:D Aztán, ha beválik, akkor veszek egyet:)
Megpróbálom legközelebb kevesebb vízzel. Köszi a kalács receptet ki fogom próbálni.
Mi a párom nagymamájától kaptuk, most próbálom először, remélem az íze jó lesz és nem megy el a kedvem tőle. Sosem készítettem még kelt tésztát, pedig imádok sütni évek óta. Tök jó lenne ha beválna dagasztásra is.
nah, csajok, és most kedvet kaptam a kenyér sütéshez. Asszem beruházok egy ilyen gépre, vagy ezt kérem névnapra, vagy húsvétra:D
Olaj mennyisége az jó, csak akkor sok lett a víz ezért is esett be a teteje szerintem.
Igen gépben sütöm.200ml langyos tej, 3,3 ek cukor, 33g margarin, 1 ek. keserű kakaópor, 333 g liszt, 17 g élesztő.Dagasztás közben csoki reszeléket, mazsolát is bele lehet rakni.Ennyi.Én ezt a receptet szoktam variálni.
Köszi az ötletet, azt hiszem szükség lesz még tapasztalatszerzésre kenyérsütés ügyben :) úgy látom mindenkinek más és más a tapasztalata
Nincs senkinek tapasztalata az aldi-s keverékkel kapcsolatban?
:) 330 ml, igen. Valószínű akkor sok víz lett hozzá és még 2 ek. olajat is tettem. Tesztelni fogom én is ujjal mostmár :)
Kalácsot recept szerint a gépbe sütöd? Vagy van bevált kalács recepted? Nekem is kicsit vissza esett a teteje, lehet a tk. liszt miatt?
Gondolom 330 ml akartál írni:).Igazából liszttől is függ, de lehet picit sok lesz.Valamelyik liszt több vizet még a másik kevesebbet vesz föl.Én úgy szoktam megnézni, hogy mikor bekavarja akkor belenyomom az ujjam a tésztába és annak ruganyosnak kell lenni, nem ragadhat a kezedhez, de az ujjad nyoma ott marad benne kissé.
Lehet úgy fogom kipróbálni, mert én az egészet abból sütöttem
Kíváncsi leszek az ízére, remélem ha kinézetre nem is de az íze finom lesz. Ez az első sütésem :)Fél kg liszthez 3300 ml vizet tettem. Szerinted sok,
Én abból csak keverek a búzaliszt mellé 20 dekát.Akkor nem annyira tömör, és árban is takarékosabb.
Sok az élesztő vagy a folyadék ettől lesz cicafej forma vagyis ettől esik be a teteje.Én is jártam már így párszor, de attól finom lett.
Ha teszel mellé 1/3 rész réteslisztet, hasonló állagot kapsz, mint a BL-80-as kenyérliszt.
Nagyon köszönöm! Most aldi-s kenyélisztből próbáltam sütni, de beesett a teteje, még csak ennyit látok belőle, az ízét még nem tudom :(
Nekem Moulinexem van egylapátos.750g-os rozsos kenyeret szoktam benne sütni valamint 500g-os kakaós illetve vanilliás kalácsot.2 naponta sütöm vele a kenyérkéket, csak hétvégén veszek boltit.Én sima BL55-ös valamint BL80-as kenyérlisztet+ban tk. rozslisztet szoktam venni.Sokkal tömörebb kenyeret süt, nekem nem is lesz sosem magas a rozsliszt miatt, de mostanában szép lyukacsos a belseje.A kalács az normál magas szokott lenni.Az én receptem:400g sima liszt vagy BL 80+100g roszliszt+280ml meleg víz+12-13dkg friss élesztő+2 ek olaj+2 kk. só+1 kk. cukor+1 evőkanál lenmag egyéb magvak.Ez a kenyérrecept.
Le kell takarni a kenyérsütő tetejét konyharuhával.Vigyázz, hogy a szellőzőket hagyd szabadon.:)
De miért esik össze a kenyér teteje?
én is sütöttem már kenyeret igaz elaludtam mellette mert fáradt voltam, kicsit meg égett ettől még jó volt :)
BL55 liszt olcsó és talán jó, bár máshol meg szidják érdekes nem ?
Milyen lisztből készíted?
limara honlapja tényleg nagyon jó!
Szoktam sütni, finom lesz a kenyér a leírt elkészítési mutató szerint.
limara péksége oldalon is vannak fantasztikus receptek
A mindmegette pont hu-ról szoktam kinézni én is a recepteket. Ha a sütőben akarom sütni, pl. beigli, fonott kalács, akkor is a gépre hagyom a dagasztást, kelesztést. Csak bedobálom a hozzávalókat és 1-2 órán belül kész a gyönyörű kelt tésztám!
Sok kenyérsütős recept is van az oldalon!
Szia!
Nem zavar, hogy új fórum. Segítségként teszem be, hátha valami okosságot találsz itt is.
[link]
További ajánlott fórumok: